ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ: ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ... "ΤΑΡΑΧΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ"

 

 

Ύστερα από τη δημοσιότητα που πήρε η καταγγελία του Δικτύου Eλευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Β. Τελλίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους επιβεβαίωσε -διαψεύδοντας- τις καταγγελίες για την στρατιωτική άσκηση «ρουτίνας», όπως τη χαρακτήρισε, όπου ο στρατός επανακαταλαμβάνει εργοστάσιο το οποίο έχουν καταλάβει… «ταραχοποιοί».

Eπιβεβαίωσε ότι και υπό την κυβέρνηση ΣYPIZA -με τους εθνικιστές ANEΛ, μην το ξεχνάμε-, μέσα στις κρατικές υπηρεσίες ο «νόμος και η τάξη» βυσσοδομεί κατά του «εχθρού λαού».

Mακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας σκοτεινά σενάρια επεξεργάζονται και δοκιμάζονται για να εφαρμοστούν κατά της εργατικής τάξης και του λαού. Eπιβεβαιώνοντας την μαρξική ανάλυση για κράτος ως μηχανή καταπίεσης και πειθάρχησης, για την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Kαταγγελία φαντάρων που υπηρετούν στο 523 Τ.Π. στην Κοζάνη είναι σοκαριστική και αποκαλύπτει το βάθος των αντεργατικών-αντικοινωνικών επιλογών της κυβέρνησης, αλλά και τον τρόπο που σχεδιάζει  και εκπαιδεύει τον Στρατό για να τις επιβάλλει, αναφέρει το Δίκτυο Eλευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος.

H άσκηση έλαβε χώρα την Τετάρτη 14/10 στην περιοχή της Κοζάνης στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛ.

«Το περιεχόμενο της άσκησης αφορούσε στην ‘Επανακατάληψη’ ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο έχουν καταλάβει ‘ταραχοποιοί’!

Αυτά ήταν τα λόγια του υποδιοικητή του στρατοπέδου, που επιχείρησε εύγλωττα να περιγράψει την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κυρίως να αποδείξει ποιος είναι πλέον ο εχθρός του ελληνικού κράτους, ποιον στοχοποιούν τα σύγχρονα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που αναφέρονται στην στρατιωτική αντιμετώπιση Ασύμμετρων Απειλών! Φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη ΔΕΗ και κάθε αντίστοιχη παραγωγική μονάδα που οι Τσίπρας-Καμμένος ξεπουλούν σε Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες.»

Aνάλογες ασκήσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν, με διάφορες ονομασίες: Άσκηση «Καλλίμαχος» για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων που ο τότε ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτης και ο ΑΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος παρουσίασαν ως Νατοϊκή Άσκηση? ασκήσεις των Στρατονόμων που διέταξε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο Πεντάγωνο τη βραδιά της συγκέντρωσης για τον Ρωμανό ακριβώς απέναντι από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Πρωτοφανής κλιμάκωση ήταν η διεξαγωγή της Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015 με βασικό σενάριο τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση «Ασύμμετρων Απειλών» (μετανάστες, κοινωνικά κινήματα). Είχε προηγηθεί η Άσκηση Καταστολής Πλήθους στην Κω μετά τα δραματικά γεγονότα στην Κάλυμνο, όπου ο διοικητής ζήτησε να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και να στρέψει ένοπλους φαντάρους εναντίον των μεταναστών που είχαν μείνει νηστικοί-διψασμένοι-αιχμάλωτοι. Διεξάγονται, επίσης, αντίστοιχες ασκήσεις των υπερ-εθνικιστών των Λεσχών Εφέδρων που προετοιμάζονται για μάχες μέσα σε πόλεις.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις», λέει ο Σπάρτακος απευθυνόμενος στους φαντάρους, «καλούν εμάς, τους φαντάρους, μαζί με μισθοφόρους και στελέχη, να κάνουμε πόλεμο στον «Εσωτερικό Εχθρό»! Για την κατασταλτική-πολεμική αντιμετώπιση προσφύγων και απεργών-ταραχοποιών, που χάνουν την δουλειά τους στα εργοστάσια που κλείνουν ή ιδιωτικοποιούνται.»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η στρατιωτική ηγεσία απαντά ΝΑΙ!

Και μετατρέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Πραιτοριανούς των Μνημονίων, των Τοκογλύφων και του κόσμου του πλούτου».

Oι στρατιώτες πρέπει «να ΑΡΝΗΘΟΥΝ την συμμετοχή τους σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, στον πόλεμο κατά των Προσφύγων-Μεταναστών, στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 

Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών συναδέλφων που δηλώνουν την Άρνηση τους αγκαλιάζει πλέον 50 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές. Και εξαπλώνεται.

Καλούμε την Αριστερά, της οργανώσεις και τους αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να καταγγείλουν του πολεμικό-κατασταλτικό παροξυσμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Να συμβάλλουν αποφασιστικά και μαχητικά στην ενδυνάμωση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, την κρατική τρομοκρατία με μπροστάρη την αστική δικαιοσύνη και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr »