Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 28/1 εναντίον του νομοθετικού τερατουργήματος Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη έδωσε μία πρώτη ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική εμμονή χουντοποίησης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής σε όλες τους τις εκφάνσεις. Οι χιλιάδες διαδηλωτές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι δεν βροντοφώναξαν «όχι» μόνο στο σχέδιο για την κατάληψη των πανεπιστημίων από την αστυνομία, βροντοφώναξαν και ένα ηχηρό όχι, στη συστηματική και απροσχημάτιστη επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας να καταλύσει ακόμα και αυτές τις συνταγματικές δημοκρατικές ελευθερίες που στοιχειοθετούν την υποτιθέμενη λαϊκή κυριαρχία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως συνέχεια θα λέμε, απαντά σε όλες τις ερωτήσεις, με απαγορεύσεις και μπόλικη καταστολή. Μερικές φορές θα μπορούσε κάποιος και να γελά με τη διαστροφική έλλειψη φαντασίας των κυβερνώντων, οι οποίοι απ’ ό,τι φαίνεται αδυνατούν να παράγουν σκέψεις έξω από ένα σύστημα αξιών που έχει ως λυδία λίθο για τη διαχείριση των ανθρώπινων υποθέσεων, την ποινή. Τα πράγματα είναι όμως πολύ σοβαρά για να γελάμε για παράδειγμα με την υφυπουργό παιδείας, η οποία σκέφτηκε να βάζει πρόστιμο στην πιτσιρικαρία για να γυρνάει στο σπίτι νωρίς μετά το σχολείο. Δεν πρόκειται περί αναχρονιστικής αφέλειας. Πρόκειται για σκοπούμενη περιστολή των ελευθεριών και ελέγχου ιδιαίτερα πάνω στις νεότερες γενιές, από τις οποίες αισθάνονται ότι είναι πολύ κοντά η στιγμή που θα υψώσουν τη φωνή τους και θα διεκδικήσουν το μέλλον τους. Ο Δεκέμβρης του 2008 πλανάται σαν φάντασμα πάνω από τις καρέκλες της εξουσίας τους και δεν τους αφήνει αμέριμνους. Είναι λοιπόν, εξίσου επιτακτικό και επείγον, εκτός από την υγεία του, ο λαός να αγωνιστεί και για την ελευθερία του. Οι απαγορεύσεις των δημόσιων συναθροίσεων στις 17/11, 26/11 και 6/12/2020, όπως κι αυτή της 28/1/2021 δείχνουν πανικό εκ μέρους της δεξιάς φρατρίας, στην οποία όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περισσεύει και το θράσος και η ασυδοσία. Όπως και στις 7/10/2020 στη μεγαλειώδη αντιφασιστική διαδήλωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έτσι και την Πέμπτη 28/1 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο η παράσταση αποφασιστικότητας και μαχητικότητας των διαδηλωτών φόβισε. Το σπάσιμο της απαγόρευσης έπεσε σαν φτύσιμο στο πρόσωπο του αρχηγού της ΕΛΑΣ και του επηρμένου προϊστάμενου υπουργού του, Χρυσοχουντίδη, των οποίων το γόητρο σαφώς και εθίγη από το γεγονός ότι δεν τόλμησαν να ασκήσουν καταστολή στο τεράστιο κύμα διαδηλωτών. Το Σάββατο 6 Φλεβάρη διαδηλώνουμε για να υπερασπιστούμε, εκτός από το δικαίωμα του λαού στην υγεία και την παιδεία, το δικαίωμά του να αγωνίζεται για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή του από τους ψευτοδημοκράτες δυνάστες του.

Σάββατο 6 Φλεβάρη πανελλαδική κινητοποίηση για το δικαίωμα στους αγώνες, ενάντια σε διώξεις και πρόστιμα, Αθήνα – Σύνταγμα 12.00

Σάββατο 6 Φλεβάρη 12:00 στην πλατεία Συντάγματος

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες

Στην Αθήνα στην πλ. Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι και την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους, στα Ιωάννινα στη Νομαρχία, καθώς και σε άλλες πόλεις καλούν Επιτροπές και Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης, εργατικά σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες. Απλώνεται πανελλαδικά το κύμα αντίστασης στην επιχείρηση κυβέρνησης και κράτους να φιμώσουν κάθε μαχόμενη δύναμη και τελικά να περιορίσουν το λαό με πρόσχημα την πανδημία, προφανώς πρόσχημα, αφού και η πανδημία «αντιμετωπίζεται» κυρίως με αστυνομική διαχείριση.

Είναι ενδεικτικό ότι στις 28/1 η αστυνομία δημοσιοποίησε ότι έκανε 67.367 ελέγχους για άδειες μετακίνησης και ο ΕΟΔΔΥ την ίδια μέρα έκανε μόνο 34.044 τεστ, είτε μοριακά είτε rapid, για κορονοϊό από τα κλιμάκιά του και τις μονάδες υγείας.

Στόχος των κινητοποιήσεων στις 6 Φλεβάρη να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στους αγώνες, σε αντίθεση με το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την ποινικοποίηση της πολιτικής και κινηματικής δράσης. Απαιτούμε να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες για κινητοποιήσεις. Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

Το κάλεσμα βρήκε ανταπόκριση στο ταξικό εργατικό κίνημα που είναι ενεργό και βιώνει στο πετσί του την καταστολή. Ήδη, δεκάδες σωματεία εκπαιδευτικών με τη σύσκεψή τους στις 17/1, όπως και εργατικές παρατάξεις και σχήματα με τη σύσκεψή τους στις 23/1 καλούν στη συγκέντρωση του Συντάγματος.

Κυβέρνηση και κράτος εντείνουν την αστυνομική καταστολή, την οικονομική τρομοκρατία των προστίμων και τις δικαστικές διώξεις με νομικό οπλοστάσιο τον πρόσφατο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, καθώς και τα ΦΕΚ απαγορεύσεων των συναθροίσεων και τα διατάγματα του αρχηγού της αστυνομίας με πρόσχημα την πανδημία.

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ο έλεγχος των μετακινήσεων και τα πρόστιμα για όλο τον πληθυσμό είναι το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο στήνεται το αντιδημοκρατικό καθεστώς για μόνιμη απαγόρευση των κινητοποιήσεων, παραβιάζοντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Η ενεργοποίηση του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι σχηματίζει δικογραφίες για το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 28/1 και για κινητοποίηση υγειονομικών στις 30/9 αποτελεί μια νέα κλιμάκωση μετά τα εκατοντάδες πρόστιμα, τις δεκάδες διώξεις, τη βίαιη καταστολή και την αστυνομοκρατία για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17/11, στην απεργία στις 26/11, στις δράσεις στις 6/12 και σε όλες τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι η απάντηση στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό του συστήματος και η ασπίδα για την προστασία όλων. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πολιτική και κινηματική δράση και για τις λαϊκές ελευθερίες και η έμπρακτη αλληλεγγύη από την πλευρά του κινήματος σε όσους διώκονται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις είναι αναγκαία για να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης όσων αγωνίζονται, αλλά και για την προστασία στον καθένα και την καθεμιά που έρχεται αντιμέτωπος με τον κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή και για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση στο λαό.

Καλούμε όλους και όλες να δώσουν το “παρών” για να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Οι απαγορεύσεις τους, οι απειλές, η καταστολή δεν μας φοβίζουν. Μας εξοργίζουν.

Στις 6 Φλεβάρη και όποτε και για όσο χρειαστεί θα είμαστε στους δρόμους !

· Όχι στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, στην απαγόρευση της κυκλοφορίας & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης.

· Να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμακαι να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.

· Όχι την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

Μαζί στον αγώνα – Μαζί στην υπεράσπιση – Δύναμή μας η αλληλεγγύη και το δίκιο του λαού

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ