ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ την Κυριακή 9/4 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!  ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ την Κυριακή 9/4 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.

Με σαφή την κατεύθυνση των δεκάδων διαπραγματεύσεων προς ένα νέο αντεργατικό συμβιβασμό της κυβέρνησης, την ώρα που η ΕΕ πολλών ταχυτήτων αποτελεί πραγματικότητα και το Brexit τίθεται σε εφαρμογή, είναι ολοφάνερο ότι ο περίφημος εθνικός στρατηγικός στόχος για έξοδο στις αγορές εντός του 2017, δεν ήταν παρά κακόγουστη φάρσα. Η εργατική τάξη κι ο φτωχός λαός, εκείνοι που βασανίζονται από την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση δεν μπορούν και δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει να διαπραγματεύεται τις τεχνικές λεπτομέρειες της σφαγής ενός ολόκληρου λαού. Οι πολιτικές ‘ανάπτυξης’ και ‘σταθερότητας’ μαζί και το ‘άνοιγμα θέσεων εργασίας’ είναι απλά ανέφικτες σε ένα σύστημα σε κρίση και παρακμή. Σε ένα σύστημα που η μόνη πολιτική είναι αυτή των απολύσεων και της διάλυσης κάθε πτυχής της ζωής μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει στραφεί πλήρως ενάντιά μας.

Πρόσφατο θύμα της και ο ταλαιπωρημένος κλάδος των εργαζόμενων στο εμπόριο, ο οποίος μετατρέπεται σε ζώνη πλήρους εργασιακού κάτεργου. Μαύροι, ανασφάλιστοι κι απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι, υποχρεωνόμαστε τώρα να δουλεύουμε Κυριακές -χωρίς καν προσαυξήσεις- γινόμενοι βορά στις ορέξεις των εργοδοτών και της κυβέρνησής τους. Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι απολυμένοι συνάδελφοι είναι ήδη μακροχρόνια άνεργοι και έχουν να αντιμετωπίσουν την κοροϊδία επιδομάτων και κοινωφελών προγραμμάτων. Μαζί με την πραγματική ανεργία του 30%, τις μαζικές απολύσεις, τη φορολεηλασία, τη διάλυση νοσοκομείων και σχολείων, τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, την κατάργηση/απαξίωση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, έχουμε και την «άνοδο της εποχιακής απασχόλησης στον τουρισμό» να πληρώνεται με ένα πιάτο φαγητό και την κυβέρνηση να μιλάει περί υποτιθέμενης «τόνωσης της αγοράς από τα κυριακάτικα ανοίγματα».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διοικεί περίφημα για λογαριασμό των καπιταλιστών την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζόμενων στο εμπόριο: με εφταήμερη εργασία, με ωράρια λάστιχο, με συμβάσεις μιας μέρας, με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς. Κι όλα αυτά για 400 ευρώ και πολλές φορές λιγότερα, που μένουν απλήρωτα ακόμη και για πάνω από 6 μήνες. Στους αυτοαπασχολούμενους μικροκαταστηματάρχες επιφυλάσσει αναπόφευκτα λουκέτα, καθώς μπροστά στα πολυεθνικά μεγαθήρια θα είναι αδύνατο να επιβιώσουν των αυξημένων εξόδων λειτουργίας.

Έτσι, η μνημονιακή απαίτηση για ανοιχτές Κυριακές που πιστά εφαρμόζει η κυβέρνηση, σκοπεύει να πετύχει τόσο την διάλυση των κεκτημένων εργασιακών σχέσεων όσο και την συγκέντρωση της αγοράς στα χέρια των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων. Προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο της κρίσης, κλέβουν ακόμη και τον ελεύθερο χρόνο μας: ξεκούρασης, μητρότητας/πατρότητας, ξέγνοιαστης επαφής με αγαπημένα πρόσωπα, πολιτισμού και κάθε είδους απόλαυσης. Πάνω απ’όλα καίγονται να τσακίσουν τον ελεύθερο χρόνο που αρθρώνει τη δυνατότητα οργάνωσης της -εργαζόμενης κι άνεργης- εργατικής τάξης. Είναι σαφές πως οι ανοιχτές εμπορικές Κυριακές αποτελούν πιλότο για το σύνολο των εργαζόμενων και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Είναι επίσης σαφές πως αυτό θα επιχειρηθεί με τον εκβιασμό της ανεργίας, μιας ανεργίας που αντανακλά το αδιέξοδο του συστήματος του κεφαλαίου. Γι΄ αυτό, ο δρόμος για να κερδίσουμε βρίσκεται στην ενότητα από τα κάτω ολόκληρης της εργατικής τάξης.

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

-Να οργανωθούμε στα σωματεία μας και να πετάξουμε έξω από τις γενικές μας συνελεύσεις τους γραφειοκράτες, τα τσιράκια των εργοδοτών και της κυβέρνησης.

-Όπου τα σωματεία μας είναι εργοδοτικά, γραφειοκρατικά ή σφραγίδες να οργανώσουμε επιτροπές αγώνα που θα λειτουργούν με συνέλευση.

-Να απαιτήσουμε από τα ξεπουλημένα εργατικά κέντρα και τους ΟΑΕΔ τα μητρώα των άνεργων συνάδελφων μας, να τους απευθυνθούμε και να κάνουμε και δική τους υπόθεση τον αγώνα.

-Να συστήσουμε απεργιακή επιτροπή αιρετή κι ανακλητή από τις γενικές μας συνελεύσεις, με καθήκον της την οργάνωση των απεργιών μας.

-Να παλέψουμε για την οργάνωση μιας Πανελλαδικής Συνέλευσης όλων των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος. Ανοιχτής σε όλους αλλά ανεξάρτητης από κράτος και γραφειοκράτες. Για να ρυθμίζουμε τη δράση μας στα ζητήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης με τα μάτια συνεχώς στραμμένα στο μέλλον των αγώνων μας. Για να προετοιμάσουμε γενική πολιτική απεργία διαρκείας, δηλαδή τη νίκη της εξέγερσης μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να μην σηκώσει κεφάλι καμιά επόμενη.

Με τη στήριξη του φτωχού λαού, οι εργάτες μπορούμε να τσακίσουμε τα αφεντικά μας, τους γραφειοκράτες, τους φασίστες κι όλο τον αστικό κρατικό μηχανισμό. Μπορούμε να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας και τα εργατικά μας συμβούλια να προετοιμάσουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να περάσουν τα πάντα σε αυτούς που τα παράγουν και σήμερα δεν έχουν τίποτα. Εμείς μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της κατάργησης των τάξεων, το δρόμο του ελευθεριακού κομμουνισμού.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Κυριακή 9/4, 10πμ, Ερμού & Βουλής

8/4/2017

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ