Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

Όταν η κυβέρνηση της ΝΔ δια στόματος του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη δεσμευόταν και δήλωνε ότι μέχρι τις 30/04/20 δεν θα γίνει καμία έξωση πρώτης κατοικίας, έλεγε ασύστολα ψέματα. Όπως ψεύδονται και δίνουν υποσχέσεις εδώ και 6 μήνες από την στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία στην Ελλάδα. Αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2018, μέσω της πλατφόρμας eauction.gr, οι πλειστηριασμοί στην Ελλάδα διενεργούνται ηλεκτρονικά και άνθρωποι ξεσπιτώνονται με κατασταλτικούς τρόπους προς όφελος των τραπεζών, των επενδυτών και των διεθνών τοκογλύφων.

Έτσι στα Άνω Πετράλωνα τον Νοέμβρη του 2019 εκπλειστηριάστηκε για οφειλές στην Εθνική Τράπεζα πρώτη κατοικία ηλικιωμένου ζευγαριού, σπίτι “φιλέτο” μιας και βρίσκεται κάτω από τον λόφο Φιλοπάππου. Στις 14/01/20 και στις 03/02/20 επιχείρησε το κοράκι-επενδυτής να υλοποιήσει την έξωση, αλλά χάρις στα καλά αντανακλαστικά της γειτονιάς και παρ’ όλη την έντονη παρουσία και την τρομοκρατία της αστυνομίας δεν έγινε κατορθωτό.

Το πρωινό της 9 Ιουλίου 2020 κυριολεκτικά με μεθόδους συμμορίας, ο επίδοξος επενδυτής, με την παρουσία και συνεργασία Δικαστικού Επιμελητή, κλειδαρά, με συνοδεία ασφαλιτών και Αστυνομίας και με την αγαστή βοήθεια ρουφιάνας γειτόνισσας που είχε πρόσβαση στην πολυκατοικία -δεν λείπουν και αυτοί από τις γειτονιές- μπήκαν από το υπόγειο γκαράζ, παράνομα, σαν τους ποντικούς στις υπόγειες σήραγγες. Έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος, μπήκαν όλοι μαζί σ’ αυτό και εκτέλεσαν την έξωση και μαζί “εκτέλεσαν” τη ζωή ηλικιωμένου ζευγαριού.

Τα αντανακλαστικά της γειτονιάς λειτούργησαν αμέσως και γειτόνισσες/ες, αλληλέγγυες/οι, ήταν εκεί από τα πρώτα λεπτά αντιμέτωποι με τις πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κατακλείσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο. Με σύνθημα “ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ” και με φωνές από τα γύρω μπαλκόνια “ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ”, η γειτονιά των Άνω Πετραλώνων “κατευόδωσε” τις ομάδες ΔΙΑΣ όταν κατέβηκαν στο δρόμο συνοδεύοντας το νέο επίδοξο κοράκι-επενδυτή και την παρέα του.

Στην διασταύρωση Τρώων και Παλληναίων κατάφεραν να προσαγάγουν 2 αλληλέγγυους και τους οδήγησαν στο ΑΤ Ακροπόλεως. Ο ένας αφέθηκε ελεύθερος ενώ του άλλου η προσαγωγή μετετράπη σε σύλληψη για Αντίσταση κατά της Αρχής και Απείθεια. Την Τρίτη 29/09/20 δικάζεται εξ’ αναβολής στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η “Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου” στις 04/09/20, έκανε παρέμβαση με πανό και μοίρασμα κειμένων έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα της “Εθνικής Τράπεζας” στα Άνω Πετράλωνα, καλώντας ταυτόχρονα στα δικαστήριο της 29/09. Οι αντιδράσεις τόσο των περαστικών όσο και των πελατών της τράπεζας ήταν θετικές και υπήρξε ιδιαίτερος προβληματισμός για όσα συμβαίνουν. Την μέρα αυτή, διενεργήθηκε ένας ακόμη πλειστηριασμός για μία γκαρσονιέρα στα Πετράλωνα, που την πήρε η τράπεζα.

Οι τράπεζες μέσω υπερτοκισμένων δανείων, τα οποία έχουν αποπληρωθεί 4, 5, 6, 7… φορές και χρησιμοποιώντας τους νόμους (που έχουν ψηφιστεί για να προασπίζουν τα συμφέροντα των ισχυρών) κατάσχουν σπίτια, που αποτελούν πρώτη κατοικία και «τα βγάζουν στο σφυρί». Ο κυνικός Άδωνις κατά δήλωσή του είχε πει “να μη χαλάμε τις καρδιές μας” γιατί υπάρχει και “στοιχείο ατομικής ευθύνης” για όσους χάσουν σπίτι οπότε αυτοί θα φταίνε και κανείς άλλος. Όπως, εν καιρώ πανδημίας που εδώ και 6 μήνες κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την προστασία του πληθυσμού, μας κουνούν το δάκτυλο περί “ατομικής ευθύνης” για ό,τι μας συμβεί.

Οι κατασχέσεις από Τράπεζες, Εφορίες και Δήμους είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη, οι νεολαίοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι μετανάστες. Η στέγαση, το ρεύμα, το νερό αποτελούν αδιαπραγμάτευτα Κοινωνικά Αγαθά και απαιτούμε εδώ και τώρα λεφτά για την Υγεία, για την Παιδεία, για Δημόσιες Συγκοινωνίες, για τους Μισθούς και τις Συντάξεις και όχι πεταμένα λεφτά για πολεμικούς εξοπλισμούς και εξωραϊσμούς τύπου “Μεγάλου Περιπάτου”.

Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη και είναι η μόνη τάξη που μπορεί να πάρει την τύχη της ζωής της στα χέρια της και να αγωνιστεί πλάι – πλάι με πρόσφυγες και μετανάστες για να κατασχέσει από τους καπιταλιστές όλα όσα της ανήκουν στο δρόμο προς την Κοινωνική Απελευθέρωση του Ανθρώπου.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Κανένας Αγωνιστής και Αγωνίστρια στα Χέρια του Κράτους.

Απέναντι στην βαρβαρότητα και τον εξευτελισμό της ζωής, προτάσσουμε Αγώνα Διαρκείας μέχρι την Νίκη !

Το ΕΕΚ καλεί στην Συγκέντρωση Αλληλεγγύης
στα Δικαστήρια της Ευελπίδων την
ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020 στις 9 π.μ. ΚΤΗΡΙΟ 2

Τ.Β.