Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να μην πνιγούν τα όνειρά μας στις πλημμύρες!

Με ανακοίνωσή της η ριζοσπαστική αριστερή κίνηση του Αιγάλεω ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ καταγγέλλει το “επιτελικό κράτος” και τις αντίστοιχες τοπικές και περιφερειακές αρχές που αφήνουν το λαό απροστάτευτο είτε απέναντι στην κακοκαιρία είτε απέναντι στη φωτιά. Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, λέει το ΡΗΓΜΑ. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στο ίδιο έργο θεατές… άλλη μια φορά η κλιματική αλλαγή και ο κακός ο καιρός γίνονται άλλοθι στα εγκλήματα κυβερνώντων (με ευθύνες των εκάστοτε περιφερειακών και δημοτικών αρχών) που εδώ και χρόνια αφήνουν τον λαό απροστάτευτο είτε απέναντι στην κακοκαιρία είτε στην φωτιά.

Άλλη μια φορά ηχεί το 112 και καλεί σε εκκενώσεις και “προσοχή” ενώ εδώ για δύο μέρες οι περιοχές που επλήγησαν δεν έλαβαν την παραμικρή βοήθεια.

Ως πότε θα συνεχιστεί η ανυπαρξία των τοπικών «αρχόντων», των κυβερνώντων και πάσης φύσης βιαστών των ζωών μας που μας εκλιπαρούν να τους ξανά ψηφίσουμε;

Ως πότε θα καιγόμαστε και θα πνιγόμαστε;

Ως πότε τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου και τον εργολάβων θα είναι πάνω απ’ τις ζωές μας;

Ολόκληρες περιοχές εξαφανίστηκαν από το χάρτη στη Μαγνησία και στην Καρδίτσα και ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στο βωμό του κέρδους τους.

Φτάνει πια! Ας αντιδράσουμε στο επιτελικό κράτος των ιδιωτικοποιήσεων και των αναθέσεων σε εργολάβους!

Ας αντιδράσουμε απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που βάζουν τα κέρδη πάνω απ’ τους ανθρώπους και το περιβάλλον!

Ας πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας! Να μην πνιγούν τα όνειρα μας στις πλημμύρες τους, να μην καούν στις φωτιές τους !