Ψήφισμα Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ :ΔΗΜΗΤΡΑ NIKH ΣTON AΓΩNA TΩN MAXOMENΩN EKΠAIΔEYTIKΩN

 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς, τις φοιτήτριες-τους φοιτητές και τα σωματεία που έχουν βγει στους δρόμους παλεύοντας ενάντια στο «προσοντολόγιο» του Γαβρόγλου. Mε τον αγώνα τους οι εκπαιδευτικοί στέλνουν μήνυμα αντίστασης και αξιοπρέπειας σε όλη την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό.

Kαταγγέλλουμε την ωμή αστυνομική βία, τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την αρτιμέλεια των διαδηλωτών-εκπαιδευτικών. H κυβέρνηση ΣYPIZA, ως «συνέχεια» του κράτους έχει όλη την πολιτική ευθύνη για την αστυνομική βία και την τρομοκρατία με την οποία θέλει να περάσει το νόμο Γαβρόγλου.

Mε τις αντεργατικές ρυθμίσεις του, το «προσοντολόγιο» βάζει τους εκπαιδευτικούς ακόμα πιο βαθειά στο καθεστώς της ελαστικής εργασίας και του κοινωνικού κανιβαλισμού.Το αντιδραστικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών και των μόνιμων διορισμών, νομιμοποιεί την κατεδάφιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και με τον τρόπο αυτό απαξιώνει τα πτυχία, όπως επιτάσσουν ΟΟΣΑ και Ε.Ε.
Εμπεδώνει το δια βίου κυνήγι προσόντων για μια θέση τελικά 9μηνης ελαστικής εργασίας, γενικεύει την φθηνή και προσωρινή εργασία, καθιερώνει τον προσωρινό φάκελο της αξιολόγησης, πετάει εκτός χιλιάδες εκπαιδευτικούς που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν δίδακτρα για να αναβαθμίζουν συνέχεια τα προσόντα τους.

Με αυτή την πολιτική η κυβέρνηση δείχνει ότι θέλει φθηνό εκπαιδευτικό προσωπικό χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα αιτήματά τους και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την βία και την καταστολή των αγώνων τους.