ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Η Λαϊκή Συνέλευση γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου ξεκίνησε σειρά συγκεντρώσεων στις γειτονιές της πόλης για να οργανώσει την κινητοποίηση του πληθυσμού ενάντια στις συνέπειες του 3ου μνημονίου και να δοθεί το μήνυμα ότι η ελπίδα που πέρασε σύριζα, είναι ξανά στα χέρια του λαού και όχι των εμπόρων που τη βίασαν.

 

Το πρώτο ραντεβού δόθηκε Δευτέρα 7/11 στην πλατεία Τσιγάντε, στις εργατικές πολυκατοικίες της Νέας Ιωνίας, μια φτωχογειτονιά που έχει υποφέρει από σειρά αυτοκτονιών το προηγούμενο διάστημα.

 

Με συνθήματα όπως “κανένα εργατικό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, “ενάντια στη φτώχεια και τις περικοπές συντρίβουμε κράτος και ληστές, ενώνουμε την εργατιά σ’ όλες τις γειτονιές”, η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πολύπαθης συνοικίας.

 

Ενθουσιώδης παρουσία αποτέλεσε ομάδα εφήβων της γειτονιάς, που νωρίτερα είχαν διαδηλώσει στην πόλη μετά από σειρά καταλήψεων προβάλλοντας τα αιτήματα της παιδείας που τους απασχολούν.

 

Η πρώτη συγκέντρωση και πορεία είναι το εναρκτήριο ραντεβού στις γειτονιές του Βόλου, “χτυπώντας” και ανοίγοντας τις πόρτες της εργατικής τάξης με στόχο την ένωσή της, τη συλλογικοποίηση, την ενημέρωση, την κινητοποίηση και τον αγώνα όχι μόνο ενάντια στους πλειστηριασμούς αλλά όπως αναφέρει η ανακοίνωση της συνέλευσης:

“για να διαγράψουμε εμείς τα «χρέη» μας προς το κεφάλαιο δίνοντας  οι ίδιοι  ελπίδα στη ζωή μας με αγώνες σε όλους τους τομείς της : Εργασία, υγεία, στέγη, τροφή. Ο έλεγχος της Ζωής στα δικά μας χέρια.  Οργάνωση σε όλες τις γειτονιές και πόλεις ενάντια στην εκποίηση της ζωής μας, συνένωση όλων των αγώνων σε μια πανελλαδική σύσκεψη για να μπει ένα τέλος στη φρίκη του καπιταλισμού… μόνο η εργατική τάξη μπορεί να βάλει τέλος με  την οργάνωση της επανάστασης των φτωχών και των αποκλεισμένων για μια ζωή πλήρως απελευθερωμένη από την εκμετάλλευση”.