ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΙΣ 13/4 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Τηλ.: 2131352278    FAX : 2131352264
 http://syllogos1.wordpress.com  E-mail: syllogos1@statistics.gr

Ψήφισμα για συλληφθέντες στις 13/4 έξω στα Προπύλαια

Το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 15 προσαγωγές έξω από το κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ,  μεταξύ των οποίων και ο συνάδελφός μας και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Αβραμίδης μαζί με το γιό του.  Στη συνέχεια τα 15 άτομα οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ ήδη αρκετές από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις  με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης.
Ο χώρος του πανεπιστημίου αποτελεί κοιτίδα ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, υπεράσπισης και  διεκδίκησης δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια στην εμπέδωση του αυταρχισμού μέσα από τη σκλήρυνση των κρατικών μηχανισμών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει να σεβαστεί το πανεπιστημιακό άσυλο και τους κοινωνικούς αγώνες.
Ως Πανελλήνιος σύλλογος εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους συλληφθέντες και ιδιαίτερα στον συνάδελφό μας Κώστα Αβραμίδη.
Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον των διωκόμενων.

ΤΟ  Δ.Σ