Και οι ρακοσυλλέκτες είναι άνθρωποι κύριε Καμίνη!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΜΙΝΗ


 


 

 

Εκατοντάδες ρακοσυλλέκτες και ρακοσυλλέκτριες μαζί με τα παιδιά τους έδωσαν το παρών στις 25/11 σε συγκέντρωση αξιοπρέπειας έξω από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας διεκδικώντας να ακουστεί η φωνή τους.

 

Την συγκέντρωση κάλεσε το Συντονιστικό αγώνα των σωματείων ρακοσυλλεκτών μετά την αστυνομική επιχείρηση με μπουλντόζες που σταμάτησε το παζάρι στον Ελαιώνα στερώντας ένα μεροκάματο σε εκατοντάδες ρακοσυλλέκτες και καταδικάζοντας τις οικογένειες τους στην φτώχεια και τη στέρηση.

 

Στις ομιλίες οι εκπρόσωποι των σωματείων καταδίκασαν το στιγματισμό από το Δήμο της Αθήνας του παζαριού ως παραεμπόριο και απαίτησαν να λειτουργήσει ενόψει Χριστουγέννων το παζάρι και να μην υπάρχει κυνηγητό της Αστυνομίας.

 

Ο Δήμαρχος Καμίνης έφερε τα ΜΑΤ στην είσοδο ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνιόταν να αφήσει να περάσει η αντιπροσωπεία των σωματείων στο δημοτικό συμβούλιο “αφού ο Δήμαρχος δεν ήθελε να το συζητήσει”!

 

Έφτασαν να επαναλάβουν την ψηφοφορία για να εμποδίσουν να μπει προ ημερήσιας διάταξης η συζήτηση του θέματος αφού στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν λευκό οι μισοί σύμβουλοι της παράταξης Καμίνη.

 

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συζητήσει πρόταση για προσωρινή λειτουργία μέχρι τα Χριστούγεννα.

 

Μετά από αυτές τις εξελίξεις συνεχίζουμε τον αγώνα!

 

Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους να βρεθούν στο πλευρό μας στον αγώνα για αξιοπρέπεια και μεροκάματο και να παραβρεθούν μαζί μας στο παζάρι.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ !

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ & ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ

 

                              ΖΗΤΑΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!

ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ

ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΡΟΜΑ, ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ !