ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ

 

 

Η άρνησή της να ψηφίσει στο εργοδοτικό σωματείο, της κόστισε εδώ και πολύ καιρό, βρισιές και απειλές, και στο τέλος και τη ρετσινιά του κλέφτη για 11 ευρώ, που ήταν ψέμα. Είναι η Ελένη, που κατήγγειλε δημόσια την απόλυσή της, απόλυση εκδικητική από τα καταστήματα Βασιλόπουλος, στα οποία δούλευε εδώ και 15 χρόνια.

Από την άλλη ο μέγας επιχειρηματίας Κουρής, βάζει λουκέτο σε 13 καταστήματα  Μετρόπολις με 220 εργαζόμενους, ενώ την ίδια στιγμή, στις 4 Μάρτη θα είναι από τους επιχειρηματίες στον οποίο ανατέθηκε από τη ΝΕΡΙΤ η συνδιοργάνωση της φιέστας της  Εurovision.

Δυο ιστορίες φαινομενικά άσχετες, όμως τόσο αποκαλυπτικές για τη διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων και την εργοδοτική ασυδοσία.

Είναι δύο τόσο κοντινά περιστατικά, από αυτά που καθημερινά συμβαίνουν στον ιδιωτικό τομέα. Από αυτά που δε θα μπορέσει να ανασχέσει καμιά διαπραγμάτευση των υποτιθέμενων κοινωνικών εταίρων. Είναι ακριβώς ένα από τα πεδία που θα πρέπει να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο αναμέτρησης με τα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό που θα τους δώσει κάλυψη, ή ανοχή.

Την επόμενη περίοδο η απαγόρευση των απολύσεων δε μπορεί παρά να είναι ένα από τα κεντρικά αιτήματα της εργατικής τάξης, στο πλαίσιο της συνολικής πάλης της για να σκίσει τα μνημόνια και να ανοίξει το δρόμο για τη δική της εξουσία.

Θα παρακολουθήσουμε και τα δύο ζητήματα στο επόμενο διάστημα, παρεμβαίνοντας ενεργά για τη νίκη των εργαζομένων.

Ν.Π.