Μετά την ήττα στο Αφγανιστάν

Πολεμικό συνέδριο του ΝΑΤΟ, μετά την ήττα τους στο Αφγανιστάν, οργανώνεται στην Αθήνα από τις 17 έως 19 Σεπτεμβρίου. Είναι το πρώτο συνέδριο μετά την στρατηγικής σημασίας ήττα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, ύστερα από 20 χρόνια ιμπεριαλιστικής εισβολής.

Όπως ανακοινώθηκε, το Συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Οικοδεσπότης του συνεδρίου θα είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και θα δοθεί η δυνατότητα στους αρχηγούς Άμυνας της Συμμαχίας να συναντηθούν και να συζητήσουν θέματα στρατηγικής σημασίας.

Προφανώς, μετά την ιστορικής σημασίας ήττα στο Αφγανιστάν, οι ιμπεριαλιστές θα συζητήσουν την αναδιαμόρφωση της στρατηγικής τους καθώς η διεθνής γεωπολιτική κατάσταση έχει αλλάξει, νέες αντιφάσεις και ανταγωνισμοί αναδύονται, ενώ η αντιπαράθεση της ιμπεριαλιστικής πολεμικής συμμαχίας των Δυτικών δυνάμεων με την Κίνα, τον θεωρούμενο ως «σημαντικότερο στρατηγικό  αντίπαλο», αλλά και την Ρωσία μπαίνει σε νέα φάση.

Αναλυτικότερα, στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν: οι επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις του NATO,  η διάταξη Αποτροπής και Άμυνας της Συμμαχίας,  η υλοποίηση των δύο νέων θεσμικών της προσεγγίσεων με τίτλους «Αποτροπή και Άμυνα της Ευρω-Ατλαντικής Περιοχής» και «Προεξάρχον Κείμενο Διεξαγωγής Πολέμου NATO».

Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα συζητηθεί η πρωτοβουλία «NATO 2030», καθώς και τις απορρέουσες στρατιωτικές επιπτώσεις και ευκαιρίες της. 

Στο συνέδριο θα προεδρεύσει ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO ναύαρχος Rob Bauer ενώ σε κάθε συνεδρίαση θα υποστηρίζεται από τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης στρατηγό Tod Wolters (SACEUR) και τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Μετασχηματισμού στρατηγό André Lanata (SACT).

Σημειώνεται ότι η στρατιωτική Επιτροπή συγκαλείται σε επίπεδο αρχηγών Άμυνας δύο φορές το χρόνο στο Στρατηγείο του NATO στις Βρυξέλλες και μια φορά το χρόνο στο πλαίσιο συνεδρίου, η διεξαγωγή του οποίου αναλαμβάνεται από ένα κράτος – μέλος της Συμμαχίας. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η επίσημη τελετή έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. 

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στις 08:30 το πρωί, θα συνεδριάσει η Στρατιωτική Επιτροπή σε επίπεδο αρχηγών Άμυνας ενώ στις 17:45 το απόγευμα, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ναύαρχος Rob Bauer και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος σχολιάζοντας στο συνέδριο των ιμπεριαλιστών, με οικοδεσπότη την Ελλάδα, θεωρεί ότι οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων θα οξυνθούν κάτι που δείχνει εξάλλου και η προσπάθεια της  Ευρωπαϊκής Ένωσης να συγκροτήσει στρατιωτικές Δυνάμεις για να παρεμβαίνουν παγκόσμια.

Αναφερόμενο στην Ελλάδα σχολιάζει τις πολιτικές διεργασίες εν όψει της υπογραφής της 5χρονης Πολεμικής Συμφωνίας ελληνο-αμερικανικής στρατηγικής Συμμαχίας και την επιχειρούμενη αναβάθμιση του ελληνικού κράτους και των Ενόπλων του Δυνάμεων στο πλαίσιο των επιθετικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

«Πρέπει να Αντισταθούμε», διακηρύσσει το Δίκτυο:

«Η ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού Κινήματος πιο αναγκαία από ποτέ.

Η κινηματική και πολιτική πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ έρχεται να απαντήσει σε αυτή ακριβώς την τεράστια ανάγκη της ταξικής πάλης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com»