Η Πρωτομαγιά είναι η Διεθνής Ημέρα Ενότητας και αλληλεγγύης της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο. Κι αφορά όλο τον κόσμο των καταπιεσμένων που ο καπιταλισμός κατακερματίζει, μια και η εργατική τάξη είναι η “οικουμενική τάξη” (Μαρξ) που δεν μπορεί να απελευθερωθεί η ίδια  χωρίς να απελευθερώσει όλη την χειμαζόμενη ανθρωπότητα.

Από αυτήν την σκοπιά, και στις σημερινές ζοφερές συνθήκες της πανδημίας και της  καλπάζουσας παγκόσμιας κρίσης, με ιδιαίτερη συγκίνηση το ΕΕΚ δέχτηκε   πρωτομαγιάτικα μηνύματα από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, από κόμματα, οργανώσεις και μαχητές του επαναστατικού, κομμουνιστικού, απελευθερωτικού κινήματος, πάνω από εθνικισμούς, κρατικά σύνορα και πολιτικά σινικά τείχη.

Ο μακρύς κατάλογος, ιδιαίτερα  φέτος,  είναι περισσότερο από ενθαρρυντικός: είναι πηγή έμπνευσης. Όλα τα μέλη κι οι υποστηρικτές του ΕΕΚ ευχαριστούμε, από καρδιάς, κι εμείς τα συντρόφια μας από την Τουρκία (DIP), Ρωσία (ΡΠΚ, ΟΚΠ,  Ένωση για την “Σοβιετική Ένωση”, Αλτερνατίβι κ.ά.), Ουγγαρία, Πολωνία,  Φιλανδία (MTL), Γαλλία (ROR), Ισπανία, Ιταλία (Sardegna Rossa), Βρετανία (Critique), Νότια Αφρική, Τυνησία, Αλγερία,  Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιράν,  Αυστραλία, ΗΠΑ, Κούβα, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Βολιβία, Χιλή και Αργεντινή.

            Εμπρός  για την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση!