ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής!

Δεκάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι και παιδιά, διαδήλωσαν στην Πετρούπολη το Σάββατο 20 Απριλίου στις 11:30 το πρωί, ενάντια στα σχέδια των τοπικών δημοτικών αρχών, της περιφέρειας και της κυβέρνησης για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής στο Λατομείο Μουσαμά. Η καταστροφή των περιοχών της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο, με την μετατροπή τους σε μια απέραντη χωματερή, συνιστά ένα μεγάλο και εκρηκτικό πρόβλημα για την εργατική τάξη και το λαό, με βαριές συνέπειες.
Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία φωνάζοντας συνθήματα. Yπήρχαν μπλοκ των συλλογικοτήτων και σωματείων της περιοχής, της κατάληψης του Βοτανικού κήπου, του δημοτικού σχήματος Ανυπότακτη Πετρούπολη και της Αριστερής Κίνησης Ιλίου (ΑΡ.Κ.Ι). Δυσφορία προκάλεσε η απροσδόκητη απόφαση των διοργανωτών της διαδήλωσης (Βοτανικός κήπος) η πορεία να μην συνεχιστεί -όπως αρχικά είχε αποφασιστεί- παρά μόνο σε ένα μικρό μέρος του Ιλίου.

Η Αριστερή Κίνηση Ιλίου συμμετείχε στην πορεία με πανό: Να κλείσει ο ΧΥΤΑ-Θάβουν τα σκουπίδια μαζί με τις ζωές μας. Στο μπλοκ της ΑΡ.Κ.Ι. υπήρχαν πολλοί διαδηλωτές και μοιράστηκε στον κόσμο της περιοχής η προκήρυξη για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, που δίνεται και στην προεκλογική καμπάνια στο Ίλιον.
Ε.Α.