ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 5 μ.μ. (ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΘΗΒΩΝ)

Εδώ και έναν περίπου χρόνο γινόμαστε μάρτυρες μιας επικίνδυνης πολιτικής που βάζει στο στόχαστρο τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και την ζωή του λαού με πρόσχημα την διαχείριση της πανδημίας και την αντιμετώπιση του «αόρατου εχθρού» . Έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση επιρρίπτει τις ευθύνες για τη αύξηση των κρουσμάτων και την ισοπέδωση του συστήματος υγείας σε μια δήθεν ατομική ανευθυνότητα των πολιτών ενώ η ίδια συνέχισε με συνέπεια και ευλάβεια τις πολιτικές υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας ακόμα και εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης αφήνοντας τα δημόσια νοσοκομεία αστελέχωτα και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να ξεχειλίζουν και το προσωπικό να καλείται να κατανέμει τους ασθενείς στις λιγοστές ΜΕΘ που διατίθενται και φυσικά δεν επαρκούν. Η ίδια κυβέρνηση όλο  αυτό το διάστημα ανοιγοκλείνει τα σχολεία για να αποφύγει τα έξοδα υποδομών και προσωπικού για την Παιδεία όμως διαθέτει με μεγάλη ευκολία υπέρογκα ποσά για την ενίσχυση της Αστυνομίας με εξοπλισμό και προσλήψεις ακόμα και με την ίδρυση νέου σώματος (Πανεπιστημιακή Αστυνομία) αλλά και για στρατιωτικούς εξοπλισμούς .

Η πολιτική της διαχείρισης της πανδημίας με αστυνομία και απαγορεύσεις όχι με γιατρούς και ισχυρά νοσοκομεία μας έχει οδηγήσει σε παράλογα lockdown, ανεργία και υπέρμετρη βία και καταστολή. Η κυβέρνηση αφήνει τον λαό να πεθαίνει εκτός ΜΕΘ και οδηγεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στην ανεργία και την απόλυτη φτωχοποίηση ενώ παράλληλα με τις βραδινές απαγορεύσεις, τα μηνύματα και την αστυνομοκρατία μας αντιμετωπίζει ως κοινούς εγκληματίες και ρίχνει σε εμάς το βάρος των θανάτων μοιράζοντας τα χρήματα από τα υπέρογκα πρόστιμα στην Αστυνομία και τα ΜΜΕ που αποτελούν βασικό πυλώνα της εξουσίας της.

Το πρόσφατο περιστατικό της Νέας Σμύρνης ήταν μόνο ένα από τα πολλά περιστατικά αυθαιρεσίας και τραμπουκισμού της αστυνομίας.  Ήτανε όμως και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι πολλές χιλιάδες που διαδήλωσαν μαζικά την περασμένη Τρίτη στην Νέα Σμύρνη σπάζοντας στον δρόμο την τρομοκρατία απέδειξαν στην πράξη ότι ο λαός δεν θα επιτρέψει να κυριαρχήσει ο τρόμος στις γειτονίες μας. Σε συνέχεια αυτής της κινητοποίησης και από κοινού με συλλογικότητες και κινήσεις σε δεκάδες γειτονιές σε Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας καλούμε τις κινήσεις, τα σωματεία και τις τοπικές συλλογικότητες του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας σε συγκέντρωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 5 μ.μ. (ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΘΗΒΩΝ).

Για ζωή, υγεία και ελεύθερη μετακίνηση στις γειτονιές μας με σοβαρή υγειονομική διαχείριση της πανδημίας ενάντια στις παρούσες απαγορεύσεις, την καταστολή, τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.