ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

[Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε  στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας (Βόλος) εξαιτίας της αρνητικής θέσης που έλαβε ο Σύλλογος Γονέων για την φοίτηση προσφυγόπουλων από τη Συρία]

 

Το ερώτημα αν “χωράνε” τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας, είναι ένα πολιτικό ερώτημα. Αφορά το ερώτημα αν “χωράμε” όλοι να ζήσουμε ειρηνικά και με αξιοπρέπεια σε αυτό τον κόσμο.

Στο ερώτημα αυτό υπάρχουν δυο απαντήσεις, ανάλογα με την ταξική πλευρά που ο καθένας εκπροσωπεί.

Η άρχουσα τάξη και τα πολιτικά της κόμματα συμπεριλαμβανομένων των ναζιστών της χρυσής αυγής κι όλων των εθνικιστικών παρακλαδιών της,  λένε πως δεν χωράνε στη δουλειά ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι, περισσεύουν τρία εκατομμύρια φτωχοί, δεν χωράνε άλλοι στα νοσοκομεία, στα σχολεία. Όποιος έχει σπίτι θα πρέπει να το χάσει, ένα χωράφι να το πουλήσει, να στείλουμε τα παιδιά μας  στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Όσα μείνουν εδώ, αν βρουν δουλειά, θα πρέπει να συμβιβαστούν με τη νέα γενιά των 100 ευρώ. Δημόσια περιουσία, ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες, αεροδρόμια, λιμάνια πρέπει να αλλάξουν χέρια για να ξεπληρωθούν για λογαριασμό όσων «τα φάγανε μαζί». 

Εμείς, οι εργαζόμενοι δουλεύουμε και απολυόμαστε μαζί με τους μετανάστες. Είμαστε γραμμένοι στα ίδια σωματεία και τα παιδιά μας πήγανε όλα μαζί σχολείο χωρίς διακρίσεις. Θέλουμε να σταματήσουν τα μνημόνια που καταστρέφουν τη ζωή μας και οι πόλεμοι που ξεκληρίζουν τους ανθρώπους από τις χώρες τους και τα σπίτια τους. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία δίκαιη, στην οποία χωράμε όλοι, στην οποία κανείς άνθρωπος δεν έχει λιγότερα δικαιώματα από τον διπλανό του, στην οποία όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Καθόλου συμπτωματικά, όσοι καταστρέφουν τη χώρα μας με τα μνημόνια είναι ίδιοι με αυτούς που διαλύουν με τους πολέμους τις χώρες και αναγκάζουν εκατομμύρια στη προσφυγιά ή τη μετανάστευση. Εχθρός της άρχουσας τάξης είμαστε όλοι μας. Εμείς που μείναμε χωρίς δουλειά, χωρίς τα μέσα για να ζήσουμε, εμείς που χάσαμε σπίτια και γη. Για να μη στραφούμε ποτέ εναντίον τους, στρέφουν το φτωχό εναντίον του φτωχού, τον άνεργο ενάντια στο μετανάστη και τον πρόσφυγα. Αν δεν τα καταφέρουν όπως τους βολεύει, στήνουν και κανέναν παγκόσμιο πόλεμο και κανένα Άουσβιτς.

Τα προσφυγόπουλα από τη Συρία που βρίσκονται στην περιοχή μας πρέπει να ενταχτούν στα δημόσια σχολεία, με τη βοήθεια όλων των φορέων της σχολικής κοινότητας. Αυτή η ένταξη μπορεί να αξιοποιηθεί για να  διευρύνει τον μορφωτικό και πολιτιστικό ορίζοντα όλων των παιδιών. Εμείς που τους στηρίζουμε ανελλιπώς και τους επισκεπτόμαστε συνεχώς στο στρατόπεδο στο ΜΟΖΑ, ήδη μάθαμε πολλά και το κυριότερο: Πως αγωνίζεσαι, αν θέλεις να σώσεις την οικογένειά σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα πρέπει να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση ενάντια στην άρχουσα τάξη, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα των μνημονίων, να απορρίψουμε τη μισαλλοδοξία που σπέρνουν εθνικιστές και φασίστες και να ενώσουμε τα χέρια μας, τα θύματα των μνημονίων και τα θύματα των πολέμων. Για να ζήσουμε τη ζωή που μας στερούν, δεν χρειάζεται να γίνουμε κανίβαλοι, αλλά να νοιαστούμε ο ένας για τον άλλο.

Η ίδια η ανθρώπινη ιστορία έχει αποδείξει ότι η πιο επικίνδυνη μεταδοτική ασθένεια είναι ο ιός που σπέρνει στους φτωχούς η άρχουσα τάξη: ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,  ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ.

Οι μόνοι ξένοι σε αυτή τη χώρα που πρέπει να κυνηγηθούν είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι, η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι επενδύτες που ζητάνε σκλάβους στα εργοτάξια τους και όχι εκείνοι που έφυγαν κυνηγημένοι από τους τόπους τους.

Αγωνίσου ενάντια στο κεφάλαιο, τα μνημόνια, το ρατσισμό, τον εθνικισμό, το φασισμό και τον πόλεμο για να μείνεις άνθρωπος.

Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής

Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων