"ΣΚΟΥΠΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Γενική Απεργία Πολιτική Διαρκείας ενάντια στο νέο Εργασιακό – Ασφαλιστικό στον δημόσιο και τον ιδιωτικό «τομέα»

Tο πρόγραμμα «κινητικότητας» και απολύσεων στο δημόσιο που εφαρμόζεται ήδη στις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών και τείνει να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014, αποτελεί μόνο την αρχή.
Το δράμα των καθαριστριών στο ΥΠΟΙΚ δεν είναι παρά η πρόβα τζενεράλε για ό,τι έρχεται για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και τους εργαζομένους στον ιδιωτικό «τομέα».
Μόνο… αηδία προκαλούν οι θλιβεροί τύποι της κυβέρνησης που προσπαθούν να μας πείσουν πως έτσι «ξεβολεύουν» τους δημοσίους υπαλλήλους, όταν την ίδια στιγμή ετοιμάζουν ένα νέο Εργασιακό και Ασφαλιστικό και στον ιδιωτικό τομέα (με μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, ενίσχυση της προσωρινής απασχόλησης, καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κλπ.)…
25.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε «κινητικότητα» από πέρσι τον Ιούλιο μέχρι τον Απρίλιο του 2014, ενώ 5.000 έχουν απολυθεί στο ίδιο διάστημα.
Μένουν να απολυθούν άλλοι 10.000 μέχρι τέλος του έτους και επιπλέον 2.000 μέχρι τέλος Μαρτίου του 2015.

Ωστόσο στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο υπάρχουν πέντε ακόμα «πηγές» απολύσεων τουλάχιστον 25.000 επιπλέον δημοσίων υπαλλήλων (έναντι 15.000 που πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τέλος του 2014) που αφορούν όλη την περίοδο μετά την 1η Γενάρη του 2015.

Και αυτό γιατί στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο οποίο προΐσταται ο Κ. Μητσοτάκης είναι να μειωθεί κατά 50.000 επιπλέον το προσωπικό στο δημόσιο μέχρι το 2017 (κατά 220.000 ή 20% περίπου έχει μειωθεί στην περίοδο 2010-13, στερώντας αντίστοιχες θέσεις εργασίας από τους νέους). Απ’ αυτούς μόνο οι 25.000 θα προέλθουν από τις συνταξιοδοτήσεις. Οι υπόλοιπες αποχωρήσεις θα προκύψουν βασικά από:
* Το κλείσιμο νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.
* Την «Αξιολόγηση».
* Όσους μονιμοποιήθηκαν στο Δημόσιο με το νόμο Παυλόπουλου (2004) και το νόμο Παπανδρέου (2002).
* Τις «εργολαβίες» (outsourcing).
• To Μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας.

Η εργατική τάξη στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να παλέψει:
Όχι σε όλο αυτό το αντεργατικό έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση στο δημόσιο!
Καμία κινητικότητα, καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου!
Γενική πανεργατική πολιτική απεργία διαρκείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Κάτω η κυβέρνηση, το Μνημόνιο και τα μέτρα του κοινωνικού κανιβαλισμού !
Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο στα πλαίσια μίας δημοκρατικά σχεδιασμένης οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση!
Για μία εργατική κυβέρνηση στα πλαίσια της εργατικής εξουσίας.