ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΕΚ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ DIP ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΑΡΧΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ENGLISH

ΕΕΚ σε DIP
Περήφανοι για την γενναία στάση των συντροφισσών μας

 

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες του DIP, αγαπητή συντρόφισσα Αρμαάν, αγαπητέ σύντροφε Σουνγκούρ,

 

Η Κεντρική Επιτροπή και όλα τα μέλη του EEK σας χαιρετίζουμε και πανηγυρίζουμε με ενθουσιασμό για τη μεγάλη νίκη στην τελευταία δικαστική μάχη σας και αγώνα αρχών σας ενάντια στην κρατική καταστολή, για όλα τα δικαιώματα της τουρκικής εργατικής τάξης και του κουρδικού λαού, για την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και το Σοσιαλισμό!

Η πολιτική σημασία αυτής της νίκης δεν μπορεί να υποτιμηθεί, καθώς ήρθε σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές, όταν η υστερία κατά της τρομοκρατίας χρησιμοποιείται από την κρατική τρομοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο για να στραγγαλίσει την ελευθερία και να καταστείλει το αναδυόμενο νέο κύμα χειραφέτησης και επαναστατικών αγώνων στις συνθήκες της εμβάθυνσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Είμαστε περήφανοι για την γενναία στάση των συντροφισσών μας του DIP ενώπιον του δικαστηρίου, δείχνοντας σε όλους τι σημαίνει αξιοπρέπεια για τους πραγματικούς επαναστάτες.

Η νίκη σας είναι και δική μας νίκη επίσης, μια νίκη των αδελφών σας από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, της ελληνικής εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων που αντιμετωπίζουν τη μοχθηρότητα και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, της “λιτότητας”, του απέραντου εφιάλτη των μέτρων κοινωνικού κανιβαλισμού στο λαό μας, επιβαλλόμενες από την ΕΕ, το ΔΝΤ, τις άρχουσες τάξεις και τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις τους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Γνωρίζουμε πολύ καλά από τη δική μας πικρή εμπειρία τι σημαίνει κρατική καταστολή, φυλακές και δίκες (το EEK έχει ήδη δύο μόνο αυτήν την εβδομάδα) – αλλά γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά πόσο δυνατότεροι γινόμαστε πάντα μετά από κάθε μία από αυτές τις αντιπαραθέσεις με τον ταξικό μας εχθρό.

Η νικηφόρα μάχη σας έχει διεθνές περιεχόμενο και διεθνή σημασία. Είναι μια πηγή έμπνευσης για όλους τους αγωνιστές για τον Τροτσκισμό, για την Επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς και τον παγκόσμιο Σοσιαλισμό και ιδιαίτερα για τους νέους και για τις γυναίκες στην πάλη για την κοινωνική χειραφέτηση.

 

Ζήτω το DIP!

Ζήτω η Τέταρτη Διεθνής!

Εμπρός για την Παγκόσμια Σοσιαλιστική Επανάσταση!

 

Εκ μέρους της ΚΕ του ΕΕΚ, Ελληνικό Τμήμα της CRFI

Σάββας Μιχαήλ-Μάτσας