Στο πολυνομοσχέδιο, οδοστρωτήρα ξεπουλήματος όσο-όσο που στις 14 Φεβρουαρίου η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ έβαλε για πώληση-κλείσιμο την ΛΑΡΚΟ, και τις μονάδες λιγνίτη της ΔΕΗ στην Δυτική Μακεδονία, εντάχθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ ανάμεσα στα άλλα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση του δημοσίου και η «προβλήτα 4» των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Η συγκεκριμένη προβλήτα που αποτελεί παράνομο μπάζωμα από το Ναυπηγείο της ακτής του Σκαραμαγκά στις αρχές της δεκαετίας του 90, έχει έκταση 200 στρέμματα και βρίσκεται στα όρια των δήμων Χαϊδαρίου – Ασπροπύργου. Η συγκεκριμένη ακτή του Σκαραμαγκά πάνω στην οποία αργότερα χτίστηκε η προβλήτα, είχε επιταχθεί από το Πολεμικό Ναυτικό με ΠΝΠ το 1969 επί χούντας, καθώς ανήκει στην περιουσία του Δήμου Χαϊδαρίου για να επεκταθεί ο χώρος του Ναυπηγείου που είναι υπό την ευθύνη του ΠΝ. Εφάπτεται δε με την «προβλήτα 5», στην οποία κατασκευάζονται ακόμη μικρά πολεμικά πλοία τόσο του Ελληνικού Πολεμικού ναυτικού όσο και τρίτων χωρών με πιο πρόσφατο παράδειγμα τελευταία μια πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η υφαρπαγή προς ξεπούλημα μιας –αναγκαστικά επιταγμένης αλλά όχι νόμιμα απαλλοτριωμένης- δημοτικής έκτασης, ασφαλώς και είναι μια παράνομη πράξη από την σκοπιά του αστικού δικαίου, όπως μπορεί να αναγνωρίσει ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής νομικής σχολής. Ωστόσο η αδίστακτη ακροδεξιά κυβέρνηση, δείχνει το πιο αλαζονικό και κυνικό πρόσωπο της επικαλούμενη είτε ανύπαρκτες «επενδυτικές ευκαιρίες», είτε αόριστους «εθνικούς κινδύνους».
Ως προς τις πρώτες, «κύκλοι» του Άδωνη Γεωργιάδη, μιλάνε για «πιθανό ενδιαφέρον» από την πρόταση-προσφορά που έχει κάνει το Υπουργείο προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να αναλάβουν είτε ως συνιδιοκτήτες είτε ως ενοικιαστές τμήμα των γειτονικών Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ο Σκαραμαγκάς προτείνεται ως βοηθητικός χώρος που μπορεί να στεγάζει γραφεία ή αποθήκες. Και αυτό αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η πρόχειρη σχεδίαση της οδοποιίας της δεκαετίας του 90 έχει δημιουργήσει μια στενωπό σαν «λαιμό μπουκαλιού», όπως την ονομάζουν οι συγκοινωνιολόγοι, ακριβώς σε εκείνο το σημείο μποτιλιάροντας καθημερινά χιλιάδες οδηγούς στην έξοδο της Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου επί χρόνια.
Οι δε αόριστοι «εθνικοί λόγοι» είναι είτε η στρατηγική συμφωνία με την τυχοδιωκτική ηγεσία των ΗΑΕ που μαζί με την Σαουδική Αραβία είναι στο άρμα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που οργάνωσε ο Τραμπ και οι ΗΠΑ και που περιλαμβάνει επίσης, Ελλάδα – Αίγυπτο – Κύπρο και Ισραήλ.
Είτε (ή μάλλον και) η «ανάγκη απομάκρυνσης» του στρατοπέδου του προσφυγικού καταυλισμού του Σκαραμαγκά του μεγαλύτερου καταυλισμού προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα με 2.500 πρόσφυγες που λειτουργεί από το 2016. Με άλλα λόγια η ακροδεξιά κυβέρνηση θέλει να διώξει τους φτωχούς μουσουλμάνους (στην πλειοψηφία) πρόσφυγες, θύματα των τζιχαντιστικών πολέμων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και να τους αντικαταστήσει με τους εμίρηδες λεφτάδες που χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστικούς στρατούς. Το πρόβλημα της πατριωτικής ακροδεξιάς δεν ήταν ποτέ η θρησκεία, αλλά η κοινωνική τάξη…
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου αν και ανέμενε την εξέλιξη από καιρό φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την ξαφνική απόφαση και ομόφωνα την κατήγγειλε. Ανακοίνωσε δε κινητοποιήσεις και νομικά μέτρα κατά της κυβέρνησης. Σε μια εντυπωσιακή κίνηση μάλιστα, δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ υπέβαλαν την παραίτησή τους από το κόμμα με το οποίο αναδείχθηκαν…
ΓΧ