της Κατερίνας Μάτσα

Πριν από μία εβδομάδα, στο Γκλέντεϊν της Γιούτα των ΗΠΑ, μια μητέρα ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές προκειμένου να βοηθήσουν στη μεταφορά του παιδιού της στο νοσοκομείο. Το παιδί ήταν 13 ετών, διαγνωσμένο με σύνδρομο Άσπεργκερ και βρισκόταν σε κρίση, σε κατάσταση έντονης ψυχοκινητικής διέγερσης. Η μητέρα, πελαγωμένη, θεώρησε ότι το παιδί χρειαζόταν ιατρική βοήθεια, με κάποια φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου να ηρεμήσει.

Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, οι αστυνομικοί που το συνόδευαν, όρμησαν μέσα στο σπίτι και, ένας από αυτούς, ο πιο νταής, βλέποντας το παιδί να τρέχει να φύγει μακριά τους, τρομαγμένο από την ξένη παρουσία, άρχισε να το πυροβολεί. Μάταια η μάννα φώναζε ότι το παιδί ήταν άοπλο. Το όπλο του αστυνομικού άδειασε πάνω του. Νοσηλεύεται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

Από στοιχεία πού έχουν δοθεί στη δημοσιότητα (Εφ. Συν. 10 Σεπτεμβρίου 2020) φαίνεται πώς τα τελευταία πέντε χρόνια αστυνομικοί έχουν σκοτώσει, με αφορμή καταστάσεις πού σχετίζονταν με την ψυχιατρική συμπτωματολογία των ανθρώπων, 1.254 άτομα διαγνωσμένα με ψυχική διαταραχή.

Είναι φανερό ότι ο ρατσισμός σκοτώνει, όχι μόνο τον Αφροαμερικανικό πληθυσμό, τους ισπανόφωνους, Ασιάτες, Εβραίους, μαζί και φτωχούς λευκούς, αλλά και τους ψυχικά πάσχοντες και όλους ανεξαιρέτως τους “διαφορετικούς”, όλους όσους το σύστημα χαρακτηρίζει ως “μη-κανονικούς”, γιατί δεν πληρούν τα κριτήρια της βάρβαρης κανονικότητάς του.

Η αμερικάνικη κοινωνία αυτή τη στιγμή μετράει τις πληγές της. Στους 190.000 νεκρούς, μέχρι στιγμής, του κορονοϊού προστίθενται καθημερινά τα θύματα της κρατικής καταστολής. Μια εμφυλιοπολεμική κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη στην ιμπεριαλιστική Μητρόπολη του παγκόσμιου καπιταλισμού.

10/9/20