ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΕΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η προεκλογική εκδήλωση-συζήτηση την Κυριακή 11 Ιανουρίου στη Μαιζώνος 52, στη λέσχη της Νέας Προοπτικής στην Πάτρα, ήταν ο πρώτος σταθμός της προεκλογικής καμπάνιας του ΕΕΚ στην περιοχή. Ομιλητές ήταν οι σύντροφοι -και υποψήφιοι του Κόμματος στην περιοχή- Νίκος Τζιρής και Νίκος Πελεκούδας.

Ο σ. Ν.Τζ. ξεκίνησε την τοποθέτηση του εκφράζοντας τη θλίψη μας για τις δολοφονίες στη Charlie Hebdo αλλά και καυτηριάζοντας το κάλεσμα σε εθνική ενότητα του Ολάντ. Ο σύντροφος υπογράμμισε τη σημασία της πάλης για την πολιτική ανεξαρτησία της εργατικής τάξης ενάντια σε κάθε είδους κάλεσμα σε εθνική ενότητα και κυβερνήσεις ταξικής συνεργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη της επιδεινούμενης κρίσης, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που καταρρέει η τρίτη μνημονιακή κυβέρνηση μέσα στην αποτυχία. Ο σ. Ν.Π. έθεσε το ερώτημα του διακυβεύματος των εκλογών εξετάζοντας τα προγράμματα των πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και παρουσίασε τη θέση του ΕΕΚ, της πάλης για την εργατική εξουσία και τον προλεταριακό διεθνισμό στο επίκεντρο.

Η πλούσια συζήτηση που ακολούθησε -με τους συντριπτικά νεολαίους συμμετέχοντες- αντιμετώπισε τα πολιτικά ερωτήματα των ημερών και τις προοπτικές της πάλης του εργατικού κινήματος και του κινήματος της νεολαίας την επομένη των εκλογών.

Η επιτυχημένη αυτή εκδήλωση εγκαινίασε μια εβδομάδα πλούσια σε δράσεις στην περιοχή. Το προεκλογικό περίπτερο του ΕΕΚ έχει εγκατασταθεί στην πλατεία Γεωργίου, ενώ παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί σε μια πληθώρα εργατικών χώρων.

Νέες πολιτικές εκδηλώσεις του ΕΕΚ είναι προγραμματισμένες στην Πάτρα για το Σάββατο 17 και την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου που θα πραγματοποιηθούν στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Το Σάββατο 17/1 στις 6 μμ με κεντρική ομιλήτρια την σ. Κατερίνα Μάτσα, στέλεχος του ΕΕΚ, ψυχίατρο, και πρώην επιστημονική υπεύθυνη του 18ΑΝΩ με θέμα “Κοινωνικός αποκλεισμός στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων”.
Η καμπάνια στην πόλη αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη 22/1 στις 6 μμ με την κεντρική προεκλογική εκδήλωση στην περιοχή με ομιλία του σ. Σάββα Μιχαήλ, Γ.Γ. του ΕΕΚ, στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Για τις παρεμβάσεις του ΕΕΚ στην περιοχή μπορείτε να ενημερωθείτε και από το τοπικό μπλογκ eekpatras.wordpress.com