ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ : ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Μαζική εκδήλωση με θέμα «Εργασιακές σχέσεις, μπλοκάκια, ασφαλιστικά δικαιώματα στον τεχνικό κλάδο. Οι προωθούμενες αλλαγές και η συλλογική μας απάντηση» διοργάνωσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΜΤ Δ. Τζαμουράνης, ο οποίος τοποθετήθηκε γύρω από τις καταστροφικές πτυχές του ασφαλιστικού για τον κλάδο των μηχανικών. Το λόγο πήρε και ο δικηγόρος του ΣΜΤ Π. Παλαιολόγος, ο οποίος ανέλυσε τις προωθούμενες αλλαγές γύρω από την εργατική νομοθεσία, εστιάζοντας στο πως επηρεάζει η μη επένδυση κεφαλαίων στην πραγματική παραγωγή την εργατική τάξη και τη δυνατότητά της να διεκδικήσει συλλογικά τα δικαιώματά της μεσούσης της κρίσης και της μαζικής ανεργίας. Στάθηκε στην αναγκαιότητα της ενότητας της τάξης μέσα στα σωματεία, είτε πρόκειται για εργαζόμενους – άνεργους, είτε πρόκειται για διαφορετικές επιχειρήσεις του ίδιου ομίλου ως αναγκαίο όρο για τη διεκδίκηση των όρων της ζωής της, η οποία δεν είναι, όπως τόνισε, απλώς ζήτημα νομικό.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης συνάδελφοι μέλη του σωματείου και άλλοι, ενώ καλέσματα ενότητας και αγώνα απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο απηύθυναν ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μεσων Αττικής Μ. Ταβουλάρης και ο πρόεδρος του  Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Σ. Λίτσας.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν στην ενδιαφέρουσα κουβέντα ξεπέρασαν τα στενά όρια του τεχνικού κλάδου, πράγμα που αντανακλά την ανάγκη της ενότητας των αγώνων της τάξης και την ενότητα της ίδιας της τάξης στον Αγώνα της να πάρει πίσω την ζωή της.

Θ. Τ.