Με μια απαράδεκτη και ξαφνική ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας 8 Φλεβάρη η διοίκηση του εργοστασίου της PIPELIFE ενημέρωσε για το κλείσιμο του εργοστασίου στην Θήβα, πετώντας στο δρόμο 71 οικογένειες.

Η PIPELIFE, μια κερδοφόρα πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται σε 27 χώρες, στην Ελλάδα εμφανίστηκε το 1992 με το σχήμα ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ–PIPELIFE, στις εγκαταστάσεις του ΠΕΤZΕΤΑΚΙ στη Θήβα, δραστηριοποιούμενη αρχικά μόνο στην παραγωγή σωλήνων πολυαιθυλενίου και εξαρτημάτων. Στη συνέχεια, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 άνοιξε τη μονάδα στο 6ο χιλ. Θήβας–Χαλκίδας, κατακτώντας μεγάλο μερίδιο στην ελληνική αγορά, πραγματοποιώντας και εξαγωγές. Η απόφαση για κλείσιμο φαίνεται να έρχεται μέσα από την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ομίλου στις νέες συνθήκες που επιβάλει η πανδημία, ώστε να προστατέψει τα κέρδη του. Το εργοστάσιο στην Θήβα ακολουθεί το κλείσιμο των εργοστασίων σε Ισπανία και Πορτογαλία που πραγματοποίησε τα προηγούμενα χρόνια.

H ανακοίνωση της απόλυσης έγινε ξαφνικά. «Ο εμπαιγμός προς τους εργαζόμενους, ξεπέρασε κάθε όριο!», καταγγέλλει το σωματείο. Η εταιρία απλώς ενημέρωσε τους εργαζόμενους για το πώς θα λάβουν το νόμιμο ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται ο καθένας και ότι… η «PIPELIFE προτίθεται μέσω συμβουλευτικής εταιρείας να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν βιογραφικά για να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας»!

Το ΔΣ του σωματείου έχει κλείσει συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και μετά θα αποφασίσει το πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με πάρα πέρα ενέργειες.

Σ.Π.