ΠΟΕΔΗΝ: ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για τα νοσοκομεία της Αττικής, και απεργία για τα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας. Ήταν μια κινητοποίηση που προκηρύχτηκε για την υπεράσπιση των συμβασιούχων των νοσοκομείων, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν κατά πλειοψηφία μέσα στο φθινόπωρο.

Στην συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Υγείας βρέθηκαν εργαζόμενοι από νοσοκομεία της Αττικής, από τα νοσοκομεία Ιωαννίνων και Ηρακλείου Κρήτης.

Ήταν μια από τα ίδια από τη μεριά της κυβέρνησης. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως οι συμβασιούχοι μπορούν να δουλέψουν το αργότερο μέχρι 31/12 του 2018. Μετά θα υπάρξει προνομιακή μοριοδότηση για τον ΑΣΕΠ.  Είχε το θράσος να δηλώσει πως το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν τον αφήνει να κυβερνήσει όταν είναι γνωστές οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για απολύσεις 150.000 συμβασιούχων από το δημόσιο τομέα, το αργότερο μέχρι το τέλος του 2018. Ταυτόχρονα δήλωσε πως το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν πρόκειται να κάνει νέες προσλήψεις. Συνολικά φαίνεται πως έρχεται νέο χτύπημα στο χώρο της υγείας με πολύ σημαντικές συνέπειες  για την εργατική τάξη.

Από την άλλη η ίδια η ΠΟΕΔΗΝ μόλις πρόσφατα και αρκετά δειλά άρχισε να δέχεται στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις της συμβασιούχους, ενώ δεν κατέβαλε καμιά προσπάθεια για την απεργιακή συμμετοχή των μονίμων υπαλλήλων των νοσοκομείων στις κινητοποιήσεις, πράγμα που θα έδινε άλλη δυναμική.

Επίσης είναι εντυπωσιακό το πώς η κινητοποίηση δε συνδέθηκε με το γεγονός πως στις 4 Αυγούστου η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Το Ε.Ε.Κ. παρενέβη στην κινητοποίηση με δικό του μπλοκ. Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε ανάμεσα στα άλλα γραφόταν: Τα αυτονόητα και στοιχειώδη αιτήματα των εργαζομένων στον χώρο της υγείας είναι η σπαρακτική κραυγή όλου του λαού. Είναι αίτημα δικαιοσύνης και ζωής για αξιοπρεπή εργασία και αμοιβή, για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Η διάλυση της δημόσιας υγείας, οδηγείται με ταχύτατους ρυθμούς σε σημείο μη αντιστρεπτό. Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, η υποχρηματοδότηση, το κλείσιμο  νοσοκομείων, η απόλυση χιλιάδων γιατρών από την πρωτοβάθμια υγεία, το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο,  η διαφθορά, ο αυταρχισμός των διοικούντων, η συμμετοχή στα φάρμακα και στις ιατρικές πράξεις, η συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων, των προσφύγων και των αποκλεισμένων, δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση που οδηγείται εκτός ελέγχου. Η απειλή μαζικών απολύσεων συμβασιούχων είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Διεκδικούμε:

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ! ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του ΕΕΚ: http://www.eek.gr/index.php/announcements/5100-ygeia-monimopoiisi-ton-symvasiouxon-tora-pali-gia-monimi-kai-statheri-douleia-gia-olous