Συμφωνία στο Eurogroup “ για την διάσωση του συστήματος” ΜΕ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Συμφωνία στο Eurogroup “ για την διάσωση του συστήματος

ΜΕ  ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

 

“Δεν θα πρέπει να δίνουμε στους Έλληνες πολίτες την ψευδαίσθηση ότι όλα έχουν τελειώσει και ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουν στο δρόμο της εξυγίανσης…”. Με την δήλωση αυτή σχολίασε ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε την συμφωνία της Πέμπτης 15 Ιουνίου, στο Eurogroup, προσθέτοντας με εφιαλτικό κυνισμό ότι “είναι πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν…”. Τα 140 μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα δεν επαρκούν…

Ο περιβόητος Τόμσεν του ΔΝΤ ήταν ακόμα πιο σαφής για το περιεχόμενο της συμφωνίας. Η συμφωνία όπως είπε ήταν καλή “ακριβώς γιατί διασφαλίζει την σταθερότητα του συστήματος…”.

Η συμφωνία, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, όμως, δεν διασφαλίζει τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη. Αντίθετα σφαγιάζονται παραπέρα τα εργασιακά δικαιώματα, ξεπουλιούνται δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσια αγαθά, πετσοκόβονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Και το χρέος συνεχίζει να αυξάνει συνθλίβοντας τις προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας και έξοδο από την κρίση και απ’ τη μαύρη τρύπα της ανεργίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 8,5 δις ευρώ του δανείου, τα 6,9 θα πάνε για την αποπληρωμή του προηγούμενου χρέους, τα 0,8 δισ. για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο εσωτερικό και τα άλλα 0,8 δισ. θα εκταμιευθούν για ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά το καλοκαίρι. Και μάλιστα εάν η « Ελλάδα να συμβάλει και αυτή με δικά της μέσα στην εκκαθάριση των οφειλών αυτών».

Διάβαζε http://www.eek.gr/index.php/economy/5039-eurogroup-mia-symfonia-gia-tin-diasosi-tou-systimatos