ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΖΟΥΝΤΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι ο μοναδικός δήμος στη βόρεια Ελλάδα που αποφάσισε επίσημα, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, να κλείσει τις πόρτες σε ανήλικα παιδιά, βασανισμένα και κατατρεγμένα. Βασισμένος σε ρατσιστικές-ξενοφοβικές αντιλήψεις αποκλείει τα προσφυγόπουλα από ένα ελάχιστο επίπεδο εκπαίδευσης που μπορεί να τους προσφερθεί.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και ευρεία δημοσιότητα όχι όταν εκδόθηκε η απόφαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που συγκάλεσε ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, γιατρός στο επάγγελμα, αλλά μετά τις διαδοχικές αποφάσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 1ου, 2ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Ωραιοκάστρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δήμαρχος σιγοντάρει τις ρατσιστικές-ξενοφοβικές αντιδράσεις μερίδας της τοπικής κοινωνίας. Χαρακτηριστικό παραδειγμα το βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα και εμφανίζει τον δήμαρχο Αστέριο Γαβότση να μιλάει σε συγκέντρωση δημοτών του και ούτε λίγο ούτε πολύ να παρακινεί σε βία ενάντια στους πρόσφυγες.

Πλήθος αντιδράσεων προκλήθηκαν κατά τις ρατσιστικής αυτής απόφασης από την τοπική κοινωνία, με άλλα δημοτικά σχολεία να δηλώνουν “θέλουμε τους πρόσφυγες μαθητές δεν θέλουμε ρατσιστές γονείς” και τοπικές κινήσεις να καταδικάζουν τις ρατσιστικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των συγκεκριμένων δημοτικών σχολείων.

Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η ανακοίνωση του τμήματος  Τζούντο του Ηρακλή.

Συγκεκριμένα το τμήμα του συλλόγου του Ηρακλή αποφάσισε να πάρει θέση για τα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο, παρομοιάζοντας το δήμαρχο Γκοβόστη με τις ρατσιστικές του δηλώσεις με τον Έλληνα ύπατο αρμοστή της Σμύρνης το 1922 Αριστείδη Στεργιάδη, ο οποίος είχε εγκληματικές ευθύνες για την καταστροφή της Σμύρνης και την μη διάσωση των ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Η ανακοίνωση του τμήματος τζούντο:

“ΓΚΟΒΟΤΣΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ

«Καλύτερα να μείνουν εδώ να τους σφάξη ο Κεμάλ, γιατί αν πάνε στην Αθήνα θα ανατρέψουν τα πάντα» Αριστείδης Στεργιάδης (ύπατος αρμοστής Σμύρνης), καλοκαίρι 1922

«Απαίσιοι πραγματικώς είναι οι εδώ Ελληνες, εκτός ελαχίστων. Επικρατεί Βενιζελισμός ογκώδης. Θα ήξιζε πράγματι να παραδώσωμεν την Σμύρνην εις τον Κεμάλ διά να τους πετσοκόψη όλους αυτούς τους αχρείους,     ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ

Θεσσαλονίκη 14-9-2016

Πέρασαν 94 χρόνια και οι απόγονοι των γουρουνιών ακόμα βρωμάνε

Είσαι εσύ Ελληνας γιατρός που έδωσες και τον όρκο του Ιπποκράτη ένα γουρούνι είσαι σαν τον Στεργιάδη.

Ακούστε βρομερά σκουλήκια εκεί στο Ωραιόκαστρο που έχετε παιδιά και το παίζετε Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Δύο πράγματα δεν διαλέγει ένα παιδί όταν αρχίζει το ταξίδι της Ζωής του να γεννηθεί με αναπηρία ή να ξεριζωθεί από την γειτονιά του να γίνει πρόσφυγας.

Εμείς που είμαστε απόγονοι προσφύγων σας στέλνουμε να στον Διάολο. Ως τμήμα τζούντο του Ιστορικού συλλόγου δεχόμαστε να διδάξουμε στα προσφυγόπουλα το Άθλημα μας στο τζούντο μας τιμώντας έτσι την Μνήμη των προγόνων μας, την Μνήμη του Παύλου Φύσσα που τον δολοφόνησαν τα κόπρανα του Χίτλερ πριν 3 χρόνια. ”

Η ανακοίνωση του Ηρακλή είναι πραγματικά σημαντική και απαραίτητη σε καιρούς που οι φασίστες κοιτάνε να σηκώσουν κεφάλι, βάζοντας ακόμα και εμπρηστικές βόμβες σε καταλήψεις στέγης όπου μένουν οικογένειες προσφύγων.

Στο χώρο των πολεμικών τεχνών είναι η δεύτερη  έμπρακτη αντιφασιστική κίνηση που εκδηλώνεται μέσα σε λίγους μήνες.

Υπενθυμίζουμε ότι  2 μήνες νωρίτερα ο Ηλίας Λάμπρου, δάσκαλος και προπονητής Muai Thai της σχολής White Tiger Camp, αρνήθηκε να κατεβάσει σε αγώνα αθλήτριά του όταν διαπίστωσε πως στο στάδιο βρίσκονταν οι Κασιδιάρης και Λαγός. Όπως λέει ο ίδιος σε ανάρτησή του «επειδή οι σχολές και τα γυμναστήριά μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους» τόνισε, προσθέτοντας παρακάτω: «Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματορίων των στρατοπέδων συγκέντρωσης».

Γ.Σ.