ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ 'ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ' ΣΤΟ ΤΕΕ

Στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΤΕΕ την Δευτέρα, 9 Μαρτίου κατατέθηκε από την “Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ”, πρόταση για σύσταση από τη Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων του ΤΕΕ “Επιτροπής Εργατικού Ελέγχου” στα οικονομικά του ΤΕΕ.

Αφορμή για αυτή την πρόταση ήταν η καθυστέρηση στη μισθοδοσία και η φημολογία για δέσμευση λογαριασμών του ΤΕΕ, η οποία αποδόθηκε γενικά σε «διαδικαστικά» προβλήματα. Τη ίδια περίοδο που καθυστέρησε η πληρωμή στους εργαζόμενους του ΤΕΕ, με την ίδια δικαιολογία («διαδικαστικά» προβλήματα), μείνανε απλήρωτοι πολλοί εργαζόμενοι στο δημόσιο (αναπληρωτές καθηγητές κλπ). Η πρόταση αντανακλά την ανησυχία από τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Βαρουφάκη για δεσμεύσεις λογαριασμών ασφαλιστικών ταμείων και δημόσιων οργανισμών ώστε να πληρωθεί το τοκογλυφικό χρέος με δεδομένη την ασφυξία ρευστότητας.

Η πρόταση δεν πέρασε στο Δ.Σ. οριακά (ισοψήφησε με 3 ψήφους έναντι 3) γιατί ο Πρόεδρος του Συλλόγου έκανε χρήση του άρθρου του καταστατικού που του δίνει το δικαίωμα σε περίπτωση ισοψηφίας να έχει διπλή ψήφο.

Η πρόταση θα τεθεί ξανά στην προσεχή Γενική Συνέλευση.

________________________________________
Πρόταση της Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζόμενων στο ΤΕΕ, στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΤΕΕ, Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

«Εκλογή Επιτροπής Εργατικού Ελέγχου
Προτείνεται εκλογή Επιτροπής Εργατικού Ελέγχου από τη Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων με αρμοδιότητα τον έλεγχο στα οικονομικά του ΤΕΕ και διασφάλιση της μισθοδοσίας των εργαζόμενων κατά προτεραιότητα (δικαίωμα να μπλοκάρει λογαριασμούς και πληρωμές).

Η Επιτροπή Εργατικού Ελέγχου απολογείται και δίνει λογαριασμό στη Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων.»

Αβραμίδης Κώστας