ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 30 ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Για το καλό… του νέου χρόνου

Τόλμησαν να απεργήσουν διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και το δώρο των Χριστουγέννων και η αστυνομία, συνδράμοντας την εργοδοσία, συνέλαβε 30 απεργούς.
Με το έμπα του 2015, για το καλό του χρόνου, στις 5 Ιανουαρίου 2015 η αστυνομία στον Ασπρόπυργο, ενεργώντας σαν ιδιωτική περιφρούρηση της Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε. συνέλαβε τους απεργούς.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ύστερα από το κίνημα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε υπέρ τους, από τις πρώτες ώρες μετά τις συλλήψεις. Ωστόσο εκκρεμεί η ανακριτική διαδικασία. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο Πέτρος Κωνσταντίνου στέλεχος της ΚΕΕΡΦΑ και ο Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών που βρέθηκαν εκεί σε υποστήριξη της απεργίας. Οι εργάτες, συνεχίζουν την απεργία τους για να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα τους και να δικαιωθεί ο αγώνας τους.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα με ανακοίνωσή του κατήγγειλλε τις συλλήψεις των απεργών. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του είχε προηγηθεί απεργία από τις 5 Δεκεμβρίου και κατάληψη από τους 150 εργαζόμενους, ανάμεσά τους 50 συμβασιούχων, απλήρωτων εδώ και οκτώ μήνες, χωρίς να τους έχει καταβληθεί ούτε το Δώρο Χριστουγέννων.

«Δεν είναι τυχαίο», τονίζει, «πως σήμερα το πρωί [5 Ιανουαρίου 2015], οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν υποβάλλει μήνυση στον ιδιοκτήτη της Γενικής Ανακύκλωσης, της μεγαλύτερης εταιρείας ανακύκλωσης στην Αττική.

Η συγκεκριμένη τακτική της εταιρείας δεν είναι καινούργια. Αποτελεί το δεύτερο κρούσμα μέσα σε δέκα ημέρες, όπου τα αφεντικά καλούν σε βοήθεια το κράτος έκτακτης ανάγκης και τα ΜΑΤ. Έχουν προηγηθεί τα βιβλιοπωλεία Ιανός στις 28 Δεκεμβρίου, όπου και εκεί είχαμε επτά συλλήψεις και ανηλεή ξυλοδαρμό των συλληφθέντων και γενικότερα της απεργιακής φρουράς.

Κυρίως όμως αυτά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την «επίδειξη» αδυναμίας και φόβου που κάνει η ίδια η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα που βρίσκεται υπό κατάρρευση, μαζί και τα αφεντικά, προσπαθώντας μάταια να αποτρέψουν εργατικούς αγώνες που μπορεί να αποτελέσουν τον πυροκροτητή μιας γενικότερης έκρηξης. Καμιά κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, καμιά αναμονή, γενική πολιτική απεργία διαρκείας τώρα. Να διώξουμε τους τροϊκανούς και τις κυβερνήσεις τους, για την εξουσία των εργατών.
Το Ε.Ε.Κ. στέκεται στο πλευρό των απεργών της Γενικής Ανακύλωσης. Να αφεθούν ελεύθεροι τώρα όλοι οι συλληφθέντες. Δικαίωση στον αγώνα των εργαζομένων».