ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ

Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που δημιουργεί η επιδημία του κορωνοϊού

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη 10 Μαρτίου συζήτησε αποκλειστικά το ζήτημα του κορωνοϊού COVID-19.

Οι καταγγελίες της «Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος» είναι σαφείς και αποκαλύπτουν ότι το όποιο κράτος πρόνοιας υπήρχε κάποτε, σήμερα είναι καθημαγμένο από τα μνημόνια, τους περιορισμούς των προσλήψεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την έλλειψη υλικών, χωρίς πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, με εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλευτές από τις απλήρωτες εφημερίες. Ο ΣΕΤΕΕ στο πλαίσιο της διεκδίκησης που αφορά στην επιδημία του κορωνοϊού υποστηρίζει τις διαπιστώσεις της ΟΕΝΓΕ και απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των γιατρών που αφορούν στη δημόσια υγεία και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού άμεσα.

Ακόμη περισσότερο η κυβέρνηση δέσμια του εξωτερικού χρέους και των συμφωνιών που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια δεν μπορεί να απελευθερώσει πόρους για να στηρίξει με κοινωνικά μέτρα τις πληττόμενες λαϊκές τάξεις από τις συνέπειες μιας οικονομικής και κοινωνικής θύελλας. Γι αυτό η διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους και της κατάργησης των υπερπλεονασμάτων είναι απαραίτητος όρος προκειμένου να έχουμε ένα σοβαρό σύστημα υγείας αλλά και ένα κράτος στοιχειώδους πρόνοιας στους πληττόμενους.

Ο ΣΕΤΕΕ διεκδικεί:

* Ειδική άδεια για έναν από τους δύο εργαζόμενους γονείς που έχουν παιδιά για την περίοδο που είναι κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί χωρίς να υπολογιστεί η κανονική ετήσια άδεια σε αυτή την άδεια. Πλήρης μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη των αποδοχών των γονιών που θα λείψουν.

* Ειδική άδεια σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, είτε έχουν νοσήσει είτε έχουν στο οικογενειακό περιβάλλον άτομα που νόσησαν, για όσο κρίνεται απαραίτητο από το Γιατρό Εργασίας σύμφωνα με τις γενικότερες οδηγίες των εθνικών φορέων και με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.

* Πρόνοια για ειδική άδεια ή διευκολύνσεις για εργαζόμενους που έχουν ασθενή υπερήλικα άτομα εξαρτώμενα από τους ίδιους με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.

Για την τηλεργασία και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων

*Είμαστε κατηγορηματικά αρνητικοί στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.[…]

Ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ
Αβραμίδης Κώστας και Μαρία Πέτρου