Τα Σεπόλια δεν χωρούν Φασισμό και Ρατσισμό

 

 

Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 14 Νοεμβρίου στα Σεπόλια Αττικής. Την πορεία καλούσαν η Λαϊκή Συνέλευση της περιοχής με το στέκι Δίστομο, και συμμετείχαν η Εργατική Λέσχη Κυψέλης-Πατησίων, το ΕΕΚ και Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Αιτία ήταν η επίθεση με πυροβολισμούς από αεροβόλο όπλο που δέχτηκε στα Σεπόλια ομάδα που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση το μεσημέρι της Κυριακής 12/11. Την ίδια μέρα είχε προηγηθεί μαζικό αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό καλωσόρισμα των παιδιών και των μανάδων της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο.

 

Μετά από απόφαση του Δήμου Αθηναίων το 144ο Δημοτικό Σχολείο παραχωρήθηκε στα παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας για να μάθουν την μητρική τους γλώσσα και στους ενήλικες της κοινότητας για να μάθουν ελληνικά. Η έναρξη των μαθημάτων έγινε την Κυριακή 12 Nοέμβρη σε ένα πολύ “συγκινητικό κλίμα” όπως δηλώνουν οι παρόντες, αν και με δύο βδομάδες καθυστέρηση. Σε όλη την προηγούμενη περίοδο φασιστοειδή και οι γνωστοί πλέον σε όλους μας “αγανακτισμένοι πολίτες” προσπάθησαν να ακυρώσουν τα μαθήματα και βανδάλισαν το στέκι της λαϊκής συνέλευσης. Στις 29 Οκτωβρίου εμπόδισαν την είσοδο των παιδιών στο σχολείο ενώ τηλεφωνούσαν μεθοδικά σε γονείς για να προπαγανδίσουν την “επικινδυνότητα” των προσφυγόπουλων.

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 144ου δημοτικού σχολείου δεν υπέκυψε στις απειλές της ακροδεξιάς. Επίσης αμέτρητοι αγωνιστές από την Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων, το αντιφασιστικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο, την Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”, KEEPΦA και το ΕΕΚ-Τροτσκιστές, συμπαραστάθηκαν το πρωΐ της Κυριακής στο δικαίωμα των παιδιών για μόρφωση. Οι Φασίστες αντέδρασαν πυροβολώντας με αεροβόλο αφισοκολητές.

 

Αυτά ενόσω πρώην χρυσαυγίτες καταθέτουν, ανώνυμα, λόγω κινδύνου που υπάρχει για την ζωή τους στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Αυτή η δίκη παραλληλίστηκε πρόσφατα ως προς τα δικονομικά μέτρα (προστασία μαρτύρων) από την συνήγορο Πανταζή, των Μπούκουρα και Αλεξόπουλου, με την δίκη του Μιλόσεβιτς και του Κάρατζιτς. Σχόλιο που μόνο ιδεολογικές συμπάθειες προδίδει.

 

Οι πυροβολισμοί των φασιστών ήταν μια κίνηση που δεν έμεινε αναπάντητη! Στα Σεπόλια η γειτονιά έδειξε ότι οι φασίστες και οι ρατσιστές είναι ανεπιθύμητοι. Η πορεία πλημμύρισε σαν λαοθάλασσα τους δρόμους της γειτονιάς δίνοντας ηχηρά το μήνυμα: “Ούτε στα Σεπόλια ούτε πουθενά – τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”

 

Σοφία Τσάρου