ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗΣ

Με αυτό το όνομα βάφτισε ο Χίτλερ τον πόλεμο που ξεκίνησε ενάντια στην Σοβιετική Ένωση του Στάλιν εννοώντας πως θα ήταν μια ανελέητη επιχείρηση εξολόθρευσης του εχθρού με όλα τα δυνατά μέσα. Η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα (αυτή ήταν η κωδική ονομασία του πολέμου) ήταν η μεγαλύτερη εισβολή στην πολεμική ιστορία αλλά και η μεγαλύτερη σε απώλειες ανθρώπινου δυναμικού, και όπως ξέρουμε κατέληξε σε πανωλεθρία για το Γερμανικό Ράιχ, με τελευταία πράξη της την κατάληψη του κατεστραμμένου Βερολίνου από τον Κόκκινο Στρατό…
Εμείς σίγουρα ζούμε σε άλλη εποχή, είμαστε άνθρωποι που παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες για την κατασκευή μιας νέας ταυτότητας και μιας νέας ζωής. Μιας ζωής με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Αλλά αντιμετωπίζουμε κάθε είδους χιτλερίσκους που θέλουν να εκμηδενίσουν και εμάς σαν άτομα και το 18Ανω, το πρόγραμμα το οποίο βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους να επανακτήσουν την ανθρωπινότητά τους και την συνείδησή τους. Τόσο η επικείμενη διάλυση του ΨΝΑ αλλά και η ύποπτη μεθόδευση της κυβέρνησης – μαριονέτα του ΔΝΤ να περάσει στα κρυφά και χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση τη Διοικητική ευθύνη της Μονάδας από τα χέρια του Διευθυντή της Αλέξανδρου Κυρούση στα χέρια του διοικητή του ΨΝΑ, να εκπροσωπήσει δηλαδή ο τελευταίος το 18Ανω στην εθνική επιτροπή σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, μας εξοργίζει αφάνταστα πολύ…
Παρακολουθούμε την σταδιακή υποβάθμιση της Μονάδας καιρό τώρα μέσω των περικοπών στη χρηματοδότηση και των λειτουργικών εξόδων, που τη ζούμε στο πετσί μας στους ξενώνες της Κοινωνικής Επανένταξης όπως έχουμε ξαναπεί. Βλέπουμε τη μείωση του κονδυλίου για τις τοξικολογικές εξετάσεις στο ¼ και παράλληλα ζήσαμε την διαθεσιμότητα 5 οδηγών «ειδικών προσόντων» του 18Ανω, στα πλαίσια της διαθεσιμότητας των 1400 οδηγών του ΕΣΥ, που ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα για τη διαθεσιμότητα και άλλων ειδικοτήτων του προγράμματος. Οι οδηγοί της Μονάδας έχουν προσληφθεί με ειδική προκήρυξη, έχουν κάνει σεμινάρια όσoν αφορά την τοξικοεξάρτηση και τη θεραπευτική της αντιμετώπιση και ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 18ΑΝΩ.
Έτσι μπλοκάρεται, με την διαθεσιμότητά τους τόσο οι ψυχοεκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, συναυλιακούς χώρους κλπ, που όλοι κάναμε στα κλειστά, όσο και η μεταφορά πχ. γάλατος για τα μωρά των υπό θεραπεία εξαρτημένων μητέρων στην κλειστή δομή και στους ξενώνες. Στο ΨΝΑ σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση ο διοικητής, λοιπόν, επιστράτευσε οδηγούς του ΕΚΑΒ και τον οδηγό του υφυπουργού Υγείας για να κάνει τις μεταφορές τροφοδοσίας. Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια και δείχνει το βαθμό της διάλυσης που προετοιμάζεται όσο και τις παλινωδίες της εξουσίας που μένει αμήχανη μπροστά ακόμα και στις ίδιες της τις αποφάσεις, προσπαθώντας να αμβλύνει προσωρινά με τέτοιες κινήσεις τις εντυπώσεις, για να προχωρήσει ανενόχλητα στο ολοκαύτωμα που ετοιμάζει στο χώρο της Δημόσιας Ψυχικής – και όχι μόνο – Υγείας.
Συμμετέχουμε ενεργά αυτό τον καιρό σε συνελεύσεις για τη Δημόσια Υγεία τόσο στον Ερυθρό Σταυρό (όπου κατανοήσαμε καλύτερα και την αγωνία που ζούνε στο πετσί τους ΑΜΕΑ, διαβητικοί, καρκινοπαθείς και οι θεραπευτές τους) όσο και στο Πολύμορφο Κίνημα Υπεράσπισης της Ψυχικής Υγείας (όπου βιώνουμε τον ίδιο τρόμο με ανθρώπους που θα μείνουν εντελώς αβοήθητοι μπροστά στο επικείμενο ολοκαύτωμα).
Ήμασταν στη συνέντευξη τύπου στον «Ιανό» και νιώσαμε το ζεστό αίσθημα της αλληλεγγύης να μας περιβάλλει από γονείς και συγγενείς παιδιών που σωθήκανε.
Το προηγούμενο Σάββατο κάποιοι από εμάς συμμετείχαμε στην παράσταση που δόθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με τη θεατρική ομάδα της Κοινωνικής Επανένταξης του 18Ανω. Το έργο ήταν το «Πεθαίνω σα Χώρα» του Δημητριάδη και εμείς βροντοφωνάξαμε ότι θέλουμε να ζήσουμε κι ότι ενωμένοι θα αγωνιστούμε για αυτό.
Στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε εφιαλτικές καταστάσεις που δύσκολα περιγράφονται και αφού νικήσαμε το μεγαλύτερο εχθρό που μέχρι εχθές ήταν ο εαυτός μας δε λυγίζουμε ούτε φοβόμαστε τους χιτλερίσκους που θέλουν να μας εκμηδενίσουν. Ο πόλεμος που μας κήρυξαν θα είναι η πανωλεθρία τους. Όπως λέμε συνέχει δεν ανήκουμε πια στον υπόκοσμο των ουσιών, βρισκόμαστε στον κόσμο της αντίστασης και του αγώνα.
Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης