ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΦΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Tί θα λέγατε για το καθεστώς υπό το οποίο ναζιστές μαχαιρώνουν και διαμορφώνουν ένα κλίμα τρόμου, αστυνομικοί συμμετέχουν άμεσα σε φασιστική τρομοκρατική ομάδα ή συγκαλύπτουν τα ναζιστικά εγκλήματα, και τέλος, οι εισαγγελικές αρχές στέλνουν μηνύσεις στο αρχείο επικαλούμενοι το νόμο περί αποσυμφόρησης των δικαστηρίων;

Kαι πάνω από αυτό το καθεστώς διαπλοκής ναζιστών, αστυνομικών και δικαστικών, τί ρόλο παίζουν οι πολιτικές αρχές της κυβέρνησης ΣYPIZA, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Προστασίας-Δημόσιας Tάξης;

H κυβέρνηση ΣYPIZA είναι απλώς το δημοκρατικό κερασάκι στην δηλητηριώδη τούρτα της κρατικής και παρακρατικής βίας; Eίναι ο ανεύθυνος άρχων μιας δηλητηριώδους πολιτείας και καμώνονται τον ανήξερο; πως δεν ευθύνονται;

Ας πάρουμε τα πράγματα εξ αρχής για ό,τι συμβαίνει στον Πύργο Hλείας.

Στις 6 Νοεμβρίου του 2015 ο αντιεισαγγελέας Δημήτριος Αποστολάς έβαλε στο αρχείο τη δικογραφία που αφορούσε σε επίθεση ναζιστικού τάγματος εφόδου κατά αντιφασιστών φοιτητών στο ΤΕΙ του Πύργου.

Η επίθεση έγινε το Φεβρουάριο του 2013 σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους αντιφασίστες που δραστηριοποιούνταν πολιτικά καταγγέλοντας δημόσια την Νεοναζιστική φυσιογνωμία της Εθνικής Δράσης Ηλείας. Στο τάγμα εφόδου των νεοναζί συμμετείχε και ο εν ενεργεία αστυνομικός Άγγελος Βασιλόπουλος.

Ο εισαγγελέας εσκεμμένα και αυθαίρετα χαρακτήρισε το συμβάν σαν “ασήμαντο” και αγνοώντας τις μαρτυρίες που αποδεικνύουν τη νεοναζιστική δράση τάγματος εφόδου, βάζει την υπόθεση στο αρχείο επικαλούμενος το άρθρο 8 του ν. 4198/2013, που στοχεύει στην… αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Το ίδιο άρθρο επικαλέστηκαν για να αθωώσουν τον κατηγορούμενο νεοναζί Παπαδόπουλο όταν απείλησε με μαχαίρωμα τον φοιτητή που έκανε τη μήνυση ώστε να εκβιαστεί να την αποσύρει! Δηλαδή η αστική “δικαιοσύνη” στην οποία καταφεύγει ένας πολίτης που έχει δεχτεί φασιστική επίθεση από τάγμα εφόδου, κάλυψε τους νεοναζί δράστες ακόμη και στον εκβιασμό που ασκούν απειλώντας με μαχαίρωμα αν δεν αποσύρουν την προσφυγή τους στη “δικαιοσύνη”. Ας σημειωθεί ότι η απαλλαγή του νεοναζί Παπαδόπουλου γίνεται ενώ έχει τελεσίδικα καταδικαστεί για ανάλογη επίθεση σε άλλο αντιφασίστα φοιτητή.

Το άλλο σκάνδαλο αφορά την τοποθέτηση στο αρχείο της μήνυσης που αφορά στο πρόσωπο του εν ενεργεία αστυνομικού των ΔΙΑΣ Άγγελου Βασιλόπουλου που συμμετείχε στην ομάδα που έκανε την τραμπούκικη επίθεση. Με τον ίδιο νόμο… για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων ο “προστάτης” της νομιμότητας και της τάξης απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία και η αστική “δικαιοσύνη” αυτοακυρώνεται με αυτή την απόφαση.

Η συγκάλυψη των νεοναζί που ξεκίνησε με τον εκφοβισμό των αντιφασιστών από τα όργανα της τοπικής αστυνομίας Πύργου που αρνούνταν να παραλάβουν την μήνυση εκφοβίζοντας τους αντιφασίστες για τις συνέπειες που θα είχαν αν δεν σιωπούσαν, εγκαταλείποντας βέβαια και την αντιφασιστική δράση τους, ολοκληρώθηκε με την απαλλαγή του τάγματος εφόδου, με δικαστική βούλα, που υπογράφει ο αντιεισαγγελέας Αποστολάς.

Έτσι για άλλη μια φορά δολοφονικοί μηχανισμοί θρασύδειλων νεοναζί με την προστασία της “δικαιοσύνης” είναι ελεύθεροι να δρουν έχοντας εξασφαλισμένο το ατιμώρητο. Άλλωστε δεν πάει πολύς καιρός όπου ένα ανάλογο δικαστήριο ουσιαστικά αθώωσε τον αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ Θεμιστοκλή Ποιμενίδη που τραυμάτισε σοβαρά με τη μοτοσικλέτα του τη συντρόφισσα Αγγελική Κουτσουμπού στη διαδήλωση τον Δεκέμβριο του 2009 δικάζοντας την δολοφονική επίθεση… σαν τροχαίο!

Το επαναστατικό κίνημα όμως θα ζητήσει λογαριασμό από όλους αυτούς που αθωώνουν κρατικούς και παρακρατικούς δολοφόνους και τους πολιτικούς προστάτες τους. Θα παλέψει στο δρόμο και στα δικαστήρια, σε κάθε μετερίζι, για να αποκαλύψει το ρόλο των θεσμικών και παρακρατικών μηχανισμών για να υπερασπιστεί τις λαϊκές ελευθερίες και κατακτήσεις από κράτος και νεοναζί.

Για αυτό ας μην χαίρονται τα θρασίμια που κρύβονται πίσω από αιματοβαμμένες στολές και το ανύπαρκτο κύρος μιας εξευτελισμένης “δικαιοσύνης” για την απαλλαγή τους. Ας μην επαναπαύεται στους νεοναζί η πανικόβλητη αστική εξουσία “που έχει φόβο του άγνωστου και άδεια οπλοφορίας”.

Η υπόθεση που κλείσανε βάζοντάς την στο αρχείο να είναι σίγουροι ότι θα ανοίξει στο δρόμο και στα δικαστήρια.

Οι επαναστάτες είναι πολύ σκληροί για τα δόντια τους και αποφασισμένοι…

Αβραμίδης Κώστας