Για λογαριασμό του ΝΑΤΟ

Για μια ακόμη φορά ο ελληνικός στρατός αναλαμβάνει να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των ιμπεριαλιστών, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Αυτή τη φορά δεν ήταν αποστολή εκστρατευτικού σώματος στην Ουκρανία, όπως το 1918 επί Βενιζέλου, ως μέρος της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας 15 ξένων στρατών κατά της μπολσεβίκικης επανάστασης. (Για την ιστορία, τότε, το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα αιχμαλωτίστηκε από τον Κόκκινο Στρατό και είχε ντροπιαστικό τέλος.)

Σήμερα, η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη (όχι ότι πήγαιναν πίσω οι προηγούμενοι) συμμετέχει στον αμερικανονατοϊκό σχεδιασμό περικύκλωσης και επιθετικής πίεσης κατά της Ρωσίας. Στα πλαίσια αυτών των σχεδιασμών η Ελλάδα συντάσσεται με την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουκρανίας – τον πιο προωθημένο και επιθετικό σχηματισμό κατά της Ρωσίας.

Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος καταγγέλλει την κοινή δράση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας – Ουκρανίας που τιτλοφορήθηκε  “Συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας – Ουκρανίας”.  Η Ελλάδα, υπό την κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετέχει στην επιθετική στρατηγική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Όπως σημειώνει:

Το ελληνικό κράτος έχει αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο αυτών των σχεδιασμών. Δεν είναι μόνο το πιο σημαντικό πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ στην περιοχή, Χωροφύλακας των λαών από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Έχει αναλάβει τον έλεγχο του εναέριου χώρου όλων σχεδόν των βαλκανικών κρατών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύει τις στρατιωτικές τους δυνάμεις.  

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αποκαλύπτεται ότι ετοιμάζει τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας για να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και Ουκρανίας στο ΝΑΤΟικό «Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων» (Special Operations Task Groups Staff/ Planning Course – SOTG/Planning Course).

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη» στη Νέα Πέραμο Αττικής, από τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη έως την Παρασκευή 5 Νοέμβρη. Το «Σχολείο» πραγματοποιήθηκε υπό τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, με τη συμμετοχή 15 στελεχών της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ «η εν λόγω εκπαίδευση αφορά στη διαδικασία λήψης απόφασης κατά την σχεδίαση Ειδικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, και αποσκοπεί στην επαύξηση του επιπέδου της συνεργασίας και της συναντίληψης των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας με αυτές φίλων, εταίρων και συμμάχων καθώς και στην προβολή των διαρκώς αναβαθμισμένων δυνατοτήτων τους».

Πρέπει όμως να ξέρουμε ότι όποιος γίνεται η αιχμή του Δόρατος εναντίον τη Ρωσίας, αυτόματα γίνεται και Στόχος.

Ο εργαζόμενος λαός μας πρέπει να αντιδράσει.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021