Ο σύντροφος Alex Mitchell, η συντρόφισσα Judith White και ανεξάρτητοι Αυστραλοί επαναστάτες και υποστηρικτές του ελληνικού EEK τάσσονται υπέρ της Έκτακτης Διεθνούς Αντιπολεμικής Συνδιάσκεψης.

Με μήνυμά τους εκφράζουν χαρά για την πρόσκληση και  την επιθυμία να συμμετάσχουμ στην Συνδιάσκεψη μέσω Zoom. Ακολουθεί η δήλωσή τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ 25-26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θέτει τους μεγαλύτερους κινδύνους για τη διεθνή εργατική τάξη και τα φτωχότερα έθνη του κόσμου. Προκαλούμενος από τον αδίστακτο επεκτατισμό του ΝΑΤΟ και τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, ο πόλεμος χρησιμοποιείται τώρα από τις ίδιες δυνάμεις για να δικαιολογήσει μια ολοκληρωτική επίθεση στη Ρωσία και μια τεράστια συγκέντρωση κρατικού στρατού και εξοπλισμού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Ευρώπη, όπου η οικονομική και κοινωνική κρίση προηγείται των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, τα δημόσια έσοδα που χρειάζονται επειγόντως για δράση για την κλιματική αλλαγή, την κοινωνική πρόνοια, την εκπαίδευση, την υγεία και τη στέγαση, εκτρέπονται για την ενίσχυση του στρατού και των δυνάμεων της καταστολής. Σε μία μόνο ένδειξη αυτής της τάσης, από τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια που ψήφισε πρόσφατα το Κογκρέσο των ΗΠΑ ως μέρος του εξοπλισμού κατά της Ρωσίας, μια μεγάλη δόση πήγε στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί μόνο να επιδεινώσει τις καταστροφικές αποτυχίες του καπιταλιστικού συστήματος στους τομείς της παροχής ενέργειας και τροφίμων, που απειλούν τώρα εκατομμύρια, ειδικά στις φτωχότερες χώρες, με εξαθλίωση και πείνα.

Τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν συμπράξει συντριπτικά στη δαιμονοποίηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και στο μονόπλευρο ρεπορτάζ περί «εγκλημάτων πολέμου» στην Ουκρανία – αγνοώντας τους σχεδόν 400.000 νεκρούς στην Υεμένη από τις επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, το τεράστιο σύνολο των θανάτων αμάχων από τις εισβολές της Δύσης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων που διαπράχθηκαν από το ισραηλινό κράτος. Όσους όπως ο Αυστραλός δημοσιογράφος Τζούλιαν Ασάνζ έχουν αναφέρει εγκλήματα πολέμου στις ΗΠΑ και υπόκεινται σε χρόνια φυλάκιση, βασανιστήρια και απειλές δολοφονίας.

Στη Δύση, οι περισσότερες σοσιαλδημοκρατικές και αριστερές οργανώσεις έχουν υποχωρήσει μπροστά στην επίθεση της προπαγάνδας υπέρ του ΝΑΤΟ και έχουν υποστηρίξει τη συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η στάση τους αφοπλίζει όλους εκείνους τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες που δίνουν τους δικούς τους αγώνες ενάντια σε εθνικές κυβερνήσεις σε μια εποχή πληθωρισμού, πραγματικών περικοπών μισθών, κρίσεων στις δημόσιες υπηρεσίες και κλιματικών καταστροφών.

Στην Αυστραλία, η ρεφορμιστική Αριστερά και η Φιλελεύθερη κοινή γνώμη έχουν ενταχθεί άκριτα στον πόλεμο κατά της Ρωσίας και στη στρατιωτική συνωμοσία υπό την ηγεσία των νεοφασιστικών υπολειμμάτων της Ουκρανίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ιμπεριαλισμός εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να σχεδιάσει ξανά τον χάρτη της Ανατολικής και Βόρειας Ευρώπης και να επιφέρει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία για να δημιουργήσει ένα καπιταλιστικό κράτος για μελλοντική εκμετάλλευση. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ιμπεριαλιστική πολεμική αποστολή αρχίζει να καταρρέει – το κόστος είναι ακρωτηριαστικό, ελλείψεις τροφίμων συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο και ο πληθωρισμός αυξάνεται ανεξέλεγκτα. Τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αντηχούν βαθιά: «Ο μεγαλύτερος διανομέας βίας στον κόσμο μας» είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε την Έκτακτη Διεθνή Αντιπολεμική Συνδιάσκεψη και προτρέπουμε όλες τις αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις και λαούς να υποστηρίξουν το κάλεσμά της για διεθνή δράση κατά των πολεμοκάπηλων Καπιταλιστών, για τερματισμό του πολέμου και για σοσιαλιστικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της υπαρξιακής κρίσης της ανθρωπότητας.