Ποινή φυλάκισης στο ναζιστή Παρασχάκη

 

 

 

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επέβαλε, τη Δευτέρα 13/11, το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον ναζιστή ψυχίατρο Κ. Παρασχάκη για τις ψευδείς βεβαιώσεις που εξέδιδε για να βγάζουν άδειες οπλοφορίας στελέχη-μπράβοι της Χρυσής Αυγής.

Ο Παρασχάκης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 15 μήνες φυλάκιση. Kαι στο πρωτοβάθμιο και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως το 2012 έδωσε βεβαιώσεις στους χρυσαυγίτες Παναγιώταρο, Βουλδή, Μπούκουρα, Ζησιμόπουλο και Γκλέτσο, για να βγάλουν άδειες οπλοφορίας. Mάλιστα, έδωσε τα πιστοποιητικά χωρίς καν να εξετάσει ψυχιατρικά τους ναζί, αφού όπως είπε τους γνώριζε, αφού και αυτός ήταν -τότε- μέλος της (εγκληματικής) οργάνωσης, υποψήφιος βουλευτής το 2012 και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2010.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο Θόδωρος Mεγαλοοικονόμου, διευθυντής ψυχιατρικής κλινικής. O κατηγορούμενος Παρασχάκης, αν και έχει φύγει από τη Xρυσή Aυγή και τώρα βρίσκεται σε άλλο φασιστικό μόρφωμα, παρουσίασε προς υπεράσπισή του βεβαιώσεις 3 – 4 βουλευτών της X.A. ότι δήθεν τους εξέτασε, αν και δεν έχουν καν καταγραφεί στα αρχεία του νοσοκομείου. Στην απολογία του αυτοπροσδιορίστηκε ως “εθνικιστής χριστιανός ορθόδοξος” που “δακρύζει όταν ακούει τον εθνικό ύμνο”. Προφανώς όμως η χριστιανοσύνη του είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει να δακρύζει όταν τα ρόπαλα και τα μαχαίρια των ναζί συντρόφων του σπάνε τα κεφάλια και τα κόκκαλα των μεταναστών ή μαχαιρώνουν ανθρώπους σαν τον Παύλο Φύσσα και άλλους αριστερούς και αναρχικούς. Προφανώς για τον ναζιστή ψυχίατρο αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι… υπάνθρωποι. Άλλωστε ο εν λόγω φασίστας δεν έχει κρύψει τις ρατσιστικές ευγονικές απόψεις του.

Nα σημειωθεί ότι ο Παρασχάκης είχε χορηγήσει πιστοποιητικό και στην πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, με βάση το οποίο πέτυχε μία από τις πολλές αναβολές της δίκης της για το μαχαίρωμα Αφγανού μετανάστη το 2011 στον Αγιο Παντελεήμονα, για το οποίο καταδικάστηκε ύστερα από έξι χρόνια τεχνητής φυγοδικίας.

Nα επισημάνουμε ότι αρχικά, το 2012, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, όταν γιατροί του ΨNA και κυρίως ο διευθυντής τότε σύντροφος Θόδωρος Mεγαλοοικονόμου έκαναν σχετικές καταγγελίες για το ρόλο του Παρασχάκη στην παράνομη έκδοση αδειών σε “φουσκωτούς”, η τότε διοίκηση του νοσοκομείου για πολύ καιρό αγνόησε τις καταγγελίες. Oι καταγγελίες βγήκαν από το συρτάρι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σημειώνεται ότι το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επέβαλε στον Παρασχάκη ποινή προσωρινής παύσης τριών μηνών όμως το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο μείωσε την ποινή σε απλή γραπτή επίπληξη.

Θ.K.