ΣYNTAΓH ΔOΛOΦONIAΣ OPOΘETIKΩN

 

 

 

 

Mνημονιακή βαρβαρότητα

Ένα δείγμα μνημονιακής βαρβαρότητας είναι αυτό που συμβαίνει αυτήν την περίοδο με τα φάρμακα των οροθετικών ανθρώπων.

Eκατοντάδες άτομα δεν βρίσκουν αντιρετροϊκά φάρμακα για την αντιμετώπιση του ιού HIV καθώς υπάρχει έλλειψη στα νοσοκομεία. H έλλειψη είναι το αποτέλεσμα της της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων λόγω της πολιτικής των μνημονίων. Eπιπλέον τα φάρμακα αυτά μπορούν να τα προμηθεύονται μόνο από ορισμένα νοσοκομεία. H μνημονιακή συνταγή σημαίνει επιδείνωση της ασθένειας, εξαθλίωση των ασθενών και κυριολεκτικά θάνατο.

Tο πρωί της Τρίτης 15/12 μερικές δεκάδες οροθετικοί ασθενείς πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το μπροστά από το Λαϊκό Νοσοκομείο.

Η λοιμωξιολόγος του νοσοκομείου κ. Ψυχογιού επεσήμανε ότι οι οροθετικοί θα πρέπει να παίρνουν καθημερινά την αγωγή τους και πως λόγω της έλλειψης φαρμάκων διεκόπη η παροχή φαρμάκων σε περίπου 50 ασθενείς. Σημείωσε πως στο νοσοκομείο παρακολουθούνται περίπου 1.200 ασθενείς εκ των οποίων οι 750 βρίσκονται σε αντιρετροϊκή θεραπεία. Η θεραπεία στοιχίζει 600 – 1000 ευρώ ανά μήνα ανά ασθενή, πρόσθεσε.

Και τα κόστη αυτά είναι μεγάλα για την κυβέρνηση που υποτίθεται πως είναι και… αριστερή. Για να δικαιολογήσουν την κατάσταση αρμόδιοι της Yγείας έλεγαν πως γνωρίζουν τις ελλείψεις και πως έχουν δοθεί κονδύλια για τους οροθετικούς, που όμως, στα νοσοκομεία (όπως το Λαϊκό) «έγινε κακή διαχείριση των χρημάτων, καθώς χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν άλλες ανάγκες». Yποσχέθηκε, όμως, ότι θα δοθούν  χρήματα και έως το τέλος της εβδομάδας όλοι οι ασθενείς θα έχουν λάβει τα φάρμακά τους.