ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

 

Η απόφαση χιλιάδων φυλακισμένων να προχωρήσουν σε μαζική απεργία πείνας από την Δευτέρα 23 Ιούνη ακυρώνει το σχέδιο της Κυβέρνησης να περάσει πίσω από τα μάτια του λαού το νομοσχέδιο για τις φυλακές. Έχοντας ξεκινήσει από την Τετάρτη 18 Ιουνίου με αποχή συσσιτίου και συνεχίζοντας με απεργία πείνας, αυτή η μάχη εξελίσσεται σε μια χωρίς προηγούμενο κινητοποίηση φυλακισμένων που θέτει στο εργατικό κίνημα την ευθύνη της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα.

 Με το προωθούμενο νομοσχέδιο Αθανασίου για τις φυλακές Υψίστης Ασφαλείας ξεπερνιέται σε βαρβαρότητα και προκλητική επίδειξη εξουσίας το όριο πέρα από το οποίο η φυλακή γίνεται όργανο δολοφονίας. Ήδη, όπως καταγγέλουν οι αγωνιζόμενοι φυλακισμένοι, τα κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα της άδειας, της επικοινωνίας και της απόλυσης, καταπατούνται συστηματικά, με ή χωρίς αφορμή. Οι καταδικασμένοι πολιτικοί κρατούμενοι για «τρομοκρατία», είναι εδώ και 12 χρόνια, σε «ειδικές συνθήκες» ασφυκτικής απομόνωσης και αναστολής των δικαιωμάτων τους. Η θεσμοθέτηση της δικαιοδοσίας των εισαγγελικών αρχών να αποφασίζουν και να διατάζουν την μεταγωγή των πιο απείθαρχων και των πολιτικών κρατούμενων στις φυλακές Τύπου Γ, έχει ξεχειλίσει πλέον το ποτήρι της οργής.

 Η Κυβέρνηση των τροϊκανών, βουλιάζοντας μέσα στην πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίση, κλιμακώνει την καταστολή ενάντια στην αγωνιζόμενη κοινωνία. Πίσω από την δραματική επιδείνωση των συνθηκών κράτησης και τη «φυλακή μέσα στη φυλακή» βρίσκεται η ανάγκη του συστήματος να καταστείλει τις εξεγέρσεις της εργατικής τάξης.

 Έτσι, έρχεται αντιμέτωπη με την πάλη των φυλακισμένων, του παλεύουν για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και ελευθερία. O αγώνας μέσα στα κελιά είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και του λαού.

 Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα του φυλακισμένου στην άδεια, την απόλυση, την κοινωνική επανένταξη! Κάτω το τρομο-νομοσχέδιο Αθανασίου! Κάτω το καπιταλιστικό καθεστώς των απολύσεων και της καταστολής ενάντια στις καθαρίστριες και κάθε εργαζόμενο που βγαίνει στους δρόμους διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή! Nα συντρίψουμε την καπιταλιστική εξουσία με την εξουσία της εργατικής τάξης, της μόνης δύναμης που έχει ιστορικό καθήκον να τιμωρήσει τους πραγματικούς εγκληματίες, τους εκμεταλλευτές και εχθρούς του λαού, τους φασίστες και τους κυβερνητικούς συνεργάτες τους, αποδίδοντας δικαιοσύνη και ελευθερία στους κολασμένους των φυλακών, απαλλάσσοντας την κοινωνία από τα ταπεινωτικά δεσμά κάθε φυλακής, στον κόσμο του πανανθρώπινου ελευθεριακού κομμουνισμού.

 Χρειάζεται επειγόντως, ενάντια στην σιωπή που θέλουν να επιβάλλουν τα ΜΜΕ και οι κρατούντες, να οργανώσουμε ένα κίνημα έμπρακτης αλληλεγγύης και υποστήριξης των αγωνιζόμενων στις φυλακές, ξεσηκώνοντας όλο το λαό στο πλευρό τους.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

25/6/ 2014