Τετάρτη 12 Μάη, 6 μ.μ.
Έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την ισραηλινή θηριωδία κατά των Παλαιστινίων οργανώνονται σε όλο τον κόσμο. Στην Αθήνα, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό οργανώνει αύριο Τετάρτη 12 Μάη, 18:00, συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.
Το Σάββατο 15 Μάη, 17:00, ημέρα της ΝΑΚΜΠΑ, της παλαιστινιακής Καταστροφής, οργανώνεται νέα συγκέντρωση στον σταθμό Πανόρμου του μετρό και πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.
Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης αναφέρει:

Εδώ και μέρες οι ισραηλινοί προσπαθούν να ξεσπιτώσουν τους Παλαιστίνιους από τις πατρογονικές τους εστίες στην συνοικία Σέϊχ Τζάρα της Ιερουσαλήμ, εγκαθιστώντας εβραίους εποίκους στη γη των προγόνων τους. Έποικοι εισβάλλουν στα σπίτια των Παλαιστίνιων και τους προπηλακίζουν. Οι ισραηλινές αρχές επιτίθενται με πλαστικές σφαίρες και χημικά σε παλαιστίνιους προσκυνητές μέσα στο τέμενος Αλ Άκσα. Την Δευτέρα 10 Μάη, σε απάντηση στην ισραηλινή προκλητικότητα, η ηγεσία της παλαιστινιακής αντίστασης στη Γάζα απάντησε με ρίψη ρουκετών αφότου έδωσε διορία στο Ισραήλ να σταματήσει τις προκλητικές πράξεις ξεριζωμού Παλαιστινίων από τη γη τους. Οι ισραηλινοί απάντησαν με ανηλεή βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας, στοχεύοντας αμάχους, κυρίως παιδιά, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Παλαιστίνιους. Εννιά παιδιά ανάμεσα στους 25 δολοφονημένους Παλαιστίνιους είναι ο απολογισμός του τρόμου για την Δευτέρα, ενώ ώρα με την ώρα η λίστα των δολοφονημένων από τις ισραηλινές βόμβες μεγαλώνει.

Η «Διεθνής Κοινότητα», οι ισχυροί της γης, οι κυβερνήσεις της Δύσης, για άλλη μια φορά κρατούν στάση Πόντιου Πιλάτου, ενισχύοντας την επιθετικότητα του κατακτητή που παραβιάζει για άλλη μια φορά κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο.

Δίνουμε τα χέρια μας με όλους τους αλληλέγγυους/ες του πλανήτη που συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση στην πρεσβεία του Ισραήλ, Τετάρτη 12 Μάη 6 μ.μ.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό