του Ερνέστου Αγγελή

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές, την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 12μμ. Είναι η δεύτερη μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα διαδήλωση, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως που κατεβαίνει για ψήφιση πιθανώς στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Σημαντικό στοιχείο της κινητοποίησης, ήταν η παρουσία με πανό κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου, που είναι στην 8η μέρα της απεργίας διαρκείας, ενάντια στις απολύσεις των 17 μελών του. Στην ανακοίνωση που έγινε ότι θα απευθυνθεί χαιρετισμός των απεργών, υπήρξαν επευφημίες και συνθήματα αλληλεγγύης από τους συγκεντρωμένους. Η ομιλήτρια, δήλωσε την υποστήριξη των απεργών στον αγώνα των εκπαιδευτικών και δήλωσε ότι η απεργιακή πάλη που δίνουν για την ακύρωση των αντί-συνδικαλιστικών απολύσεων θα συνεχιστεί.

Στην διαδήλωση με πανό ήταν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής και ΕΛΜΕ, το Συντονιστικό των Αδιόριστων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Αττική. Υπήρχαν και τα πανό της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ χωρίς καμιά παρουσία των γραφειοκρατών, ενώ χωρίς να πάρει μέρος στην πορεία, έχοντας παρουσία μόνο στη συγκέντρωση, ήταν και το ΠΑΜΕ.

Οι εκατοντάδες διαδηλωτές, πορεύτηκαν περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ, ενώ ξεχώριζε στη μέση περίπου της πορείας το αυτοσχέδιο «ψηφιδωτό» πανό του συλλόγου δασκάλων Ά Αθήνας που εκτείνονταν σε πλάτος πολλών μέτρων. Η πορεία διάρκεσε μισή ώρα και οδηγήθηκε στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, όπου και ολοκληρώθηκε ορίζοντας επόμενο σημείο κινητοποίησης την Κόκκινη Πρωτομαγιά 2020. Ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο Κεράμεως είναι μπροστά.