Τέλος στο όργιο βίας της ισραηλινής αστυνομίας, του στρατού και των ακροδεξιών σιωνιστικών συμμοριών!

Κάτω τα χέρια από τα παλαιστινιακά σπίτια στο Sheikh Jarrah – Έξω η ισραηλινή αστυνομία από το τέμενος Al-Aqsa – Καταδικάστε τους βομβαρδισμούς και την σφαγή των αμάχων της Γάζας

Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη συμπυκνώνει όλη την βία, την τρομοκρατία, όλη την τραγική ιστορία 73 χρόνων – από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948. Αλλά και την αδάμαστη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

  • 90 τραυματίες Παλαιστίνιοι μόνο το βράδυ του Σαββάτου και τις πρώτες ώρες της Κυριακής 9 Μαΐου. Μεταξύ αυτών γυναίκες και ανήλικα παιδιά.
  • Είχε προηγηθεί η άγρια καταστολή της Παρασκευής 7 Μαΐου με 205 τραυματίες Παλαιστίνιους. Πάνοπλοι στρατιώτες κτύπησαν τους διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες (στην πραγματικότητα μεταλλικές σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ), ασφυξιογόνα αέρια και τεθωρακισμένα. Διαδηλωτές πυροβολήθηκαν στα μάτια, δύο έχασαν και τα δύο τους μάτια.
  • Η βίαιη καταστολή συνεχίστηκε τη Δευτέρα 10 Μαΐου με πάνω από 50 τραυματίες, καθώς πάνω από 8.000 Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονταν για την παρέλαση ακροδεξιών σιωνιστών, την «Ημέρα της Ιερουσαλήμ», όπως ονομάζουν την ημέρα αυτή – μια παρέλαση ρατσιστικού μίσους που τελικά ακυρώθηκε μπροστά στις διαμαρτυρίες των Παλαιστινίων.
  • Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το Ισραήλ εξαπέλυσε κύματα βομβαρδισμών κατά της Γάζας σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά. Είναι πιο εύκολο στην ισραηλινή ηγεσία να παρουσιάζει το πρόβλημα σαν πόλεμο με τη μικρή Γάζα που την στραγγαλίζουν, παρά σαν αντιπαράθεση της αστυνομίας, του στρατού και των ακροδεξιών υπερεθνικιστών σιωνιστών με τον λαό και τη νεολαία της Παλαιστίνης.

Μια νέα φάση του πολέμου στη Γάζα, αλλά και μια νέα αναζωπύρωση της Ιντιφάντα βρίσκονται εν εξελίξει.

Οι ισραηλινές αρχές ποδοπάτησαν προκλητικά ξανά τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, μαζί και τις θρησκευτικές τους ελευθερίες, ιδιαίτερα καθώς τελείωνε το Ραμαζάνι. Θέσανε προσκόμματα και απαγορεύουν την προσευχή στους μουσουλμάνους (συχνά και σε χριστιανούς) στην Ιερουσαλήμ – γενέτειρα των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών. Πούλμαν που μετέφεραν πιστούς Άραβες μουσουλμάνους εμποδίστηκαν από την ισραηλινή αστυνομία και τον στρατό να προσέλθουν στους τόπους λατρείας. Οι εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους αστυνομικούς να εισβάλουν στον χώρο του τζαμιού Αλ Άκσα και να ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης στα πλήθη των πιστών που προσεύχονταν.

H κοντινή συνοικία Σεΐχ Τζάρα είναι επίσης τόπος συγκρούσεων καθώς ο ακροδεξιός Νετανιάχου (ο υπόδικος που αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τέσσερις εκλογές σε τέσσερα χρόνια) προωθεί το κτίσιμο οικισμού ακροδεξιών ρατσιστών Εβραίων εποίκων εκδιώκοντας τους Άραβες Παλαιστίνιους που κατοικούν εκεί γενεές επί γενεών… Αρχικά οι έποικοι επιτέθηκαν στους Παλαιστίνιους με ρατσιστικές βρισιές και στο πλευρό τους ήρθε η αστυνομία και η Σιν Μπετ.

Για τη νομιμοποίηση της εκδίωξης των Παλαιστινίων από τις κατοικίες τους, υπερεθνικιστές Εβραίοι επικαλούνται ότι η περιοχή τους ανήκει, σύμφωνα με μια δικαστική προσφυγή που είχαν κάνει μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ το 1967. Με νομιμοφάνεια, και επίφαση δικαστικών αποφάσεων, το κράτος του Ισραήλ προωθεί την πλήρη βίαιη εκδίωξη των Αράβων Παλαιστινίων από την Ανατολική Ιερουσαλήμ την οποία παράνομα, παρά και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, έχει κηρύξει πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους – μια πράξη που πρώτος έσπευσε να αναγνωρίσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φασιστοειδής Τραμπ.

Σε μικρογραφία, συμπυκνωμένα σε τόπο και χρόνο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών εμπεριέχουν την ιστορία των 73 χρόνων από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Το κράτος του Ισραήλ δεν χτίστηκε «σε μια χώρα χωρίς λαό, για ένα λαό χωρίς χώρα», όπως έλεγε ο σιωνιστικός ιδρυτικός μύθος. Χτίστηκε πάνω στα εδάφη, τα χωριά, τα σπίτια του λαού των Παλαιστινίων που εκδιώχθηκαν με τη βία για να ιδρυθεί το εβραϊκό κράτος. Μια Καταστροφή (στα αραβικά Νάκμπα) συντελέστηκε για να ξεπλύνουν οι ιμπεριαλιστές το δικό τους ρόλο στην τραγωδία του εβραϊκού λαού, τη Σοά. Για να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες στη στήριξη και πολιτική και οικονομική ενίσχυση του Χίτλερ και του ναζιστικού καθεστώτος στη Γερμανία, τη δική τους ρατσιστική πολιτική απέναντι στους κυνηγημένους Εβραίους της Ευρώπης. Συγχρόνως, με την συνεργασία τους με τους σιωνιστές ηγέτες εξασφάλιζαν ένα δεύτερο, υπέρτατο στόχο στην γεωπολιτική τους στρατηγική. Την ίδρυση ενός ιμπεριαλιστικού προπύργιου στην καρδιά της αραβικής Μέσης Ανατολής, για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου και συνολικά της γεωστρατηγικά κομβικής αυτής περιοχής, στο υπογάστριο της Σοβιετικής Ένωσης, σημείο ένωσης δύο ηπείρων και πύλη εισόδου προς τη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Αλλά, βεβαίως, η στρατηγική συνεργασία του ιμπεριαλισμού με τον σιωνισμό στον εξανδραποδισμό και την καταπίεση των αυτοχθόνων γέννησε και την Παλαιστινιακή επανάσταση, μετατρέποντας τους αγρότες φελάχους σε επαναστάτες, θρέφοντας γενιές μαχητών και γράφοντας μια μεγάλη ιστορία επαναστατικών αγώνων. Παρά το συμβιβασμό και την προδοσία του Όσλο, την προδοσία της αραβικής παλαιστινιακής αστικής ηγεσίας και την ήττα και της δεύτερης Ιντιφάντα, μια νέα γενιά έχει έρθει στο προσκήνιο όπως φαίνεται από την αντίσταση αυτών των ημερών. Και αυτοί οι μαχητές, οι σύγχρονοι Δαβίδ, μπορούν να νικήσουν τον σιδερόφρακτο Γολιάθ κατακτητή ο οποίος βρίσκεται σε πολιτική, ηθική και οικονομική σήψη και παρακμή. Το κράτος του Ισραήλ διατηρείται χάρη στη γενναία πολιτική, στρατιωτική και πρωτίστως οικονομική στήριξή του από τις ΗΠΑ.

Οι Παλαιστίνιοι μαχητές, ο παλαιστινιακός λαός συνολικά, μπορεί να νικήσει τον υπερσύγχρονο Γολιάθ με αλλαγή της όλης στρατηγικής που ακολούθησαν οι εθνικές αστικές ηγεσίες του, συνενώνοντας την πάλη για εθνική απελευθέρωση από τον κατακτητή με την πάλη κατά του εσωτερικού συμμάχου των σιωνιστών και των ιμπεριαλιστών πατρόνων, πολεμώντας την αραβική παλαιστινιακή μπουρζουαζία και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα.

Το ΕΕΚ καταγγέλλει την υποκρισία της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το λεγόμενο κουαρτέτο για την Παλαιστίνη, που ψελλίζουν για ειρήνη και μη βία την ίδια στιγμή που ενισχύουν το κράτος του Ισραήλ στην ρατσιστική βία και εξανδραποδισμό των Παλαιστινίων, την νομιμοποίηση της στρατιωτικής κατοχής της Δυτικής Όχθης, το στραγγαλισμό της Γάζας και την εβραιοποίηση της Ιερουσαλήμ με συστηματική εκδίωξη των Αράβων Παλαιστινίων, μουσουλμάνων και Χριστιανών.

Καταγγέλλει την υποκρισία και διγλωσσία των αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων που για χάρη του κέρδους συντάσσονται με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια στη Μέση Ανατολή.

Καταγγέλλουμε την αισχρή στάση της ελληνικής κυβέρνησης Μητσοτάκη που τηρεί σιγήν ιχθύος μπροστά στο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, την ώρα που ενισχύει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, συντάσσεται με τον ακροδεξιό Νετανιάχου, τον δικτάτορα της Αιγύπτου Αλ Σίσι και την αντιδραστική μοναρχία των Σαούδ, μετατρέποντας την Ελλάδα σε κρίκο της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Ο Μητσοτάκης, όπως και ο προκάτοχός του Τσίπρας, για χάρη μιας άνομης συμμαχίας με το Ισραήλ υποθηκεύουν το μέλλον των λαών και του ελληνικού λαού, και κυνικά αντιμετωπίζουν τον παλαιστινιακό λαό ως σφάγιο.

Το EEK στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού.

Κάτω η σιωνιστική αποικιοκρατία! Για το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης του παλαιστινιακού λαού, για το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων! Για μια ενωμένη, ελεύθερη, δημοκρατική, κοσμική και σοσιαλιστική Παλαιστίνη, όπου οι Παλαιστίνιοι Άραβες και οι Εβραίοι θα ζουν ειρηνικά μαζί, με ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια σε ολόκληρο το έδαφος της ιστορικής Παλαιστίνης! Για μια Σοσιαλιστική Ομοσπονδία της Μέσης Ανατολής!

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, 6 μ.μ. Διαμαρτυρία έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία

Σάββατο 15 Μαΐου 2021, 5 μ.μ., συγκέντρωση στο Σταθμό Μετρό Πανόρμου Πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία – δεν ξεχνάμε τη ΝΑΚΜΠΑ

11/05/2021