Σε μία προκλητική ενέργεια προέβη ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ανακοίνωσε πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης στην… Εκκλησία! Ναι, δεν είναι αστείο- είναι πραγματικότητα. Έτσι (και ποιος ξέρει πώς αλλιώς ακόμα…) θα αποζημιώσει η κυβέρνηση τους παπάδες που μας έκαναν τη…χάρη να μην ανοίξουν τους ναούς το Πάσχα, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, 1000 άνεργοι θα προσληφθούν ως προσωρινά απασχολούμενοι (σίγουρα για λιγότερο από 12 μήνες) το επόμενο διάστημα σε κατά τόπους Μητροπόλεις της χώρας. 

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχα προγράμματα έχουν εφαρμοσθεί όλη την προηγούμενη 10ετία  στους Δήμους, τις Περιφέρειες και διάφορες κοινωνικές δομές. 

Είναι η πρώτη φορά που το κράτος επιδοτεί την απασχόληση στην Εκκλησία. 

Έτσι δεν φτάνει που το ”θεοκρατικό” ελληνικό κράτος πληρώνει τους μισθούς και τις συντάξεις στους παπάδες, τώρα θα πληρώνει τους μισθούς για έκτακτο προσωπικό.

Έτσι, εμμέσως η Εκκλησία “ευλογεί” την προσωρινή εργασία και, φυσικά, θα εκμεταλλευθεί τζάμπα το εργατικό δυναμικό που της παρέχει το κράτος. 

Άντε, μετά την εισαγωγή της ελαστικής εργασίας στις εκκλησίες, καιρός είναι να ξεκινήσουν και…”τηλεργασία” οι παπάδες, κάνοντας λειτουργία από το σπίτι τους. Αλλά, ας’ το καλύτερα, γιατί πάλι το κράτος θα πληρώσει και τα έξοδα της “ψηφιοποίησης”.

Έλεος!