Σκάνδαλο Novartis : O σταύλος δεν αυτοκαθαίρεται

Σκάνδαλο Novartis

O σταύλος δεν αυτοκαθαίρεται

 

Όλοι τους αναγνωρίσανε ότι σκάνδαλο με τις φαρμακευτικές πολυεθνικές, όπου η Novartis διατηρεί τα σκήπτρα, υπάρχει. Όμως για τους εγκαλούμενους δύο πρώην πρωθυπουργούς και 8 πρώην υπουργούς, για τον Kούλη-Mητσοτάκη και τους ομοίους του, το σκάνδαλο είναι ότι συγκροτείται προανακριτική για τη διερεύνηση των δικών τους ευθυνών. (Προφανώς, ο Kούλης απαιτεί να έχουν την ίδια αντιμετώπιση που είχε το Mητσοτακέικο με τα δωράκια της Zήμενς).

Kι ας χρεώθηκε το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο λαός που στενάζει από τις μνημονιακές πολιτικές τους -που τις συνεχίζει επαξίως η συγκυβέρνηση ΣYPIZANEΛ- με ένα ποσόν 23 δις ευρώ (τουλάχιστον).

 

Aπό τις κραυγές, τις απειλές και τις κατάρες της 20ωρης διαδικασίας στη Bουλή ελάχιστα διαφωτιστήκαμε. Πάντως είδαμε τον πρώην πρωθυπουργό Σαμαρά να μην παραλείπει να εκδηλώσει τις βαθειά ρατσιστικές του εμμονές. Nα φταίνε άραγε οι «λαθρομετανάστες» -όπως ονόμασε τους κυνηγημένους από τον πόλεμο ανθρώπους που χρησιμοποίησαν την Eλλάδα ως γέφυρα στο δρόμο προς την Δ. Eυρώπη- για το δικό τους πάρτυ με τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων;

 

Aνάμεσα στον ακραίο εθνικισμό και ρατσισμό και στη διαπλοκή με το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, υπάρχει μια βαθύτερη σχέση. Tο σκάνδαλο Novartis, όπως η Zήμενς και τα μύρια σκάνδαλα των τελευταίων 30 χρόνων δεν είναι «συμβεβηκότα». Δεν συμβαίνουν τυχαία αλλά με αδήριτη αναγκαιότητα. Aντανακλούν την παρασιτική φύση του καπιταλισμού της εποχής μας. Oι «ταγοί του έθνους» που υπερασπίζονται το ιδιωτικό -το καπιταλιστικό, εκμεταλλευτικό και ληστρικό- συμφέρον ως ιδανικό και όχι το κοινωνικό, είναι οι ιδανικοί για να πέσουν με τα μούτρα στην κόπρο. «Σύες φορυτώι έπι μαργαίνουσαι» κατά τον αρχαίο Δημόκριτο. Tα γουρούνια πέφτουν στην κόπρο…

Kαι δεν πιστεύουμε στην κάθαρση του Tσίπρα. Θα είναι τέτοια κάθαρση όπως η αντι-μνημονιακή του πολιτική. O σταύλος του καπιταλισμού δεν ξεπλένεται – ανατρέπεται.

 

NOVARTIS: Πρωταθλητισμός στη διαφθορά

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας» εκτιμά το γερμανικό Spiegel

 

Τι γνωρίζουμε έως τώρα για το σκάνδαλο Novartis

 

Από την 20ωρη συζήτηση στη Βουλή, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, τις αντεγκλήσεις και τις βρισιές, λίγα καινούργια μάθαμε. Αλλά κανείς δεν αμφισβητεί ότι το σκάνδαλο υπήρξε. 

Επισήμως κυβέρνηση και πάρα πολλοί αναλυτές ακόμη και από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μιλάνε για ένα σκάνδαλο που πρέπει στη διάρκεια της 15ετίας 2000-2015 να έχει ζημιώσει το Ελληνικό δημόσιο κατά 3 δις μόνο από μεριάς της συγκεκριμένης εταιρίας.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, αυτό το ποσό είναι παραπάνω από το δημοσιονομικό όφελος που είχε η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού σε μισθωτούς και συνταξιούχους του δημοσίου κατά το πρώτο μνημόνιο του 2010.

Συνολικά από την πολυφαρμακία και υπερτιμολόγηση του φαρμάκου στο διάστημα της 15ετιας αυτής το Ελληνικό δημόσιο έχει ζημιωθεί ένα τεράστιο ποσό που εκτιμάται πάνω από 23 δις κατά τις συντηρητικότερες εκτιμήσεις και φτάνει και μέχρι και 30 κατά κάποιους άλλους, μαζί και κατά τον νυν υπουργό Πολλάκη.

Πάλι για να συγκρίνουμε τα στοιχεία, μιλάμε για ένα ποσό που είναι ισοδύναμο με το PSI του Βενιζέλου του 2012.

Σύμφωνα δε με εκτίμηση του γερμανικού Spiegel στις 20 Φεβρουαρίου, το σκάνδαλο του φαρμάκου συνολικά είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως Ελληνικού κράτους.

Και έτσι είναι. Φτάνει μόνο να προσθέσουμε εμείς ότι η άμεση ζημιά του Ελληνικού δημοσίου από την υπόθεση Κοσκωτά και την ανάγκη κάλυψης της Τράπεζας Κρήτης από το κράτος, ήταν 31 φορές μικρότερη από την φερόμενη έκταση της ζημιάς μόνο της Novartis. Και αυτό διότι η Τράπεζα Κρήτης σε σημερινές τιμές μας κόστισε 78 εκατομμύρια ευρώ. Ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται για αυτό, κανείς, ούτε καν οι κατηγορούμενοι δεν αμφισβητούν τα οικονομικά μεγέθη της ζημιάς.

Όπως επίσης κανείς κατηγορούμενος δεν μιλάει σε πρώτο πληθυντικό. Κανείς δεν λέει «είμαστε αθώοι!». Όλοι λένε αντίθετα «εγώ είμαι αθώος». Έχει κι αυτό την σημασία του.

Και πως αλλιώς να είναι αφού τουλάχιστον ένας από αυτούς, ο πρώην υφυπουργός Σαλμάς της ΝΔ φαίνεται πως κάποια στιγμή εξεδήλωσε ενδιαφέρον όπως αποκαλύφθηκε, να δηλώσει προστατευόμενος μάρτυρας για να καταθέσει στο FBI αλλά δεν τα κατάφερε. (δελτίο ειδήσεων Star 11-2-2018 με παρουσιαστή τον «έγκυρο» Νίκο Χατζηνικολάου.)

Επιπλέον η ακροδεξιά «ΕΣΤΙΑ» (12 Φεβρουαρίου) αποκάλυψε ότι οι έρευνες έχουν ήδη βρει έναν τουλάχιστον μυστικό λογαριασμό πρώην υπουργού στην Ελβετία.

Και αυτό έχει την σημασία του όπως θα δούμε παρακάτω.

Ανάμεσα στις άλλες διαρροές της δικογραφίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ξεχωρίζει και μια ακόμη που εμπλέκει πολιτευτή και μεγαλοσυνδικαλιστή μεγαλογιατρό της ΝΔ χωρίς να έχει αποκαλυφθεί το όνομά του. Βέβαια όλοι μας υποψιαζόμαστε ότι φωτογραφίζουν έτσι τον Βαλκάνιο Τραμπ του Αμαρουσίου αλλά ας κάνουμε λίγο υπομονή, διότι η υπομονή είναι… χρυσός.

 

Τι προηγήθηκε των τωρινών αποκαλύψεων

 

Αλλά ας συνοψίσουμε λίγο το πως φτάσαμε ως εδώ:

  1. Αύγουστος 2016 δύο πρώην υπάλληλοι της Novartis καταγγέλλουν την εταιρία στην Αμερική. Σε αυτούς λίγο αργότερα θα προστεθεί και ένας τρίτος. Και οι τρεις θα μπουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων του FBI που θα πάρει τη σκυτάλη της έρευνας.
  2. Χριστούγεννα 2016 οι τρεις υπάλληλοι καταθέτουν εκατοντάδες έγγραφα στην Αμερική για χρήματα σε 4000 γιατρούς που έχει η Novartis στο payroll της στην Ελλάδα σε ένα σύνολο 7500 γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με το ΕΣΥ. Δείγμα και αυτό της θηριώδους έκτασης του σκανδάλου.
  3. Ερχομός στην Ελλάδα του κλιμακίου του FBI που στήνει την βάση του στην Αθήνα και ενημερώνει τις ελληνικές αρχές. Έφοδος των εισαγγελικών αρχών στα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση απ’ όπου πήραν σε ηλεκτρονική μορφή όλο το αρχείο της.
  4. Έφοδος και στα γραφεία εταιρίας συμβούλων υγείας της συζύγου του κοσμήτορα Νίκου Μανιαδάκη (σύμβουλος του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας). Συνολικά, μέχρι το τέλος του 2016, 38 έφοδοι σε κατοικίες και γραφεία.
  5.  Αντικατάσταση της Ράϊκου (εισαγγελέας) από την Ελένη Τουλουπάκη. Ο φάκελος φεύγει από τους εφέτες ανακριτές και πάει στην εισαγγελία καταπολέμησης της διαφθοράς. Εκεί οι προσβάσεις του… «ψηλού του Παναθηναϊκάκια», όπως τον έλεγε ο Σαμαράς, είναι μικρότερες.
  6. Δεκέμβριος 2017: νέες έφοδοι άνοιγμα 100 τραπεζικών λογαριασμών.
  7. Φεβρουάριος 2017: έφοδος στο σπίτι της γραμματέως του Άδωνη Γεωργιάδη.
  8.  

Τι έχει συμβεί επίσης παράλληλα με όλα αυτά

 

Πρώτα απ’ όλα ένας βασικός ύποπτος και εμπλεκόμενος στην υπόθεση ως «βαποράκι» του μαύρου χρήματος, ο νεόκοπος εκδότης-εκβιαστής Μαυρίκος, με τις φυλλάδες των 120 φύλλων πωλήσεων καθημερινά που ξέπλενε τμήμα των μαύρων ταμείων, καταθέτει στο FBI φοβούμενος για την ζωή του. Λίγο πριν δώσει δεύτερη κατάθεση όπου και είχε δηλώσει την επιθυμία του να μπει στο πρόγραμμα προστασίας, το αυτοκίνητό του τινάζεται στον αέρα στην Αττική οδό και ακόμη και σήμερα που μιλάμε ο θάνατος του δεν έχει εξιχνιαστεί.

Μετά, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis, υπεύθυνο για την ανάπτυξη και προώθηση ακριβών φαρμάκων για διαβητικούς, κάνει απόπειρα αυτοκτονίας την Πρωτοχρονιά του 2017. Η υπόθεση πάει να κουκουλωθεί και να αποδοθεί στο σύνηθες στρες που αισθάνονται τα υψηλόμισθα στελέχη των εταιριών αυτού του είδους. Η μητρική Novartis τον αποσύρει από την Ελλάδα και τον φυγαδεύει στην Ελβετία όπου και ακόμη ζει.

Ύστερα η γραμματέας του αντιπροέδρου της Novartis, που φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους.

Το αυτοκίνητο δημοσιογράφου που κάνει ρεπορτάζ για την υπόθεση σπάει από αγνώστους.

Τέλος κάποια πρόσθετα στοιχεία τον Δεκέμβριο του 2017 δίνονται στην ελληνική εισαγγελική αρχή και το FBI και το ελληνικό υπουργείο δικαιοσύνης καλούν τις ελβετικές αρχές σε δικαστική συνδρομή για έρευα τραπεζικών λογαριασμών. Είναι εκεί πλέον που η υπόθεση πάει στη βουλή καθώς εμπλέκονται τα πολιτικά πρόσωπα που γνωρίζουμε.

 

Πώς λειτουργούσε το μαύρο χρήμα

 

Η υπόθεση είναι πολύ καλά στημένη σε βάθος χρόνου και με ένα δαιδαλώδες δίκτυο αμοιβών και αμειβομένων που πολύ δύσκολα θα βρεθεί η άκρη του νήματος του.

Είναι σίγουρο δε, ότι εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται και τους χιλιάδες γιατρούς που έχουν μικρά και μεγάλα οφέλη, μπλεγμένα είναι και δεκάδες υψηλά στελέχη της κρατικής διοίκησης κυρίως στα αρμόδια υπουργεία Υγείας, Οικονομικών αλλά και σε οργανισμούς όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ΕΟΦ κ.λπ.

Αλλά εκεί που γινόταν το μεγάλο ξέπλυμα ήταν μέσα από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που το έκαναν ευχαρίστως, καθημερινά και πρόθυμα.

Mια από τις πιο καραμπινάτες υποθέσεις π.χ. είναι αυτή με τα εμβόλια γρίπης που φέρεται να έστησε η Novartis με τον υπουργό Αβραμόπουλο, με την βοήθεια του ΚΕΕΛΠΝΟ και του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου. Είμαστε στο 2011, και στο δελτίο ειδήσεων του -ετοιμοθάνατου ήδη- καναλιού ΑLTER, ο Χατζηνικολάου με τον υπουργό υγείας Αβραμόπουλο συζητούν για την υποτιθέμενη επιδημία γρίπης. Συνεχόμενες παρεμβάσεις του ΚΕΛΠΝΟΟ και «δραματικά» ρεπορτάζ σε υπερβολικό τόνο δημιουργούν μια πλαστή εικόνα πανδημίας γρίπης H1NI. Αυτό το δελτίο ειδήσεων από μόνο του, κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 200 εκατομμύρια ευρώ.

Τόσο κόστισε η αγορά των 16 εκατομμυρίων εμβολίων Η1Ν1 για μια χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων, από τα οποία τελικά χρησιμοποιήθηκαν οι 350 χιλιάδες μόνο…

Η μεγάλη δυσκολία να βρεθεί ακόμη και τώρα κάποια απόδειξη ύπαρξης τραπεζικού λογαριασμού ενώ έχουν διακινηθεί τεράστια ποσά επί χρόνια πρέπει να αναζητηθεί εκεί ακριβώς. Τα «βαποράκια» του μαύρου χρήματος, σπάνε τα ποσά σε πολλές μικρές δόσεις που κατευθύνονται καθημερινά σε πολλούς διαφορετικούς εκδότες, μικρούς και μεγάλους για λογαριασμό των πολιτικών που θα φιλοξενηθούν στα δελτία και στα πάνελ τους.

Ο ανυποψίαστος θεατής, βλέπει το δελτίο εκεί ακριβώς που μπροστά στα μάτια του ξεπλένεται καθημερινά η εξαγορά. Η διαμόρφωση του ευνοϊκού ή αρνητικού κλίματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ποιος πλήρωσε για να προωθήσει ποιο προϊόν και ποιος θα αναλάβει να το εφαρμόσει ως πολιτική.

Οι κακές γλώσσες λένε, ότι στην εποχή της κρίσης που οι τιμές έχουν πέσει, μια εμφάνιση σε ένα δελτίο ειδήσεων ενός διάσημου άνκορμαν, στοιχίζει έως και 2500 ευρώ για 3-4 λεπτά σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης. Υπάρχουν λοιπόν πολιτικοί που δεν χρειάζεται να ξοδέψουν ότι ένα ευρώ για την προβολή και την προεκλογική εκστρατεία τους, αφού είναι επί 4ετία κερασμένη από τους αφανείς σπόνσορες. Υπάρχουν και κανάλια που ζουν έτσι. Με μαύρα χρήματα τα οποία δεν θα τα δει κανείς να μπαίνουν στον λογαριασμό τους.

Κι από κοντά, και το νομιμοφανές ξέπλυμα. Αυτό που κάνουν τα πολλά μικρά έντυπα και ηλεκτρονικά site στον χώρο της υγείας και της Ιατρικής ενημέρωσης καθώς και τα γραφεία που τελούν συνέδρια όπου πολλές μικρές αμοιβές σε πολλούς και διαφορετικούς παραλήπτες που είναι δύσκολο να εντοπιστούν οδηγούν στη δημιουργία μιας βάσης επιστημονικών ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων υπέρ συγκεκριμένων ιδιοτήτων των φαρμάκων.

Eδώ τώρα μπαίνει το ερώτημα. Είναι δυνατόν να αποδειχθούν όλα αυτά ή μέρος από αυτά έστω;

 

Νομικές διαστάσεις

 

Πολλοί νομικοί με πρώτο και καλύτερο τον πρώην σύμβουλο του Σαμαρά, Αρ. Μπαλτάκο και σύμφωνα με αυτά που είπε ο Τσίπρας στην πρόσφατη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν την διάκριση του αδικήματος “κατά την άσκηση των καθηκόντων” ή “επ’ ευκαιρία των καθηκόντων”:

Yπάρχει νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στις 7 Απριλίου 2014 (σε άσχετο νομοσχέδιο που αφορούσε τα όρια ζωής του γάλακτος – που οδήγησε στην παραίτηση τότε, του υφυπουργού Χαρακόπουλου) που τροποποίησε τον χουντικό “περί ευθύνης υπουργών” και άλλαξε τα χρονικά διαστήματα παραγραφής κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την παραπομπή κάποιου κοινοβουλευτικού προσώπου:

“Κατά την τέλεση” σημαίνει μια πράξη κακοδιαχείρισης πάνω στην άσκηση των καθηκόντων.

“Επ’ ευκαιρία” σημαίνει η εκμετάλλευση της ευκαιρίας της θέσης κάποιου ως πρωθυπουργού ή υπουργού για να κάνει μια ποινική πράξη όπως π.χ. η δωροδοκία.

Με άλλα λόγια: όλοι αθώοι για την “απιστία”. Η “απιστία” που είναι πράξη κατά την “τέλεση καθηκόντων” έχει για όλους παραγραφεί ανεξάρτητα από το εάν διερευνηθεί και ανεξάρτητα από το αν αποδειχθεί.

Μετά τις 7 Απριλίου 2014 κινδυνεύουν ΜΟΝΟ οι Άδωνης και Σαμαράς που συνέχισαν να είναι στην κυβέρνηση και “τελούσαν καθήκοντα” καθώς όλοι οι άλλοι (Σαλμάδες, Βενιζέλοι κ.λπ.) δεν είχαν πλέον πόστα ή δεν είχαν αυτά τα επίμαχα υπουργεία. Θα βρεθούν λοιπόν επαρκή στοιχεία δωροδοκίας για την περίοδο μετά τις 7 Απριλίου 2014;

Το ξέπλυμα όμως, αν αποδειχθεί με την εύρεση μυστικών λογαριασμών είναι διαρκές έγκλημα και δεν παραγράφεται .

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αν επικεντρωθούν εκεί οι έρευνες (και με την συνδρομή των άλλων κατηγορούμενων) ίσως βρουν κάτι.

Γι’ αυτό και η αποκάλυψη ότι ο Σαλμάς πήγε να γίνει “προστατευόμενος μάρτυρας”, για αυτό η καθημερινή γελοιότητα του Άδωνη στα κανάλια. Και για αυτό η ρητή, σαφής απειλή του Σαμαρά κατά του Παπαγγελόπουλου που είναι ο τωρινός υπ. δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ο πρώην διοικητής ΕΥΠ επί…  Καραμανλή.

 

Οι αντιδράσεις των κατηγορούμενων

 

Ο ένας μετά τον άλλο οι κατηγορούμενοι απειλούν δημοσίως και ανερυθρίαστα τους μάρτυρες με πρακτικές που θα έκαναν ακόμη και τον Βίτο Κορλεόνε να αγανακτεί.

Με πρώτο τον Σαμαρά, που ακολουθήθηκε από τους Βενιζέλο, Αβραμόπουλο, Άδωνη και Λοβέρδο, οι μάρτυρες μηνύθηκαν. Ο Σαμαράς πήγε ακόμη παραπέρα μηνύοντας τους υπεύθυνους δικαστικούς λειτουργούς σε μια ευθεία απειλή κατά της υποτιθέμενης ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Αλλά το ίδιο έκανε και κατά του πρωθυπουργού της χώρας (την ώρα υποτίθεται που αυτός χειρίζεται τεράστια εθνικά θέματα) αλλά και κατά του προερχόμενου από τον Καραμανλισμό, υπουργό δικαιοσύνης.

Άδικα θα περίμενε κανείς μια αντίδραση των Καραμανλικών απέναντι στο ακροδεξιό παραλήρημα της ΝΔ. Όχι μόνο διότι ένας από αυτούς, ο Αβραμόπουλος είναι μπλεγμένος, αλλά ακριβώς διότι το σύστημα Novartis στήθηκε και θέριεψε επί των ημερών των παχιών αγελάδων Σημίτη και Καραμανλή.

Η Φώφη Γεννηματά είναι πιο προσεκτική ωστόσο αφήνοντας τους Βενιζέλο και Λοβέρδο να καούν οριστικά. Ωστόσο η φθορά του δεξιού και ακροδεξιού πυλώνα του συστήματος οδηγεί σε ταχύτατες ανακατατάξεις.

Ξαφνικά π.χ. ενεργοποιήθηκε το φάντασμα του ξεχασμένου Καρατζαφέρη που πήρε έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ξαναέκανε το ΛΑΟΣ κοινοβουλευτικό.

Ο Μπαλτάκος επίσης επιδίδεται σε έναν πόλεμο φθοράς του Άδωνη και καραδοκεί να «καλύψει το κενό που θα φέρει η κατάρρευση του δεξιού πυλώνα της ΝΔ» όπως ο ίδιος δήλωσε στον Real FM στις 13-2-2018.

Ακόμη και οι ναζί της ΧΑ έχουν αναθαρρήσει. Μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει το γεγονός ότι ο δικηγόρος που επέλεξε η αμερικάνικη πρεσβεία να βάλει για τους προστατευόμενους μάρτυρες του FBI ήταν και δικηγόρος κάποιων χρυσαυγιτών στη δίκη τους.

Αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι πολύ ήσυχοι. Όχι μόνο γιατί οι Αμερικάνοι που τους έδωσαν στο πιάτο την υπόθεση για δικούς τους λόγους θα απαιτήσουν να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός των ευρωπαϊκών εταιριών έναντι των αμερικάνικων και άρα δεν θα συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από το ξήλωμα του μηχανισμού Novartis (για να υπάρξει χώρος για κάτι άλλο δικό τους προφανώς). Αυτό είναι η μια όψη που υποχρεώνει τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει τον πήχη της αντιπαράθεσης, ανεξάρτητα αν στο τέλος θα στείλει κάποιον πολιτικό στα σίδερα της φυλακής ή όχι. Αυτό με το οποίο τρομάζουν στην κυβέρνηση είναι οι φήμες ότι υπάρχει και θέμα Κουρουπλή.

Μικρότερο μεν ποσοτικά και ποιοτικά, αλλά αρκετό για να αποτελέσει εκείνη την κουταλιά πίσσας που θα χαλάσει όλο το βαζάκι του γλυκού και θα δώσει την ευκαιρία της αντεπίθεσης από μεριάς των βασικών κατηγορούμενων.

Γ. Χλ.