Σημαντικό διεθνές γεγονός η Επείγουσα Αντιπολεμική Διεθνής Συνδιάσκεψη της 25 – 26 Ιουνίου 2022 – Συμμετοχή από 26 χώρες, από όλες τις ηπείρους

Ανακοίνωση του Διεθνούς Σοσιαλιστικού Κέντρου “Κριστιάν Ρακόφσκυ

Η Επείγουσα Αντιπολεμική Διεθνής Συνδιάσκεψη ενάντια στον πόλεμο δια πληρεξουσίου που προκάλεσε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία κι η οποία καλέστηκε από το Διεθνές Σοσιαλιστικό Κέντρο “Κριστιάν Ρακόφσκι” και την ιστοσελίδα RedMed.org στις 25-26 Ιουνίου του 2022, ήταν αναμφίβολα ένα σημαντικό διεθνές πολιτικό γεγονός.

Η απόφαση για την Συνδιάσκεψη πάρθηκε στην Προετοιμαστική Συνάντηση του Κέντρου Ρακόφσκι στις 22 Μαΐου του 2022. Η Πρόσκληση που στάλθηκε από το Κέντρο Ρακόφσκι την 1η του Ιούνη, απευθυνόμενη σε ένα μεγάλο φάσμα της επαναστατικής Αριστεράς και κομμουνιστικών Κομμάτων, οργανώσεων, κινημάτων, Μαρξιστικών θεωρητικών περιοδικών και ανεξάρτητων αγωνιστών προερχόμενων από διαφορετικές παραδόσεις και από όλο τον κόσμο, βρήκε εντυπωσιακή ανταπόκριση. Αυτή αντανακλάται στον μεγάλο αριθμό των δεκάδων οργανώσεων και συμμετεχόντων από όλες τις Ηπείρους (Αμερική, Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία) και από 26 χώρες που συμμετείχαν στην Συνδιάσκεψη στις δύο μέρες εντατικής δουλειάς.

Πρώτα απ’ όλα ήταν παρόντα, εκείνα τα Μαρξιστικά κόμματα, οργανώσεις και αγωνιστές από χώρες που εμπλέκονται άμεσα στο παρόν πολεμικό μέτωπο μιας διεθνούς αναμέτρησης, η οποία αλλάζει δραματικά την κατάσταση της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής: από την Ουκρανία και την Ρωσική Ομοσπονδία, όπως και από την Λευκορωσία και χώρες του πρώην Σοβιετικού χώρου και μπλοκ, από την Κεντρική/Ανατολική Ευρώπη, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία μέχρι τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ουζμπεκιστάν.

Από την Βόρεια, Δυτική και Νότια Ευρώπη : η Φινλανδία, η Ιταλία, η Γαλλία, το Ισπανικό Κράτος, η Βρετανία και η Ελλάδα.

Από την Αμερική: οι ΗΠΑ, η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Από την Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Ασία: η Νότια Αφρική, η Αλγερία, ο Λίβανος, η Παλαιστίνη, το Ιράν και η Τουρκία.

Από τους Αντίποδες: η Αυστραλία.

Μια μεγάλη ποικιλία απόψεων εκπροσωπήθηκε ελεύθερα, μέσα στις καλύτερες παραδόσεις εργατικής δημοκρατίας. Με το ίδιο πνεύμα, όλα τα γραπτά ντοκουμέντα που κατατέθηκαν στη Συνδιάσκεψη θα εκδοθούν και ένα βίντεο με την καταγραφή της διήμερης Συνδιάσκεψης θα είναι διαθέσιμο.

Μια Διακήρυξη της Συνδιάσκεψης αποφασίστηκε να εκδοθεί, βασισμένη στο αρχικό Πολιτικό Ραπόρτο που παρουσιάστηκε στη Συνδιάσκεψη εκφράζοντας την πολιτική του Κέντρου “Κριστιάν Ρακόφσκι” πάνω στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία. Μια μεγάλη πλειοψηφία υποστήριξε το Ραπόρτο και το Σχέδιο Διακήρυξης. Ένας αριθμός τροπολογιών συμπεριελήφθη. Άλλες χρειάζονται περαιτέρω συζήτηση την ερχόμενη περίοδο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας άλλης Διεθνούς Συνδιάσκεψης για τον πόλεμο που αποφασίστηκε να λάβει χώρα αργότερα μέσα στο 2022. 

Αποφασίστηκε επίσης να εκδοθεί ψήφισμα για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων όπως και των χιλιάδων αριστερών στις Ουκρανικές φυλακές και ενάντια στην καταστολή των κομμουνιστών στη Ρωσία.

Στο δρόμο προς την επόμενη Διεθνή Συνδιάσκεψη, θα προετοιμαστεί ένα Μανιφέστο

Το Διεθνές Σοσιαλιστικό Κέντρο “Κριστιάν Ρακόφσκι” και το RedMed

Ιούλιος 2022

Και οι 5 συνεδριάσεις της Διεθνούς Συνδιάσκεψης στο παρακάτω σύνδεσμο:

You can now watch all 5 sessions of the conference via this link: https://www.youtube.com/playlist?list=PLk18xZNeINUtwJH4JGOlAZDa5azs2i_OT