ΠΥΡΓΟΣ - ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΗ


Για την Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη έχει ορισθεί η δίκη του νεοναζιστή Παπαδόπουλου που επικεφαλής ομάδας  τραμπούκων επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αντιφασίστα  φοιτητή στον  Πύργο.  Ο μαχαιροβγάλτης Παπαδόπουλος, μέλος της Εθνικής Δράσης Ηλείας συνελήφθη την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.
Η σύλληψη του νεοναζί έγινε μετά από μήνυση του  αντιφασίστα φοιτητή ο οποίος τραυματίστηκε την Πέμπτη 5/9 από επίθεση ομάδας φασιστών, στην οποία συμμετείχε και ο Παπαδόπουλος. Το γεγονός της σύλληψης, είναι αποτέλεσμα της διάχυτης αγανάκτησης που δημιουργήθηκε, ενάντια στην κάλυψη που παρείχε η αστυνομία στους επανειλημμένους τραμπουκισμούς του σε αντιφασίστες του Πύργου.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας έχει ακέραιη την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις και την προστασία που παρείχε στον νεοναζί «πληροφοριοδότη» της εδώ και μήνες, αγνοώντας μηνύσεις και καταγγελίες για την δράση του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΕΚ
ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ
Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου ομάδα 3 τουλάχιστον νεοναζί του Πύργου με επικεφαλής τον διαβόητο ναζιστή και μέλος της φασιστικής Εθνικής Δράσης Ηλείας, Νίκο Παπαδόπουλο, επιτέθηκε και τραυμάτισε φοιτητή του Πύργου Ηλείας γνωστό για την αντιφασιστική του δράση.
Οι φασίστες με ύπουλο τρόπο χτύπησαν πισώπλατα τον φοιτητή και ταυτόχρονα ο νεοναζί Παπαδόπουλος επιτέθηκε με μένος εναντίον του τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πρόσωπο και στο σώμα.
Ο συγκεκριμένος Νεοναζί έχει επανειλημμένα εμπλακεί σε επιθέσεις ενάντια σε αντιφασίστες αγωνιστές, λειτουργώντας πάντοτε με την κάλυψη της αστυνομίας Πύργου και απολαμβάνοντας απόλυτη ασυλία. Σε παλαιότερη επίθεση μάλιστα ενάντια σε αντιφασίστες φοιτητές του Πύργου τον Φεβρουάριο, συμμετείχε στη ομάδα του εν ενεργεία αστυνομικός, επίσης γνωστός για τις Νεοναζιστικές του αντιλήψεις στον Πύργο, όπως καταγγέλθηκε στην μήνυση που έγινε για την επίθεση εκείνη.
Το ΕΕΚ καταγγέλλει την συντονισμένη δράση των φασιστικών συμμοριών με την αστυνομία Πύργου ενάντια σε αγωνιστές. Απαιτεί την άμεση παραίτηση του αστυνομικού διοικητή του Πύργου Ηλείας και την ποινική δίωξη όποιων αστυνομικών εμπλέκονται με τις φασιστικές συμμορίες.
 Η κυβέρνηση του Σαμαρά – Βενιζέλου υλοποιώντας τα κανιβαλικά αντιλαϊκά μέτρα, με τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τις ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημόσιων αγαθών, επιστρατεύει ενάντια στον λαό, στο πλαίσιο του κράτους έκτακτης ανάγκης, τις φασιστικές συμμορίες.
 Υποχρέωση των εργαζόμενων είναι να ανοίξουν δρόμο ενάντια σ’ αυτή την πολιτική τσακίζοντας τις φασιστικές συμμορίες και τους κρατικούς προστάτες τους.
 ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΎΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΑΝΤΑΡΑ
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013
Μικροφωνική παρέμβαση στο Δημαρχείο του Πύργου (κεντρική πλατεία) για τις φασιστικές επιθέσεις του κράτους και του εθνικοναζιστικού παρακράτους σε καταλήψεις και συντρόφους – συναγωνιστές.
Μοιράστηκε το κείμενο του Πανελλαδικού συντονισμού με αφορμή τις εκκενώσεις των καταλήψεων και το κείμενο για την επίθεση που δέχτηκε σύντροφος την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου από φαστίστες:
Προχθές την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, το πρωί, μια ομάδα τριών τουλάχιστον μελών της τοπικής φασιστικής οργάνωσης εθνική δράση ηλείας, έχοντας στήσει εκ των προτέρων καρτέρι στην περιοχή που διαμένει αντιφασίστας συναγωνιστής, του επιτέθηκαν πισώπλατα και απρόκλητα.
Οι τραμπούκοι της εδη, με “πρωτοπαλίκαρο” τον Νίκο Παπαδόπουλο, στην προσπάθειά τους να θολώσουν τα νερά, να αποκρύψουν τα πολιτικά κίνητρα της επίθεσης καθώς και για να αποφύγουν αντιδράσεις από συμπολίτες, άρχισαν να φωνάζουν “κλέφτης” προκαλώντας σύγχυση.
Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς τέτοιων επιθέσεων από το φετινό Φεβρουάριο, όπου η ίδια συμμορία, με τη συνδρομή του ναζιστή εν ενεργεία αστυνομικού Βασιλακόπουλου Άγγελου, είχαν στήσει ενέδρα σε αντιφασίστες φοιτητές.
Όλη αυτή η τρομοκρατική και εκφοβιστική δράση των ναζιστών, έχει ευδοκιμήσει σε ένα περιβάλλον ύποπτης ανοχής και ιδιότυπης ασυλίας από την τοπική αστυνομία, η οποία σε μια σειρά καταγγελιών, αποθάρρυνε συστηματικά οποιαδήποτε ανάδειξη των γεγονότων αποτρέποντας και εκφοβίζοντας με τη σειρά της τους συναγωνιστές.
Μη έχοντας αυταπάτες, τα προαναφερόμενα απλώς καταδεικνύουν τoν κοινό ρόλο των ναζιστών και των κατασταλτικών αρχών ως προστάτες του κράτους και της οικονομικής ελίτ καθώς και ως χωροφύλακες των αγώνων του λαού ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές που εφαρμόζονται.
Καλούμε την κοινωνία να αντισταθούμε στις φασιστικές συμμορίες και στον σκοταδισμό που αυτές φέρνουν.
 Ούτε ένα βήμα πίσω!
αυτοοργανωμένη συλλογικότητα ΑΝΤΑΡΑ
7-9-2013
antara-action .blogspot. gr

τεύχος#555# Σάββατο 14 Σεπτεμβίου 2013