Σάββατο 12 Φλεβάρη

Η Πρωτοβουλία για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (νόμος 4808/2021) είναι αποτέλεσμα της αδήριτης ανάγκης να οργανωθούν τα σωματεία και ολόκληρη η εργατική τάξη εναντίον της εφαρμογής και της επικράτησης αυτού του νομοθετικού ολετήρα.

Οι επιδιώξεις του νόμου που ψηφίστηκε τον Ιούνιο μετά από την προδοτική εγκατάλειψη και άδοξη λήξη ενός γνήσιου εργατικού ταξικού αγώνα που ξεπήδησε και φάνηκε ότι φόβισε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ, είναι η καθυπόταξη της συνδικαλιστικής δράσης, ο πνιγμός και η ποδηγέτηση των αγώνων των εργαζόμενων και των σωματείων τους, η αφαίρεση και του τελευταίου ρυθμιστικού όρου από την εργασία, ώστε να αποκτά αυτή πλέον τα χαρακτηριστικά της υποδούλωσης του εργαζόμενου στις ανάγκες του αφεντικού του. Η κατάργηση στην πράξη του 8ωρου είναι το κορυφαίο και πιο χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της πολιτικής, αλλά δεν είναι το μόνο. Ο νόμος 4808/2021 είναι γεμάτος με ανάλογες αντεργατικές ρυθμίσεις που καθιστούν τη ζωή του εργαζόμενου εξάρτημα των απαιτήσεων των εργοδοτών-επιχειρηματιών.

Η εργατική διαδήλωση το Σάββατο 12 Φλεβάρη με συγκέντρωση στις 12:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή είναι το πρώτο βήμα του αγώνα που αρχίζει να οργανώνεται για την κατάργηση του νόμου 4808/2021 (νόμος Χατζηδάκη). Το προσκλητήριο δεν μπορεί παρά να είναι γενικό και κανένας δεν θα λείψει από αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση.

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 12 μ.μ.,

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ