ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΝΊΚΗ ΓΙΑ ΤΟ DIP ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΆ: ΟΙ ΈΞΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΎΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΌΦΙΣΣΕΣ ΤΟΥ DIP ΑΘΩΏΘΗΚΑΝ!

ENGLISH

Σημαντική νίκη για το DIP και την Αριστερά: Οι έξι κατηγορούμενες συντρόφισσες του DIP αθωώθηκαν!

 

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

 

Σε αυτή την εποχή του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτή ίσως να μην είναι είδηση για μερικούς από εσάς, είμαι ωστόσο ευτυχής και υπερήφανος για να αναγγείλω ότι οι έξι γυναίκες του DIP αθωώθηκαν χθες! Είναι μια μεγάλη νομική και πολιτική νίκη και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ένα μέρος της νίκης αυτής οφείλεται στις προσπάθειες του καθενός από εσάς. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για άλλη μια φορά από τα βάθη της καρδιάς μου.

Η δεύτερη ακρόαση ήταν πολύ πιο δύσκολη από ό,τι η πρώτη. Ο εισαγγελέας, ο οποίος είχε αποκηρύξει ρητά το κατηγορητήριο (γραμμένο από άλλον εισαγγελέα) κατά την πρώτη ακρόαση, εμφανίστηκε με την απαίτηση να τιμωρηθούν όλοι οι κατηγορούμενοι, με το πρόσθετο αίτημα να δικαστούν και να τιμωρηθούν και οι συντάκτες της προκήρυξης. Προφανώς, είχε νωρίτερα κρίνει το κατηγορητήριο ως πολύ “ελαφρύ”! Ένας από τους δικαστές πήρε μια εξαιρετικά εχθρική στάση στα διαδικαστικά θέματα, προσπαθώντας συνεχώς να εκφοβίσει τους δικηγόρους και τους κατηγορούμενους, οι οποίοι, ωστόσο, αποδείχθηκαν πολύ σκληρά καρύδια! Η κοινή μας εντύπωση όταν οι δικαστές αποσύρθηκαν για να συζητήσουν την απόφασή τους ήταν αρκετά απαισιόδοξη. Η αθώωση, κάτι σαν έκπληξη, αποφασίστηκε 2 προς 1, με τον εχθρικό δικαστή προφανώς να έχει ψηφίσει “ένοχοι”. Η δίωξη, κατά πάσα πιθανότητα, θα προσφύγει κατά της απόφασης και η υπόθεση θα πάει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Έτσι, δεν έχουν όλα αποφασιστεί ακόμη, αλλά έχουμε κερδίσει την μεγάλη μάχη.

Αυτή είναι μια σημαντική νίκη για την αριστερά και το κόμμα. Από τον Ιανουάριο, όταν μια μεγάλη ομάδα ακαδημαϊκών διώχτηκαν για την αλληλεγγύη που εξέφρασαν προς τον κουρδικό λαό που καταπιέζεται από τις δυνάμεις του κράτους, η ατμόσφαιρα ήταν μια εκβιασμού ενάντια σε κάθε έκφραση αλληλεγγύης ή οποιασδήποτε κριτικής ενεργειών. Η υπόθεση αυτή έρχεται ως ένα σημαντικό κέρδος σε αυτό το πλαίσιο. Όσο για το DIP, η υπόθεση ήταν μια σημαντική δοκιμασία όσον αφορά την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα του νέου μας κόμματός στην αντιμετώπιση δυσμενών συνθηκών. Μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι περάσαμε το τεστ με άριστα.

Αν σε αυτήν τη δύσκολη υπόθεση λήφθηκε μια αθωωτική απόφαση, και σε μια εποχή ατελείωτης υστερίας σχετικά με την “τρομοκρατία” πυροδοτημένη από τον ίδιο τον Ερντογάν και την κυβέρνηση, αυτό οφείλεται, πρώτον, στην καταπληκτική απόδοση στο δικαστήριο των δικηγόρων και των κατηγορούμενων. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τις αντίξοες συνθήκες: μόλις την περασμένη εβδομάδα δύο θανατηφόρες βόμβες εξερράγησαν σε Ιστανμπούλ και Μαρντίν, σκοτώνοντας κοντά είκοσι ανθρώπους. Η υπεράσπιση από την ομάδα των δικηγόρων (τεσσάρων αυτή τη φορά, όλοι πλην ενός συνδεδεμένων με το κόμμα, και αυτό το ένα άτομο είναι μια πολύ ενεργή φεμινίστρια δικηγόρος ο οποία επέδειξε θαυμάσια αλληλεγγύη) ήταν εντυπωσιακή και η πολιτική στάση των κατηγορουμένων, όλες τους νέες γυναίκες μεταξύ 19 και 35, με την σ. Αρμαάν ως επικεφαλής εκπρόσωπο, ήταν άψογη.

Επιτρέψτε μου να προσθέσω, όμως, ότι η υποστήριξη που λάβαμε τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο ήταν αποτελεσματική με τουλάχιστον δύο τρόπους: ειδικά το πλάτος και το εύρος της διεθνούς στήριξης εντυπωσίασε τους δικαστές και ενθάρρυνε όλους εμάς στο κόμμα, ξεκινώντας από τους κατηγορούμενους . Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά.

Με την ευκαιρία, θα πρέπει όλοι να το έχετε δει αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση:

http://redmed.org/article/solidarity-dip-women-spreads-wildfire

Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον αυτή η υπέροχη ένδειξη αλληλεγγύης θα εξυπηρετήσει πολύ πιο θετικούς σκοπούς.

 

Συντροφικούς χαιρετισμούς σε όλους,

Σουνγκούρ Σαβράν

Μετάφραση ΝΑΛ