Αντώνης Καρυώτης

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη από υπαλλήλους της πλοιοκτήτριας εταιρείας ATTIKA GROUP στο λιμάνι του Πειραιά.

Ήταν Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου όταν έντρομοι όλοι ενημερωθήκαμε για τον πνιγμό ενός νέου ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που επειδή καθυστέρησε να επιβιβαστεί στο πλοίο οι υπάλληλοι, ύστερα από εντολές των υπευθύνων, αποφάσισαν να τον πετάξουν βίαια στην θάλασσα (!).

Κι όμως εν έτει 2023 και λίγους μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, άλλος ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε απρόκλητα με μόνη διαφορά ότι το έγκλημα διαπράχθηκε στην θάλασσα. Πόσο άραγε κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή; Πόσο εύκολο είναι να πνιγεί κάποιος ενώ τον έχουν απωθήσει βίαια, σε ένα από τα μεγαλύτερα και πολυσύχναστα λιμάνια της Ελλάδας; Η δυστοπική πραγματικότητα απαντά και στα δύο ερωτήματα.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων στέκεται αλληλέγγυο στην οικογένεια του νεκρού απαιτώντας παράλληλα να αποδοθούν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. Να αποδοθούν ευθύνες στο λιμενικό σώμα, που δεν αφήνει να πνιγούν μόνο μετανάστες αλλά και ντόπιοι, στην πλοιοκτήτρια εταιρεία ATTIKA GROUP και φυσικά απαιτείται η παραίτηση του υπουργού ναυτιλίας Μιχάλη Βαρβιτσιώτη.

Απαιτούμε να πάψει πλέον η ατιμωρησία που αφήνει ελεύθερους δολοφόνους και βιαστές ενώ την ίδια στιγμή καταδικάζει αγωνιστές και αλληλέγγυους.

Είναι προφανές ότι μέσα στην σήψη του καπιταλιστικού συστήματος οι εναλλαγές ρόλων μεταξύ εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων θα αναβαθμίζονται διαρκώς με θύματα πάντα τους πιο αδύναμους.

Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη

Ο λαός θα σώσει τον λαό

Για όλους αυτούς που χάθηκαν, γιατί αύριο μπορεί να είσαι εσύ ή εγώ…