Κάλεσμα της Μαχόμενης Δύναμης Ανατροπής Δάφνης Υμηττού (ΜΑΡΙΔΑ)

Το ερώτημα αυτή τη φορά δεν μπορεί να είναι “Γιατί να απεργήσω;”, αλλά πώς ο καθένας και η καθεμία από μας θα συμβάλει στην επιτυχία της απεργίας. Δηλαδή πώς θα αντισταθούμε στην κυβέρνηση της ακρίβειας, της διαφθοράς και της συγκάλυψης, που λυμαίνεται το δημόσιο χρήμα.

     Για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια χωρίς φτώχεια και πόλεμο δεν θα διαλέξουμε ανάμεσα στα κουπόνια ελεημοσύνης της Νέας Δημοκρατίας τώρα –αλλά και ενδεχόμενα του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αύριο- χαρτζιλίκια που εξανεμίζονται με τον πληθωρισμό. Για να υπάρξει ελπίδα χρειάζονται εργατικοί αγώνες όπως στην e-food, στην COSCO και τη Mαλαματίνα και γενικός ξεσηκωμός που θα ξαναγεμίσει τις πλατείες με κόσμο, πανό και συνθήματα με το λαό να γνωρίζει πως δεν μπορεί οι επόμενες εκλογές να τον σώσουν (κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν έγινε ποτέ ). Χρειάζεται η λαϊκή κινητοποίηση από τα κάτω για την ανατροπή της κυβέρνησης των κεφαλαιοκρατών και κάθε αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να μας πείσουν πως “είναι δύσκολοι οι καιροί” και πως δεν φταίνε ποτέ! Η αλήθεια είναι πως στην κρίση ο λαός πλήρωσε δισεκατομμύρια για να σωθούν οι τράπεζες. Στην πανδημία πλήρωσε την υπο- χρηματοδότησή της υγείας με τη ζωή του έτσι ώστε να πλουτίσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο της υγείας αλλά και για να μείνουν λεφτά να αγοραστούν (ξαφνικά) όπλα. Τώρα ο λαός καλείται να πληρώσει και να πεινάσει για να πλουτίσουν οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι. Και με τον πόλεμο; Η κυβέρνηση σαν το πιο πιστό σκυλί του ΝΑΤΟ στέλνει πρώτη όπλα στην Ουκρανία και βάζει την χώρα σε κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής.

     Την ίδια στιγμή που μας προετοιμάζουν για έναν δύσκολο χειμώνα, οι δυνάμεις καταστολής επιτίθεται σε κάθε δίκαιο αγώνα, πιστεύοντας πως έτσι θα σταματήσουν το ποτάμι της λαϊκής δυσαρέσκειας. Η 9 Νοέμβρη πρέπει να είναι μια απεργία που θα νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς και θα εκφραστεί η γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση με αντεπίθεση. Να είναι μια νέα αρχή απεργιακών αγώνων στην πορεία για να πάρει ο λαός την τύχη του στα χέρια του.

Η Μ.ΑΡΙ.Δ.Α συμβάλλοντας στην επιτυχία της απεργίας έχει το βλέμμα στραμμένο στην πάλη για την κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά.

Παλεύουμε για:

– Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού.

– Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια ώστε όλα τα κοινωνικά αγαθά να είναι προσιτά στο λαό

– αγώνα που θα επιβάλει την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο του ενεργειακού τομέα

– Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο και για τη διεύρυνση δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών.

– Για την ανατροπή της αντιλαϊκής και διεφθαρμένης Κυβέρνησης στην πορεία για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 4-11-2022