ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018: Ψωµί - Δουλειά - Ελευθερία

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018: Ψωµί - Δουλειά - Ελευθερία

Πόλεµος στον πόλεµο των ιµπεριαλιστών
Ψωµί – Δουλειά – Ελευθερία
Η µόνη λύση είναι η εργατική εξουσία

Ο πόλεµος χτυπάει την πόρτα µας!

Οι ιµπεριαλιστές χτυπάνε ξανά τη Συρία, οι Σιωνιστές του Ισραήλ σφάζουν τον Παλαιστινιακό λαό, οι ακροδεξιοί και φασίστες µε τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ επιτίθενται στους εξεγερµένους της Ανατολικής Ουκρανίας.

Φαίνεται πως η Ελλάδα δύσκολα µπορεί να εξαιρεθεί από τον πολεµικό αυτό ”κανόνα” στην ευρύτερη περιοχή! Πάνω από τα κεφάλια µας επικρέµαται η απειλή πολέµου µε την Τουρκία για τον έλεγχο των Αποκλειστικών Οικονοµικών Ζωνών, των ενεργειακών πηγών στο Αιγαίο και την Νότιο-Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, απρόβλεπτη κινητικότητα κυριαρχεί και στις σχέσεις Ελλάδας – ∆ηµοκρατίας της Μακεδονίας µε αφορµή το όνοµα της τελευταίας και τις απαιτήσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Στην Ελληνική αστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπάκουη στις εντολές του ∆ΝΤ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν φτάνει το καταστρεπτικό και αδιέξοδο κοινωνικό σφαγείο µε τα µνηµόνια -συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της (Ν∆, ΠΑΣΟΚ-) τώρα µας προετοιµάζει και για ένα πολεµικό σφαγείο. Αν αυτή είναι η επιστροφή στην ”κανονικότητα” που µας τάζουν, µετά το “τέλος” των Μνηµονίων, τότε να µας λείπει καλύτερα!

Ο πόλεµος “τους” δεν είναι δικός µας!

Μας ετοιµάζουν για θύµατα.
Όσοι είναι “άχρηστοι” για το σύστηµα τους όπως οι χιλιάδες άνεργοι νέοι που δεν ξέρουν τι να τους κάνουν, θα εξαφανιστούν.Όσοι είναι “χρήσιµοι” και θα καταφέρουν να σωθούν από τα πεδία των µαχών, θα πληρώσουν τα σπασµένα του πολέµου. Αν πάλι δεν γίνει πόλεµος, οι κυρίαρχοι ελπίζουν να κερδίσουν από το γεγονός ότι θα έχουν πέρασε νέα αντιλαϊκά µέτρα σε κλίµα “εθνικής ενότητας” υπό την απειλή πολέµου.

Η πατρίδα του κεφάλαιου δεν είναι δική µας!

Ο πόλεµος είναι η συνέχιση της πολιτικής µε άλλα µέσα. Τα φούµαρα περί “υπεράσπισης” της “εδαφικής κυριαρχίας” είναι συνέχιση των ψεµάτων περί “διάσωσης” της Ελλάδας από τη χρεοκοπία µετά το 2010 ή για “τέλος των µνηµονίων µετά τον Αύγουστο του 2018”.

Ειδικά τα τελευταία 8 µνηµονιακά χρόνια είδαµε ποια είναι αυτή η “πατρίδα” που έπρεπε να “διασωθεί” και που τώρα πρέπει να την υπερασπίσουµε µε το αίµα µας.
Ανήκει στους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες και τους κεφαλαιοκράτες, “ανήκει στην ∆ύση” των ιµπεριαλιστών της ΕΕ και της Αμερικής .

Ανήκει στους καπιταλιστές που µας ξεζουμίζουν αλλά βγάζουν ανενόχλητοι τα λεφτά τους στο εξωτερικό και µετά µας λένε ότι οι τράπεζες δεν τους δίνουν νέα δάνεια και γι’ αυτό µας κόβουν μισθούς και µας απολύουν.

Ανήκει στους χρυσοκάνθαρους του Κρατικού Μηχανισμού που θησαυρίζουν µε τις λαµογιές τους, την ίδια ώρα που οι φοιτητές στοιβάζονται στα κατάμεστααμφιθέατρα, οι µαθητές σαπίζουν µέσα στα ερειπωμένα σχολεία, οι άνεργοι ξεροσταλιάζουν στις ουρές του ΟΑΕ∆.

Ανήκει στην Αστυνομία, τους ∆ικαστές, τους Στρατιωτικούς που καταπιέζουν τη νεολαία, που τη χτυπούν, την καταδικάζουν µε ανύπαρκτα στοιχεία και τώρα την ετοιμάζουν για πόλεμο! Ανήκει στους φασίστες που την ίδια στιγμή που τάσσονται υπέρ του πολέμου, συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους νέους και τους αγωνιστές, τους µετανάστες και, παρόλο αυτά, κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

Όταν κατακτήσουμε την δική µας σοσιαλιστική πατρίδα των εργατών και των φτωχών λαϊκών μαζών, θα την υπερασπίσουμε!

∆εν έχουμε κανένα λόγο να “υπερασπίσουμε” τα συμφέροντα των καπιταλιστών, των τραπεζιτών και κρατούντων. ∆εν µπορούµε να σταματήσουμε το κοινωνικό σφαγείο και να αποτρέψουμε το πολεμικό σφαγείο, αν δεν ανατρέψουμε την εξουσία των αφεντικών, αν δεν καταλάβουμεεμείς οι ίδιοι την εξουσία στη χώρα, αν δεν αναδιοργανώσουμε την κοινωνία σύµφωνα µε τις δικές µας ανάγκες και επιθυµίες, δηλαδή σε σοσιαλιστικές βάσεις.

Γι’ αυτό απαιτούµε:

Ειρήνη για τους λαούς και πόλεµο στους εχθρούς των λαών.

Ο εχθρός βρίσκεται πρώτα-πρώτα στην ίδια µας τη χώρα. Είναι οι Έλληνες καπιταλιστές, οι τραπεζίτες και το κράτος τους, το πολιτικό σύστηµα τους, τα κόµµατά και οι κυβερνήσεις τους. Είναι οι λυκοσυµµαχίες τους, το ΝΑΤΟ, το ∆ΝΤ και η ΕΕ. Όλοι αυτοί, αφού µας ήπιαν το “αίµα” εδώ και οκτώ χρόνια µε τις µειώσεις στους µισθούς και τις συντάξεις, την ελαστική εργασία, την ανεργία, τις απολύσεις, τις αυξήσεις των φόρων και την άγρια καταστολή, τώρα ετοιµάζονται να µας κάνουν “κρέας” για τα κανόνια τους.

Πρέπει ανατρέψουµε αυτούς και όχι να αλληλοεξοντωθούµε µε τα ταξικά µας αδέλφια, τους εργάτες στην Τουρκία, τη Μακεδονία, στην Μέση Ανατολή ή όπου αλλού.

Ελευθερία και όχι ταξική σκλαβιά.
­
Το µέλλον µας δεν είναι ο καπιταλισµός. Αυτό το παρακµασµένο σύστηµα γεννά µόνο κρίσεις, κοινωνικές καταστροφές και πόλεµο.

Το µέλλον µας είναι η επανάσταση και ο κοµµουνισµός. Είναι η κατάργηση της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και του εξευτελισµού ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι η συντριβή του αστικού κράτους, της αστυνοµίας και των αστικών ενόπλων δυνάµεων και των συνόρων. Για την αυτοάµυνα των εργατών ενάντια στη βία των αφεντικών και των φασιστών.

Ο κοµµουνισµός είτε θα είναι παγκόσµιος, είτε δεν θα υπάρξει.

Γι’ αυτό παλεύουµε για την διεθνιστική ενότητα των εργατών, για την κοινή πάλη τους ενάντια στον ιµπεριαλισµό, τον εθνικισµό, τα αστικά κράτη και τα σύνορα. Για τη συντριβή τους. Για µία επαναστατική ∆ιεθνή οργάνωση των εργατών όλων των χωρών, για την 4η ∆ιεθνή.

Για τη Σοσιαλιστική Ομοσπονδία στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και όλο τον κόσµο !

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΪΟΥ 10.00π.μ. ΜΟΥΣΕΙΟ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ