Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί Κυριακή 9/4  η προγραμματισμένη συζήτηση της Εργατικής  Συμμαχίας στα Δυτικά, με θέμα την κατάσταση του εργατικού κινήματος σήμερα.

Στη συζήτηση παράλληλα με τις άμεσες μαρτυρίες από τους χώρους δουλειάς αλλά και των συγκρούσεων με την εργοδοσία και το κράτος που βρίσκονται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, συζητήθηκε η κατάσταση στο διεθνές εργατικό κίνημα και ιδιαίτερα η σημασία των εξελίξεων στην Γαλλία.

Στη συζήτηση αυτή βοήθησε καθοριστικά η παρουσία και οι τοποθετήσεις εργαζόμενων από διάφορους κλάδους, αλλά και μεγάλους αγώνες, που συνεχίζονται όπως στην Μαλαματίνα από την οποία μίλησε εκπρόσωπος του σωματείου που βρίσκεται σε 9 μήνες απεργίας, σ. Γιώργος Κ. Aπό τους καθηγητές φροντιστηρίων (ο αντιπρόεδρος του κλαδικού), ο σ. Σωτήρης Π. (από το ΕΚΛ), η συντρ. Μαργαρίτα Κ. (από το σωματείο της ΕΛΓΟ), ο σ. Παντελής  (από τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο), σ. Κώστας Π. (από τους ΠΟΕ – ΟΤΑ που ήταν σε απεργία την Δευτέρα), η σ. Χρυσούλα (Καθηγητές δημοσίου), σ. Λάκης Λ. (ανεργία), σ. Μίμης Γ. (Υγεία) και πολλοί άλλοι.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν περισσότεροι από 12 εργαζόμενοι και σύντροφοι από την περιοχή, με βασικό ζήτημα πού βρίσκεται το εργατικό κίνημα και τα νέα καθήκοντα.

Πάρθηκαν αποφάσεις που αφορούν στην υποστήριξη του αγώνα αλληλεγγύης της Μαλαματίνα, την συμμετοχή στη συγκέντρωση συζήτηση των 5 σωματείων την Δευτέρα 10/4 για τις εξελίξεις στην Γαλλία, την προετοιμασία της παρέμβασης την 1η Μάη και την συμμετοχή στο γλέντι αλληλεγγύης του Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου (που κλείνει 10 χρόνια) στις 7 Μάη.