ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Σκανδαλώδεις δαπάνες για πολεμικούς εξοπλισμούς

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στρέφεται αδίστακτα στις ΗΠΑ και προχωρά σε προκλητικά εξοπλιστικά προγράμματα προκειμένου να κυριαρχήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο υλοποιώντας τους Μεγαλοïδεατικούς στόχους: 

ΑΟΖ, Ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχος παγκόσμιων ενεργειακών και εμπορικών ροών.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται προκλητικά στον λαό μας. Εξήγγειλε ένα πολύ τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα <http://www.kathimerini.gr/895345/article/epikairothta/politikh/anava8mish-f-16-dromologei-h-kyvernhsh>, που παρότι δεν το δηλώνει ξεκάθαρα, μάλλον στοχεύει στην επίτευξη της Ελληνικής αεροπορικής υπεροχής στο Αιγαίο Πέλαγος. 

Κάνουν επίθεση. Δεν παίζουν άμυνα. Πρώτα απ’ όλα εναντίον του εργαζόμενου λαού.

 

Ανακοινώθηκε η πλήρης αναβάθμιση του ελληνικού στόλου F-16 στο τελευταίο μοντέλο Viper <http://www.airforce-technology.com/projects/f-16v-viper-fighting-falcon-multi-role-fighter/> , η ανάθεση της συντήρησης και υποστήριξης των S-300 και η αγορά ενός μικρού αριθμού του πέμπτης γενιάς πολεμικού αεροσκάφους F-35 <https://www.f35.com/about/capabilities> , το τελευταίο μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός που να εξασφαλίζει με διαφάνεια αυτή την επιλογή. 

 

Το συνολικό κόστος του νέου εξοπλιστικού προγράμματος φτάνει το εξωφρενικό ποσό για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ. Σημειωτέον, ότι το F-35 είναι το πιο ακριβό πολεμικό αεροσκάφος που εξάγουν οι ΗΠΑ με την τιμή του να κυμαίνεται μεταξύ 80 και 130 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Ας δούμε αναλυτικά:

 

Εκσυγχρονίζουν τα αμερικανικά αεροσκάφη ORION που όμως δεν τα χρειάζονται στο Αιγαίο. Εκεί ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος γίνεται με αισθητήρες. Τα εκσυγχρονίζουν γιατί τα χρειάζονται κατά των τουρκικών υποβρυχίων στην Ανατολική Μεσόγειο ή για τις αποστολές του ΝΑΤΟ κατά των ρωσικών! Κόστος 600 εκατομμύρια δολ.

 

Εκσυγχρονίζουν τα F-16 για να έχουν την αεροπορική υπεροχή έναντι της Τουρκίας. Τα F-16 είναι καλύτερα των F-35 στις αερομαχίες, ενώ τα 100 F-35 είναι καλύτερα για επίγειους στόχους. Δηλαδή τα τουρκικά 100 F-35 αγοράζονται για βομβαρδισμούς στην Συρία και το Ιράκ! Τσίπρας-Καμμένος θέλουν να αγοράσουν F-35 για να έχουν την εύνοια των ΗΠΑ και να συμμετάσχουν σε αντίστοιχες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Το κόστος του εκσυγχρονισμού των F16 υπολογίζεται σε 1,2-2 δις δολ. Το κόστος των F35 [με κινητήρα και εξοπλισμό] υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια δολ. έκαστο.

Για να αποδείξουμε ότι τα περί ανατροπής της αεροπορικής ισορροπίας στο Αιγαίο είναι απάτη, είναι ψέματα, αρκεί να δει κανείς ότι η Τουρκική Αεροπορία δεν έχει πιλότους. 

Η προπαγάνδα όμως είναι τεράστια. Πακέτα διαφήμισης σιτίζουν δημοσιογράφους, σαιτ, κανάλια, ραδιόφωνα.

Είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τον ακροδεξιό Καμμένο, αλλά τον σκληρό ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα που μίλαγε για την ειρήνη, που πρότεινε περιορισμό στους εξοπλισμούς είναι παρελθόν.

 

Αξίζει να δούμε πως περιγράφει τους βασικούς πολεμικούς στόχους του Πολεμικού Ναυτικού ο νέος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, κατά την πρώτη συνάντηση γνωριμίας του με τους διαπιστευμένους στο ΥΠΕΘΑ στρατιωτικούς συντάκτες: εξοπλισμοί και  συμμαχίες για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και στον πόλεμο εναντίον των μεταναστών.

 

Πιο συγκεκριμένα ο Αρχηγός τόνισε την άποψη που έχει το επίσημο πολιτικό-στρατιωτικό αστικό κατεστημένο για το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας. Απαντώντας σε ερωτήματα αναφορικώς με τις δραστηριότητες των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΝ τόνισε ότι αυτές είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με προηγούμενα έτη λόγω των εκκαθαρίσεων που σημειώθηκαν στο προσωπικό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ επισημάνθηκε η απειρία του προσωπικού που προήχθη σε μικρή ηλικία για την κάλυψη των πολλών κενών θέσεων, κάτι που -όπως ειπώθηκε- μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

 

Αναφέρθηκε όμως στα εξοπλιστικά προγράμματα:

 

Για το θέμα της αναβαθμίσεως των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion τόνισε: «Δόθηκε προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών Ρ-3Β, γιατί εξυπηρετεί στρατηγικά τη χώρα μας όχι μόνο στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε χαρακτηριστικώς ο Αρχηγός.

 

Αυτή αποτελεί την σημαντικότερη αναγνώριση των αναλύσεων της ΑΔΚ.

 

Ο ΑΓΕΝ όμως μίλησε και για τα υποβρύχια. Αξίζει να μελετήσουμε τις δηλώσεις του για να κατανοήσουμε με ποιον τρόπο η Μνημονιακή Ελλάδα δίνει το «παρών» στον πόλεμο κατά των μεταναστών:

 

Αναφορικώς με τα υποβρύχια Type-214AIP ο Αρχηγός είπε ότι τα «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ», που είναι και το τελευταίο της κλάσεως, βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις των δοκιμών τους εν πλω, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη στρατηγική αξία του υποβρυχιακού όπλου σήμερα, από πολλές πλευρές. «Στην επιχείρηση της ΕΕ “Sophia” συμμετέχουμε με ένα υποβρύχιο. Έτσι και η χώρα και το ΠΝ εκπροσωπείται, αλλά και σημαντική οικονομία έχουμε, αφού ένα υποβρύχιο και καταναλώνει λιγότερο καύσιμο και έχει λιγότερο προσωπικό από μία φρεγάτα. Και έχουμε φτάσει στο σημείο να υπολογίζουμε και το τελευταίο μας ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικώς.

 

Σε πλήρη εξέλιξη επίσης βρίσκεται το πρόγραμμα ναυπηγήσεως της 6ης και 7ης πυραυλακάτου τύπου “Super Vita”, των «ΒΛΑΧΑΚΟΥ» και «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ» στα Ναυπηγεία Ελευσίνος.

 

Από τις δηλώσεις του ΑΓΕΝ αποκαλύπτεται ότι βασικός στόχος του Π.Ν. αποτελεί η Ανατολική Μεσόγειος.

Τον στόχο αυτόν επιχειρεί να υλοποιήσει με τους άξονες συμμαχιών με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ και τους δικτάτορες της Αιγύπτου, εχθρούς του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης

 

Ακόμα επιβεβαίωσε ότι η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) προβλέπεται να ενισχυθεί με αριθμό Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ), αλλά ουσιαστικώς έχει «παγώσει» από έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς υποψηφίων ΟΒΑ.

 

Ο Ελληνικός Στρατός καταρρίπτει το μύθο «του φρουρού του έθνους» και αποκαλύπτει τον πραγματικό του ρόλο, ως μηχανισμού ταξικής κυριαρχίας και υπεράσπισης των αστικών συμφερόντων εντός και εκτός συνόρων. 

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ -ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ Ε.Ε-ΝΑΤΟ

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ